Yeni Akm Çok Daha İyi Olacak" - Son Dakika
Güncel

Yeni Akm Çok Daha İyi Olacak"

Şair, yazar Hüsrev Hatemi, İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nin yenilenmesi projesine ilişkin, "AKM'yi halka açıyoruz diye kolbastı oynanmamalı. Orada yapılacak şeyler, ciddi halk müziği konserleri ama folklorik olanlar değil. Onlar daha başka tiyatrolarda, başka yerlerde de yapılır." dedi.

07.11.2017 10:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şair, yazar Hüsrev Hatemi, İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nin yenilenmesi projesine ilişkin, " AKM'yi halka açıyoruz diye kolbastı oynanmamalı. Orada yapılacak şeyler, ciddi halk müziği konserleri ama folklorik olanlar değil. Onlar daha başka tiyatrolarda, başka yerlerde de yapılır." dedi.

"Yeni Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Projesi"ni AA muhabirine değerlendiren Hatemi, Muhsin Ertuğrul Sahnesi'ne de yapımı öncesi itiraz edildiğini ifade ederek, "Yeni AKM tahmin ediyorum ki çok daha iyi olacak. Muhsin Ertuğrul da bir öncekinden daha iyi oldu. Basit bir bina iken çok büyük sayıda insan alabilecek güzel bir konferans ve tiyatro merkezi halini aldı. Ben ümitliyim ve iyi olacağını zannediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Hatemi, AKM ilk yapıldığında "lüks" eleştirilerinde bulunulduğunu aktararak, "Bazıları bu bizim için lüks demişlerdi. O zaman doktor bir arkadaşa şöyle cevap vermiştim, 'Niye kendimizi küçük görürüz, niye lüks olsun? Biz Osmanlı İmparatorluğu'nun devamıyız. Avusturya- Macaristan İmparatorluğundan da Viyana ortaya çıkmış. Avusturyalılar, bozulmuş bir eski zaman anıtını yaptırırken, 'Bu bizim için bir lüks' demiyor ve kendine bunu layık görüyor. Biz, basit bir memleket değiliz. AKM'den daha iyilerine layığız." diye konuştu.

AKM'nin yerine daha iyisinin yapılacağını ve buna çok memnun olduğunu aktaran Hatemi, şunları kaydetti:

"Kültür binaları milletindir. Eskiden de halkımız girebiliyordu, şimdi de. Nevzat Atlığ konserleri Türk müziği sevenleri aynı binaya çekiyordu. Ama oranın yalnız batı müziğine ait olmasını isteyenler alay etme anlamında şeyler söylüyordu. Onlara da ben kızıp duruyordum. İki kere de cevap yazdım. Şimdi bu durumu yenilik gibi göstermemek lazım. Her memlekette popüler sanatlardan daha çok hoşlananlar var. Fakat bir de daha seçkin klasik Türk müziği gibi sanatları sevenler var. AKM'yi halka açıyoruz diye kolbastı oynanmamalı. Orada yapılacak şeyler, ciddi halk müziği konserleri ama folklorik olanlar değil. Onlar daha başka yerlerde de yapılır. Önemli halk müziği, Türk müziği konserleri, Nevzat Atlığ korosu gibi korolar sahne almalı. Yani gazinolaştırılmadan devam etmeli. Halka zaten açıktı. Böyle devam etse iyi olur."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yeni Akm Çok Daha İyi Olacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement