Yeni Diyarbakırspor Taraftarı, Tff'yi Protesto Etti - Son Dakika
Güncel

Yeni Diyarbakırspor Taraftarı, Tff'yi Protesto Etti

Yeni Diyarbakırspor Taraftarı, Tff\'yi Protesto Etti

Spor Toto 3'üncü Lig 2'nci Grup Play Off yarı finalin ikinci maçında hakemin son dakikada verdiği penaltı ile Denizli Belediyespor ile 1-1 berabere kaldığı ve yarıda kalan maçın ardın ligden çekileceğini açıklayan Yeni Diyarbakırspor taraftarları bugün Türkiye Futbol Federasyonu'nu (TFF) protesto etti.

20.05.2015 18:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Toto 3'üncü Lig 2'nci Grup Play Off yarı finalin ikinci maçında hakemin son dakikada verdiği penaltı ile Denizli Belediye spor ile 1-1 berabere kaldığı ve yarıda kalan maçın ardın ligden çekileceğini açıklayan Yeni Diyarbakırspor taraftarları bugün Türkiye Futbol Federasyonu'nu (TFF) protesto etti.

Merkez Yenişehir İlçesi'nde bulunan Demokratik Toplum Kongresi önünde toplanan 100'e yakın taraftar 'Faşist TFF' pankartı açtı. Yaklaşık 100 metre uzaklıkta bulunan TFF Diyarbakır Bölge Müdürlüğü önüne doğru yürüyüşe geçen protesotcular, 'Allah'ın adaletine güveniyoruz', 'TFF ya adam olursun ya da Diyarbakır seni adam eder' dövizleri açarken sık sık 'Diyara uzanan eller kırılsın', 'Azrailler burada dimdik ayakta' sloganları attı.

Sıkı güvenlik önlemleri altında TFF Diyarbakır Bölge Müdürlüğü önüne gelen taraftarlar adına amigo Ramazan Turgay açıklama yaptı. Bu kentin geleceğinin çalındığını belirten Ramazan Turgay, "Maçın 90+6'sında Denizli Büyükşehir Belediyesi'ne verilen uydurma penaltı kararıyla sadece Diyarbakırspor'un şampiyonluğu değil, koca kenti sporla ilgili geleceğini çalmışlar. Bu haksız karar nedeniyle kentimizde spor en az 20 yıl geriye gitmiştir. Bu bölgede artık bir takım kalmadı. Diyarbakır ve Güneydoğu'da düşman futbol federasyonu bölgemizde takımların üst lige çıkmalarını istemedikleri için bu anlayış Türkiye'de futbolu bitirmiştir. Futbol federasyonu gençlerimizin heveslerini, umutlarını kırarak onları spordan men ettiler. Denizli Büyükşehir Belediyespor' u kolladılar Diyarbakırspor'un şampiyon olmaması için. Biz asla ama asla yanlı adalete inanmıyoruz. Sizlerin adaletiniz buysa bizde sizlerin bu adaletinizin karşısında asla ve asla diz çökmeyeceğiz" dedi.

Açıklama sonrası Gevran Caddesi'ni bir süre ulaşıma kapatan taraftarlar daha sonra olaysız dağıldı. - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yeni Diyarbakırspor Taraftarı, Tff'yi Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement