Yemen Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı'ndan Türkiye'ye Övgü - Son Dakika
Güncel

Yemen Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı'ndan Türkiye'ye Övgü

Yemen Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Mansur Beccaş, meşru hükümetin yanında yer alması ve Türkiye'de yaşayan Yemenlilere gösterilen kolaylıklardan dolayı Türkiye'den memnuniyetini dile getirdi.

19.07.2018 22:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yemen Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Mansur Beccaş, meşru hükümetin yanında yer alması ve Türkiye'de yaşayan Yemenlilere gösterilen kolaylıklardan dolayı Türkiye'den memnuniyetini dile getirdi.

Yemen resmi haber ajansı SABA'nın haberine göre, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da, Türkiye'nin Sana Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı Başkatip Çetin Taner'le görüşen Beccaş, birçok alanda ülkesine verdiği destekten dolayı Türkiye'den övgüyle söz etti.

Türkiye'nin Yemen'deki meşru yönetimin yanında yer aldığına işaret eden Beccaş, ülkede yaşanan krizden dolayı Türkiye'de ikamet etmek zorunda kalan Yemen vatandaşlarına gösterilen oturum kolaylıklarından dolayı memnuniyetlerini belirtti.

Beccaş, Türkiye hükümetine, Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerinden dolayı tebriklerini ileterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı seçim zaferi sebebiyle kutladı.

Öte yandan görüşmede Taner'in Türkiye Cumhuriyeti'nin Yemen halkının sıkıntılarını hafifletecek her türlü katkıyı sağlamaya hazır olduğunu ve ülkesinin Yemen halkına destek ve yardımlar sunmaya devam edeceğini söylediği belirtildi.

Sana Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı Başkatip Çetin Taner ayrıca Türkiye'nin Yemen'deki meşru yönetimi desteklemeyi sürdüreceğini vurguladı.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de meşru yönetime darbe yapan Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde tutuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı'ndan Türkiye'ye Övgü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement