Yeni Bir Köy Olmak İçin Giresun İl Genel Meclisi'ne Başvurdular - Son Dakika
Yerel

Yeni Bir Köy Olmak İçin Giresun İl Genel Meclisi'ne Başvurdular

Yeni Bir Köy Olmak İçin Giresun İl Genel Meclisi\'ne Başvurdular

Giresun’un Espiye ilçesinin Ericek köyüne bağlı Kökdiken ve Kayakuzu bağlılarının referandum yaparak ayrı bir köy olmak istemesi İl Genel Meclisi’nin gündemine üçüncü kez geldi.

11.12.2016 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun'un Espiye ilçesinin Ericek köyüne bağlı Kökdiken ve Kayakuzu bağlılarının referandum yaparak ayrı bir köy olmak istemesi İl Genel Meclisi'nin gündemine üçüncü kez geldi.

Ericek köyünde yapılan referandum ve İl Genel Meclisi kararına yönelik açıklama yapan CHP Bulancak İl Genel Meclis üyesi Ömer Mustafa Yılmaz, köylünün kararına saygı duymak gerektiğini ifade ederek, İl Genel Meclisi'nin aldığı karar gerekçesinin ise mülki ayrılma ve birleşme ile köy kurulması ve kaldırılması hakkındaki yönetmeliğinin 36. Maddesi'yle çeliştiğini ileri sürdü.

CHP İl Genel Meclisi Üyesi Yılmaz yaptığı açıklamada; "Espiye ilçesine bağlı Kökdiken ve Kayakuzu bağlıları ana köyden ayrılarak merkezi Kayakuzu olmak üzere 'Çataldere' adında müstakil köy olmak için müracaatlarda bulunulmuş. Referandum yapılmış halk iradesi ayrılmak ve 'Çataldere' adında bağımsız köy olmak için 'evet' oyu vermiş ve Valilik makamı referandumu onaylamıştır" dedi.

"Meclisin red gerekçesi hükümsüz"

İl Genel Meclisi'nin oy çokluğuyla köyün ayrılmasına red kararında öne sürdüğü sınır anlaşmazlığı ve husumet gerekçesinin mülki ayrılma ve birleşme ile köy kurulması ve kaldırılması hakkındaki yönetmeliğinin 36. Maddesi'yle çözülebileceğini de belirten Yılmaz "AK Partili Meclis üyeleri, köylülerin referandum kararına rağmen sınır anlaşmazlığı ve husumetini gerekçe göstererek red etmiştir. Ancak Vali Yardımcısı bu gerekçeyi yeterli görmeyerek sınırların belirli olduğu ve husumetin neden kaynaklanacağının belirtilemesi için tekrar meclise havale etmiştir. Vali Yardımcısı Yüksel Çelik imzalı yazıda da sınır anlaşmazlığı, mülki ayrılma ve birleşme ile köy kurulması ve kaldırılması hakkındaki yönetmeliğinin 36. Maddesine dikkat çekmektedir. Vali Yardımcımızın bu yazısıyla görülmektedir ki . İçişleri Komisyonu'nun görevini Yasa ve Yönetmeliklere göre değil telkinlere göre rapor düzenlediğini göstergesidir" diye konuştu. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yeni Bir Köy Olmak İçin Giresun İl Genel Meclisi'ne Başvurdular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement