Yeni Bakanlar Kurulu Açıklandı - Son Dakika
Yerel

Yeni Bakanlar Kurulu Açıklandı

Süper Toto Süper Lig'e çıkmasının mutluluğunu yaşayan Samsun'da, şimdi de AK Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç'ın, Gençlik ve Spor Bakanı olması büyük sevinçle karşılandı.

06.07.2011 18:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun spor'un 5 yıl aradan sonra Süper Toto Süper Lig'e çıkmasının mutluluğunu yaşayan Samsun'da, şimdi de AK Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç'ın, Gençlik ve Spor Bakanı olması büyük sevinçle karşılandı.

Samsunspor Kulüp Başkanı Kazım Gürol Yılmaz, AA muhabirine, Samsun'nun spor kenti olabilmesi için Kılıç'ın Gençlik ve Spor Bakanı olmasının büyük önem taşıdığını söyledi.

"AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç'ın Gençlik ve Spor Bakanı olması Samsunspor camiası olarak bizi çok mutlu etti" diyen Yılmaz, Samsun'un bundan sonra bir spor şehri olacağını belirtti.

Samsun'un giderek büyüyen, gelişen ve değişen bir vizyona kavuşacağını ifade eden Yılmaz, "AK Parti Samsun Milletvekili ve Grup Başkanvekili Suat Kılıç'ın Gençlik ve Spor Bakanı olması Samsunspor camiası olarak bizi çok mutlu etti. Gençlik ve Spor Bakanımızın Samsun'dan olması Samsun'un spor şehri olması açısından çok önemli. Milletvekillerimizin Meclise başarılı bir şekilde girmeleri ve Gençlik ve Spor Bakanımızın Samsun'dan olması Sayın Başbakanımızın Samsun'a güvendiğinin teminatıdır" diye konuştu.

Samsunspor Eğitim ve Tanıtma Vakfı (SAMSEV) Başkanı Rüştü Araboğlu da, Kılıç'ın Gençlik ve Spor Bakanı olmasının kendilerini sevindirdiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Biz her zaman Bakanlar Kurulunda Samsun'un temsil edilmesinden yanayız. Sayın Suat Kılıç'ın Bakan olması bizleri sevindirdi. Bu kent her zaman iktidar partilerine büyük destek vermiştir. Sayın Suat Kılıç'ın bakan olması, Samsun'un menfaatlerine önemli katkılar sağlayacaktır.

Sayın Suat Kılıç'ın ortaya koyduğu 30 bin kişilik stadyum projesinin kısa zamanda gerçekleştirileceği ortaya çıkmaktadır. Ayrıca Samsun Kongre ve Fuar Merkezi'nin yanında yapılması düşünülen 7 bin 500 kişilik spor salonunun hayata geçirilmesi adına da çok önemli bir adımdır. Bundan sonra da Samsun için önemli projelerin ortaya çıkacağına inanıyorum. "

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Altunsoy ise, AK Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç'ın Gençlik ve Spor Bakanı olmasının Samsun için büyük önem arz ettiğini ifade ederek, "İnanıyorum ki bundan sonraki süreçte Samsun spor anlamında mutlaka daha iyi ve güçlü bir konuma gelecektir. Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak yeni bakanımız Sayın Suat Kılıç'a görevinde başarılar diliyoruz" dedi.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi takımlarından Samsun Basketbol Kulübü (SBK) Başkanı Ahmet Öztürk, "Spor şehri olan Samsun'dan sayın Suat Kılıç'ın Gençlik ve Spor Bakanı olması, SBK olarak bizi çok mutlu etti" diye konuştu.

Öztürk, spor adına beklentilerini ise şöyle dile getirdi:

"Sayın Suat Kılıç'ın Gençlik ve Spor Bakanı olması Samsun'da mücadele eden profesyonel ya da amatör spor kulüplerinin sorunlarının giderilmesi açısından çok önemlidir. Samsun Basketbol Kulübü olarak sayın bakanımız Suat Kılıç'a başarılar diliyoruz. Spor şehrinin Samsunlu bir Gençlik ve Spor Bakanı'nın olması herkesi mutlu ettiği gibi bizleri de mutlu etti. "

Vatandaşlardan emekli Mehmet Değer, sporla fazla ilgilenmediğini ancak Samsunlu bir milletvekilinin Gençlik ve Spor Bakanı olmasından mutluluk duyduğunu söyledi.

Değer, Kılıç'ın Samsun'a ve Türkiye'ye sporla ilgili çok şeyler katacağına inandığını ifade etti.

Esnaflık yapan Mustafa Cengiz ise Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yüksek bütçeli bir bakanlık olduğunu belirterek, "Bu konumda Spor Bakanlığı'nın Samsun'a verilmiş olması bizim açımızdan sevindirici. Türkiye için çok iyi olacağını düşünüyorum. Gençlik ve spor şehri Samsun'da bir Gençlik ve Spor Bakanı çıkması Türkiye açısından sevindirici. Suat Kılıç'ın bu süreçte sporumuzu ve sporcumuzu çok daha iyi bir seviyeye çıkaracağına inanıyorum"diye konuştu.

Esnaflardan Barış Bahçıvan ise şu ifadeleri kullandı:

"Biz zaten Suat Kılıç'ın bakan olacağını tahmin ediyorduk. Ama tahminimiz ekonomi üzerine bir bakanlık olacağı idi. Sonuçta herkesin yapabileceği işler var. Sayın Kılıç'ın Gençlik ve Spor Bakanı olması bu yıl süper lige yükselen Samsunspor için de bizim için de güzel oldu. "

- SAMSUN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yeni Bakanlar Kurulu Açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement