Yemen'deki Olaylar - Son Dakika
Güncel

Yemen'deki Olaylar

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin, ülkenin güneyindeki sahil kenti Aden'de Suudi Arabistan Özel Operasyon Kuvvetleri merkezlerini ziyaret ettiği bildirildi.

25.09.2015 20:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin, ülkenin güneyindeki sahil kenti Aden'de Suudi Arabistan Özel Operasyon Kuvvetleri merkezlerini ziyaret ettiği bildirildi.

Husilerin kontrolündeki Yemen resmi Haber ajansı SABA'nın haberine göre, Hadi'nin ziyareti sırasında Suudi Arabistan Kuvvetler Komutanı Abdullah bin Sehyan ve Aden'in kontrolünün sağlanmasının ardından kentin güvenliğini sağlayan Özel Operasyon Kuvvetleri askerleriyle bir araya geldi.

Haberde, Hadi'nin "Suudi Arabistan'ın, zor şartlar altında olan Yemen'deki kardeşlerine karşı tutumundan" övgüyle söz ettiği belirtilerek, "Aden'in ve diğer illerin darbeci Salih yanlıları ile Husilerden kurtulmasında Suudi Arabistan, BAE ve diğer koalisyon ülkelerinin önemli rolü var" ifadesine yer verildi.

Hükümet çalışmalarını Riyad'da sürdüren Hadi, HDG güçlerinin Husilerle süren 4 aylık çatışmalarının ardından 17 Temmuz'da Husilerden geri alınan Aden kentine önce yardımcısı ve Başbakan Halid Mahfuz Bahah ve beraberindeki 8 bakanı göndermişti. Cumhurbaşkanı Hadi de salı günü Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'dan kalkan uçakla Aden'e gelmişti.

Hadi'nin çağrısı ile 26 Mart'ta başlatılan Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Husilere karşı hava operasyonları sürerken, Taiz ve Marib kentlerinde Husilerle HDG arasındaki çatışmalar devam ediyor. Marib'deki çatışmalara koalisyon güçlerine bağlı askerler de karadan destek veriyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen'deki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement