Yemen Konulu Cenevre İstişare Toplantıları - Son Dakika
Güncel

Yemen Konulu Cenevre İstişare Toplantıları

Birleşmiş Milletler (BM), Husilerin (Şii Ensarullah Hareketi) Yemen konulu Cenevre istişare toplantılarına katılımının sağlanması için çabaların hala devam ettiğini açıkladı.

07.09.2018 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birleşmiş Milletler (BM), Husilerin (Şii Ensarullah Hareketi) Yemen konulu Cenevre istişare toplantılarına katılımının sağlanması için çabaların hala devam ettiğini açıkladı.

BM Yemen Özel Temsilcisi Martin Griffiths tarafından dün başlayacağı açıklanan Yemen konulu Cenevre istişare toplantılarında belirsizlik devam ediyor.

Husiler istişare toplantılarına katılmak için Cenevre'ye gelmezken Griffiths'in Yemen hükümet heyetiyle görüşmeleri sürüyor.

BM Cenevre Ofisi Sözcüsü Alessandra Vellucci, istişarelere ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, "Özel Temsilci Griffiths, Yemen Dışişleri Bakanı Halid el-Yemani başkanlığındaki Yemen hükümet heyetiyle istişarelere devam ediyor." dedi.

Vellucci, Griffiths'in Yemen hükümet heyetiyle başta "güven artırıcı önlemler" olmak üzere Yemen'deki mahkumlar, insani erişim, Sana Havaalanı'nın yeniden açılması ve diğer ekonomik konuları ele aldığını aktardı.

Griffiths'in diplomatlarla da görüşmeler gerçekleştirdiğini anlatan Vellucci, "(Griffiths) Husi heyetinin Cenevre'ye gelmesi için çalışmalarına devam ediyor." ifadesini kullandı.

Griffiths, dün yaptığı açıklamada da Husiler'in Yemen konulu Cenevre istişare toplantılarına gelmemesinden duyduğu hayal kırıklığını dile getirerek, istişare toplantılarının önündeki engelleri kaldırmak için çaba göstermeye devam edeceğini kaydetmişti.

Cenevre'de bulunan Yemen hükümeti heyetinden Yemen Gençlik Bakan Yardımcısı Hamza Alkamali de dün AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Ne yazık ki Yemen hükümeti ve Husiler arasındaki barış süreci çöküyor. Maalesef gelmediler çünkü gelmek istemiyorlar. Mazeret ve bahaneler öne sürdüler. Medyaya söyledikleri her şey yanlış." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Yemen konulu Cenevre istişare toplantılarının 3-4 gün sürmesi bekleniyordu.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de meşru yönetime darbe yapan Husiler, 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde tutuyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise 2015'ten bu yana Yemen hükümetine destek veriyor.

Yemen Konulu Cenevre İstişare Toplantıları
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen Konulu Cenevre İstişare Toplantıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement