Yemenli Öğrencilerden Türkiye'ye Teşekkür - Son Dakika
Güncel

Yemenli Öğrencilerden Türkiye'ye Teşekkür

Yemenli Öğrencilerden Türkiye\'ye Teşekkür

Yemenli öğrenciler, "Dünyanın Renkleri" programında, Esenlerli öğrencilere ülkelerini anlattı.

21.02.2019 12:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yemenli öğrenciler, "Dünyanın Renkleri" programında, Esenlerli öğrencilere ülkelerini anlattı. Öğrenciler, ülkelerinde devam eden savaşta Yemen halkına yardımcı olduğu için Türkiye'ye minnettar olduklarını söyledi.

Esenler Belediyesi ve Bab-ı Alem Uluslararası Öğrenci Derneğince yürütülen "Dünyanın Renkleri" programı kapsamında, Türkiye'de eğitim gören Yemenli öğrenciler, ülkelerini tanıttı. Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleşen programda öğrenciler, üzerlerinde yöresel kıyafetleriyle, Yemen'in tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra ülkelerinde devam eden savaşın etkilerini de anlattı.

Türkiye ile bağlarımız çok kuvvetli

Programda sunum yapan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Hasan Kadasi, "Osmanlı Devleti döneminde inşa edilen birçok yapının Yemen'de varlığını sürdürdüğünü belirterek, "Yemen'in birçok bölgesinde Osmanlı'dan kalan Türk aileler yaşıyor. Aramızdaki bağlar hala çok kuvvetli. Tarihsel bağlarımızın yanı sıra Türkiye'nin Yemen'le işbirliğini ve ülkemize yaptığı yardımları çok iyi biliyoruz. Biz ülke olarak bir savaşın içindeyiz ve Türk halkı bize bu süreçte her zaman destek oldu. Biz Türkiye'ye ve Türk halkına çok teşekkür ediyoruz. Yemen'de devam eden insani krizin aşılabilmesi için iki ülke birbiriyle koordineli hareket ediyor" diye konuştu.

Savaştan en çok çocuklar ve kadınlar etkilendi

Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği öğrencisi Macid Marei Ba Sallom da Yemen'de binlerce kişinin hayatına mal olan bir savaşın devam ettiğini, savaştan en çok etkilenenlerin ise çocuk ve kadınlar olduğunun altını çizdi. Etkinliğin ardından katılımcılara Yemenli öğrenciler tarafından yapılan Yemen tatlısı ikram edildi.

Dünyanın renklerini tanıdılar

Yaklaşık iki yıldır düzenlenen Dünya'nın Renkleri programıyla Esenlerli lise öğrencileri, Filistin, Etiyopya, Yunanistan, Uganda, Kırgızistan, Çeçenistan ,Türkmenistan, Özbekistan ve Nepal gibi dünyanın farklı yerlerinden Türkiye'ye eğitim için gelen üniversite öğrencileriyle buluştu. Öğrenciler hem farklı ülkelerin kültürlerine dair bilgi edinirken hem de yurt dışında öğrenci olmaya dair bilgi edindiler. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yemenli Öğrencilerden Türkiye'ye Teşekkür - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TikTok'ta skandallar bitmiyor! 2 aylık hamile kadın çocuğuna baba bulmak için video paylaştı
    08:08 TikTok'ta skandallar bitmiyor! 2 aylık hamile kadın çocuğuna baba bulmak için video paylaştı

    Son dönemde birbirinden skandal görüntülerin yer aldığı ve tepkilerin odağında yer alan sosyal medya platformu TikTok'ta yayınlanan yeni bir video tartışma yarattı. 2 haftalık hamile olduğunu belirten genç bir kadın paylaştığı videoda çocuğuna baba aradığını ifade etti. Videoya not düşen genç kadın "2 haftalık hamileyim. Çocuğuma baba arıyorum, adam gibi adam" dedi.

  • İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı
    07:42 İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı

    İranlı şarkıcı Moein, Van'da verdiği konserde yaşanan izdiham nedeniyle salonun cam kapıları kırıldı. İranlılar, konser alanına geçmeye çalışırken ezilme tehlikesi yaşadı. Konser alanına girmek için saatlerce bekleyen binlerce İranlı, izdiham oluşturdu. Tehlikeye aldırış etmeyen İranlılar, kırılan cam kapılar arasından geçerek konseri izledi.

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.


Advertisement