Yemenli Annelerden Kaçırılan Çocukları İçin Gösteri - Son Dakika
Güncel

Yemenli Annelerden Kaçırılan Çocukları İçin Gösteri

Yemenli anneler, Husiler tarafından kaçırılan çocuklarının akıbetinin araştırılması için Hudeyde kentinde gösteri düzenledi.

11.09.2018 21:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yemenli anneler, Husiler tarafından kaçırılan çocuklarının akıbetinin araştırılması için Hudeyde kentinde gösteri düzenledi.

Husiler tarafından alıkonulduğu belirtilen 142 kişinin annesi "zorla kaybedilen" çocuklarının akıbetlerinin ortaya çıkartılması için uluslararası düzeyde harekete geçilmesi talebiyle gösteri düzenledi.

Gösteri sonrası Kaçırılanların Anneleri Derneği tarafından yapılan yazılı açıklamada, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği ve İnsan Hakları Konseyi üyelerine kaçırılan ve akıbeti bilinmeyen kişilerin kurtarılarak güvenli bir şekilde evlerine geri getirilmeleri çağrısı yapıldı.

Açıklamada, Yemenli taraflar arasında yapılması beklenen ancak Husilerin katılmaması sebebiyle sekteye uğrayan Cenevre görüşmelerine işaret edilerek, kaçırılan kişilerin kaderlerinin bu aksaklıktan etkilenmemesi için çaba sarf edilmesi çağrısında bulunuldu.

Yemen hükümeti, uluslararası ve yerel insan hakları kuruluşları Husileri, aralarında gazeteci, akademisyen ve siyasetçilerin de bulunduğu kendilerine muhalif isimleri alıkoymakla suçluyor.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de meşru yönetime darbe yapan Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde tutuyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten beri Yemen hükümetine destek veriyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemenli Annelerden Kaçırılan Çocukları İçin Gösteri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'ta film gibi kovalamaca KGYS kameralarına yansıdı
    14:48 Tokat'ta film gibi kovalamaca KGYS kameralarına yansıdı

    Tokat İl Emniyet Müdürlüğü KGYS görevlileri, şüpheli bir aracı takibe alarak kovalamaca yaşadı. Polis ekipleri tarafından durdurulan araç sürücüsü alkollü çıktı ve cezai işlemler uygulandı.

  • İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Esnafla Buluştu
    14:47 İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Esnafla Buluştu

    Mazbatasını alarak ikinci dönemine başlayan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Kuruçeşme bölgesindeki esnafla buluşarak hizmetlerine devam edeceklerini belirtti.

  • Kastamonu'da park halindeki kamyonet alevlere teslim oldu
    14:46 Kastamonu'da park halindeki kamyonet alevlere teslim oldu

    Kastamonu'nun İhsangazi ilçesinde park halindeyken çıkan yangın sonucu kamyonet kullanılamaz hale geldi. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürdü.

  • DEM Parti Seçim Stratejisiyle Kazandı
    14:46 DEM Parti Seçim Stratejisiyle Kazandı

    DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, 31 Mart yerel seçimlerin sonuçlarını değerlendirirken, partinin seçim stratejisinin kazandığını ve Türkiye'nin yönünü belirlediğini söyledi. Hatimoğulları, ayrıca AKP ve MHP'nin taşımalı seçmenlerle belediyeleri ele geçirdiğini belirtti ve Kobane Davası'nın ertelenmesi çağrısında bulundu. Filistin ve Kürt sorununun çözülmesi gerektiğini vurguladı.


Advertisement