Yemen'deki "Kararlılık Fırtınası" Operasyonunun Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Yemen'deki "Kararlılık Fırtınası" Operasyonunun Yıl Dönümü

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin, "Kararlılık Fırtınası" operasyonunun başlamasının üzerinden bir yılın geçmesinin ardından zaferin yaklaştığını açıkladığı bildirildi.

26.03.2016 22:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin, "Kararlılık Fırtınası" operasyonunun başlamasının üzerinden bir yılın geçmesinin ardından zaferin yaklaştığını açıkladığı bildirildi.

Yemen resmi haber ajansı SABA, Suudi Arabistan öncülüğünde oluşturulan uluslararası koalisyonunun Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlısı milislerine karşı başlattığı Kararlılık Fırtınası operasyonunun yıldönümü nedeniyle Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin mesajını yayımladı.

Hadi, yazılı açıklamasında, zaferin yakın olduğu belirtildi.

Operasyonun üzerinden bir yılın geçmesiyle ülkenin daha güvenli olduğunu ifade eden Hadi, isyancı güçlerin her çatışmada daha fazla zayıfladığını dile getirdi.

Yemen halkının bir an bile olsun milislere karşı mücadele etmekten geri kalmadığını anlatan Hadi, başta Suudi Arabistan olmak üzere koalisyona katılan diğer ülkelerin, sadece Yemen'i değil bütün bölgeyi hedef alan tehlikeye karşı ahlaki ve insani bir mücadele sergilediğini vurguladı.

Husiler ve Salih'i "kontrolsüz" ve "hasta yönetimlere tabi güçler" olarak nitelendiren Hadi, Husiler ve Salih yanlılarının Yemen halkına ancak dış güçlere boyun eğdiği takdirde yaşama hakkını tanıdığına dikkat çekti.

Hükümetin ülkenin çoğu bölgelerini kontrol ettiğine değinen Hadi, hükümetin vatanın tümü kurtarılana dek mücadelesini sürdüreceğini aktardı.

Husiler ve Salih yanlılarının çeşitli suçlar işlediği gerekçesiyle dünyada aranan kişiler duruma düştükleri belirten Hadi, söz konusu "çeteler yüzünden" halkın çeşitli illerde çektiği zorlukları anladığını ifade etti.

Hadi, Kararlılık Fırtınası'nın üzerinden bir yılın geçmesinin ardından "İslam koalisyonunun" kurulduğunu hatırlatarak, böylece İslam ümmetinin "öncü" rolünü yeniden üstlendiğine dikkat çekti.

Husilerin Yemen'deki ilerleyişini durdurmak amacıyla Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, geçen yıl 26 Mart'ta "Kararlılık Fırtınası" adı verilen hava harekatı başlatmıştı. Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, yönetiminin müdahale çağrısı üzerine başlatılan operasyonun 21 Nisan'da sona erdiği açıklanmış, ardından Yemen halkı için artık "Umuda Dönüş" operasyonunun başladığı duyurulmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen'deki 'Kararlılık Fırtınası' Operasyonunun Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement