Yener Yılmaz, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda görev yapacak - Son Dakika
Güncel

Yener Yılmaz, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda görev yapacak

Yener Yılmaz, 2020 Tokyo Olimpiyatları\'nda görev yapacak

FIBA, 26 Temmuz-09 Ağustos 2020 tarihleri arasında Japonya'da düzenlenecek olan 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları için Türk hakem Yener Yılmaz'ı görevlendirdi.

02.03.2020 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FIBA, 26 Temmuz-09 Ağustos 2020 tarihleri arasında Japonya'da düzenlenecek olan 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları için Türk hakem Yener Yılmaz'ı görevlendirdi. Yener Yılmaz'la birlikte 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda Afrika kıtasından 2, Asya kıtasından 6, Amerika kıtasından 11, Avustralya kıtasından 1 ve Avrupa kıtasından 9 hakem olmak üzere toplam 30 hakem görev yapacak.

Son yıllarda büyük bir aşama içerisinde olan Türk hakemliği, Dünya ve Avrupa Şampiyonaları'nda başarılı yönetimlerinin ardından Yener Yılmaz'ın 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda görevlendirilmesi ile zirveye ulaştı. Yener Yılmaz, 1948 yılında Londra Olimpiyatları'nda görev yapan ilk Türk hakemi Naili Moran'dan sonra, Turgut Atakol, Hüsamettin Topuzoğlu ve Recep Ankaralı'yla birlikte Olimpiyat Oyunları'nda görev yapacak beşinci Türk hakemi olarak tarihe geçecek.

1999 yılında hakemliğe başladığını ve hayalini gerçekleştirdiğini belirten Yener Yılmaz, "Olimpiyat Oyunları'nda görev yapacak olmak benim için büyük bir onur. Tokyo'da Olimpiyat Oyunları'nda yer almak, bu sporda görev alan herkes için büyük bir hayaldir. Hakemlik kariyerim boyunca bana yardımcı olan Türkiye Basketbol Federasyonu'na, Merkez Hakem Kurulu'na ve tüm yöneticilerime teşekkür ediyorum" dedi.

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Recep Ankaralı ise son yıllarda Türk hakemlerinin dünyada düzenlenen bütün önemli müsabakalarda yer aldığına dikkat çekerek, Yener Yılmaz'ın 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na atanması ile Türk hakemliğinin zirve yaptığını belirtti. Ankaralı, "Tüm uluslararası hakemlerimiz hem Avrupa hem de dünyada düzenlenen organizasyonlarda devamlı görev yapıyor. Geçen sezon Avrupa'da düzenlenen çeşitli turnuvalarda 8 final müsabakasını hakemlerimiz yönetti. Ayrıca, U19 Kadınlar Dünya Şampiyonası finalinde de bir Türk hakemi görev aldı. 2016 senesinde de söylediğim gibi, 'Oynanan her turnuvada bir Türk hakemi olacak ve görev aldıkları her turnuvada final yönetmeye talipler'. Bunun en önemli göstergesi Yener Yılmaz'ın 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda görevlendirilmesi. Bu gelişme Türk Basketbolu ve hakemliği için gurur verici bir davettir. Merkez Hakem Kurulu ve hakemler olarak bu atamadan dolayı büyük bir sevinç duyuyoruz. Yener'in şimdiye kadar görev aldığı müsabakalarda olduğu gibi 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda da başarı olacağından eminim" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yener Yılmaz, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda görev yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı
    23:24 Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız isteme esnasında çıkan silahlı kavgada bir kişi yaralandı. Kız istemeye giden bir kişi ile aile arasında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine saldırgan, yanında getirdiği pompalı tüfekle kızın abisine ateş etti. Yaralanan kişi hastaneye kaldırılırken, saldırgan ise polis tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement