Yeni Atanan Konsolostan İhracatçılara Ziyaret - Son Dakika
Ekonomi

Yeni Atanan Konsolostan İhracatçılara Ziyaret

İzmir'e yeni atanan İtalya'nın İzmir Konsolosu Valerio Giorgio, Ege İhracatçı Birliklerini (EİB) ziyaret etti.

20.04.2019 10:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'e yeni atanan İtalya'nın İzmir Konsolosu Valerio Giorgio, Ege İhracatçı Birliklerini (EİB) ziyaret etti.

EİB'den yapılan açıklamaya göre, Konsolos Giorgio'nun ziyaretinde açıklama yapan EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, iki ülke arasında tarihi bağları güçlü, sağlıklı gelişen bir ticaret olduğunu belirtti.

Açıklamada Türkiye ile İtalya arasındaki dış ticaretin dengeli bir şekilde seyrettiğini bildiren Eskinazi'nun şu ifadelerine yer verildi:

"İki ülkenin birbirini tamamlayan özellikleri var. İhracatımız ve ithalatımız karşılıklı olarak dengeli gidiyor. Şu anda yüzde 93'e ulaşan bir dış ticaret dengesi söz konusu. İtalya ile Türkiye'nin benzerlikleri fazla, İtalyanlar'ın başarılı kümelenme modelleri var, biz de aynı yolda ilerliyoruz. İki ülke arasında ticaretin gelişimi için iş insanlarımızın vize işlemlerinde karşılıklı işbirliğiniz geliştirilmesini istiyoruz."

İtalya'nın İzmir Konsolosu Valerio Giorgio da Türkiye ile İtalya'nın partner olmasını istediklerini belirterek, iki ülke ekonomisinin karşılıklı yatırımlarla gelişmesini ve büyümesini istediklerini vurguladı.

İtalya ile Türkiye arasındaki dış ticaretin dengeli gitmesinden mutluluk duyduklarını anlatan Giorgio, "Beraber büyüyen iki olgun pazardan söz ediyoruz. Bir evlilikteki birliktelik gibi iki ülke arasında dengeli bir ticaret söz konusu" ifadelerini kullandı.

İtalya'da küçük ve orta ölçekli KOBİ işletmelerinin yoğun olarak faaliyet gösterdiği başarılı sanayi bölgeleri olduğuna dikkati çeken Giorgio, "Bu örnekleri anlatan bir etkinliği birlikte yapabiliriz. Bu modelle sağlanan başarıyı, bu alandaki tecrübeleri Türk iş dünyasına aktarabiliriz." açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Yeni Atanan Konsolostan İhracatçılara Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement