'yenge'den Sonra 'teyze' Oluyor - Son Dakika
Magazin

'yenge'den Sonra 'teyze' Oluyor

\'yenge\'den Sonra \'teyze\' Oluyor

Ümit Ünal, 1986'da yazdığı 'Teyzem' filmini ikinci defa sinemaya aktaracak.

03.01.2012 06:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şu sıralar vizyonda olan 'Nar' isimli filmi ile adından söz ettiren yönetmen ve senarist Ümit Ünal, 1986 yılında yapılan bir senaryo yarışmasında kendisine birincilik kazandıran 'Teyzem' filmini, 26 sene sonra yeniden çekmeye karar verdi. Senaryo, 1986 yılında Halit Refiğ tarafından 'Teyzem' adıyla sinemaya aktarılmış ve filmin başrolünde Müjde Ar oynamıştı. 'Teyzem'in yeni versiyonunu önümüzdeki yaz çekeceğini açıklayan Ümit Ünal, ilk filmde Müjde Ar'ın oynadığı 'Üftade' rolünü, son olarak 'Bizim Yenge' dizisiyle ekranlara gelen Şebnem Bozoklu'nun oynayacağını söyledi.

ÜNAL: "BUNA MECBURUM"

Ünal,'Teyzem'i neden yeniden çekmek istediğini şöyle anlattı: "Bir yandan filmi sevenlerin tepkisinden çekiniyorum, diğer yandan da hikayeyi daha düzgün bir yapım kalitesiyle, kendi aklımdaki haliyle aktarmak fikri çok çekici geliyor. Hatta kendimi buna mecbur hissediyorum. Aslında 'Teyzem'i yeniden çekmek benim için basit bir iş değil, yükünü yıllardır taşıdığım bir mecburiyet." Ünal, 'Teyzem'i tamamen saf ve ticari amaç gütmeyen duygularla yazdığını, fakat 1986 yılında senaryoda birtakım değişiklikler yapıldığını ve kendisinin hayal ettiği gibi çekilmediğini söylüyor. Ünal, filmin yeni versiyonunu, tamamen yazdığı hikayeye uygun olarak çekeceğini de belirtiyor.

AFİŞTE BİR RESİMDİ ŞİMDİ YÖNETECEK

'Teyzem'in ilk versiyonunu, 1986'da ünlü yönetmen Halit Refiğ çekmişti. Refiğ, filmin afişinde, 'Umur' karakterinin büyümüş hali için Ümit Ünal'ın fotoğrafını kullanmıştı.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin 'yenge'den Sonra 'teyze' Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement