Yeni almıyor, döşemeyi yeniliyorlar - Son Dakika
Yaşam

Yeni almıyor, döşemeyi yeniliyorlar

Yeni almıyor, döşemeyi yeniliyorlar

İstiklal mahallesindeki dükkanında 37 yıldır koltuk imalatı, döşeme ve tamirat işleri yapan Mehmet Çelik, eskiden sıfır ürünlere talep daha fazla iken, ekonomik durumla birlikte insanların daha az masraflı olan eskiyi yenilemeye yöneldiklerini söyledi.

15.09.2021 09:34  Güncelleme: 09:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstiklal mahallesindeki dükkanında 37 yıldır koltuk imalatı, döşeme ve tamirat işleri yapan Mehmet Çelik, eskiden sıfır ürünlere talep daha fazla iken, ekonomik durumla birlikte insanların daha az masraflı olan eskiyi yenilemeye yöneldiklerini söyledi.

12 yaşından bu yana döşemecilik yapan Mehmet Çelik, abisinin yanında öğrendiği bu meslekte 84 yılından bu yana kendi dükkanında hizmet veriyor. İnsanların yeni mobilya almak için bütçe ayırmak istemediklerini anlatan Çelik, "Koltuk, sandalye, berjer, kanepe, çekyat gibi ürünlerin tamirini yapıp, kumaşını yenileyerek eskisinden daha güzel bir hale getiriyoruz. Müşteriye kumaşı geliş fiyatına kar koymadan veriyoruz ve işçilikten de biraz fedakarlık ediyoruz böylece daha uygun fiyatlara koltuk takımlarını yenileyebiliyor insanlar." diye belirtti.

Salon takımlarının yemek odası takımlarının kanepe ve çekyatların iskeleti sağlam ise uygun fiyatlara yenilenerek uzun ömürlü kullanıma sunduklarını ifade eden Çelik, "Ancak iskeleti çok dökük ise, çok ev değiştirildiği için yıprandıysa sıfır ürün tercih etsinler" dedi.

Öğrenciler çekyat istiyor

Öğrencilerin gelmesi ile birlikte çekyatlara ilginin çok arttığını belirten Çelik, "Öğrenciler, uygun fiyatlı olduğu için ikinci el ürünlere yöneliyorlar, ikinci el alırken de iyi ve temiz kullanılmış eşyaları tercih ediyorlar. Biz de eski ürünlerin tamirini, döşemesini yaparak yeni gibi olmalarını sağlıyoruz, böylece fiyatları da sıfır ürüne göre daha hesaplı oluyor" ifadelerini kullandı. Çırak yetiştirerek, sektörde iş edinmelerine yardımcı olduğunu anlatan Çelik, günümüzde bu alanda çırak yetişmediğini Eskişehir'de bu işi yapan insan sayısının her geçen gün azaldığını dile getirdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Yeni almıyor, döşemeyi yeniliyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Manisa'da kamyonet ile minibüs çarpıştı: 9 öğrenci yaralandı
    11:34 Manisa'da kamyonet ile minibüs çarpıştı: 9 öğrenci yaralandı

    Manisa'nın Selendi ilçesinde, Çortak Ömer Nimet Kahraman İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerini taşıyan bir minibüs ile karşı yönden gelen bir kamyonet çarpıştı. Kazada hafif yaralanan 9 öğrenci, ilçedeki devlet hastanesine kaldırıldı. Öğrencilerin tedavileri tamamlandıktan sonra taburcu edildi.

  • Erzincan'da maden kazasında bir işçinin daha naaşına ulaşıldı
    11:34 Erzincan'da maden kazasında bir işçinin daha naaşına ulaşıldı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen maden kazasında toprak altında kalan 9 işçiden birinin daha naaşına ulaşıldığını açıkladı. Bayraktar, kazanın gerçekleştiği tarihten bu yana arama çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirtti ve tüm canlara ulaşana kadar çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

  • Denizli'de Samanlıkta Çıkan Yangın Geceyi Aydınlattı
    11:32 Denizli'de Samanlıkta Çıkan Yangın Geceyi Aydınlattı

    Denizli'nin Sarayköy ilçesinde meydana gelen yangında samanlık alev aldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alınırken can kaybı yaşanmadı. Ancak yangın sonucunda maddi hasar meydana geldi. Yangının çıkış nedeni ise itfaiye ekiplerinin yapacağı çalışmaların ardından belirlenecek. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Safranbolu'da elektrik trafosunda çıkan yangın söndürüldü
    11:29 Safranbolu'da elektrik trafosunda çıkan yangın söndürüldü

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan Safranbolu Devlet Hastanesi'nin bahçesindeki elektrik trafosunda çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

  • Aksaray'da Yolcu Otobüsü ile Tırın Çarpıştığı Kazada 3 Kişi Yaralandı
    11:18 Aksaray'da Yolcu Otobüsü ile Tırın Çarpıştığı Kazada 3 Kişi Yaralandı

    Aksaray-Adana kara yolunda meydana gelen trafik kazasında, Murat Tohurucu yönetimindeki yolcu otobüsü ile Muhammet Tezcan yönetimindeki tır çarpıştı. Kazada, otobüs sürücüsü ve 2 yolcu yaralandı. Yaralılar, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

  • İnegöl'deki Sandalye Fabrikasında Yangın Kontrol Altına Alındı
    11:16 İnegöl'deki Sandalye Fabrikasında Yangın Kontrol Altına Alındı

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde bulunan bir sandalye fabrikasında çıkan yangın dron ile görüntülendi. İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, yangının kontrol altında olduğunu ve can kaybının olmadığını belirtti.

  • İzmit'teki Market Yangınında Oluşan Tahribat Görüntülendi
    11:16 İzmit'teki Market Yangınında Oluşan Tahribat Görüntülendi

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde çıkan yangın sonrası market ve belediye binasında oluşan tahribat görüntülendi. Yangın, 2 saatte kontrol altına alındı.


Advertisement