Yeni Dönemde Hiçbir Şekilde Gerilim İstemiyoruz" - Son Dakika
Güncel

Yeni Dönemde Hiçbir Şekilde Gerilim İstemiyoruz"

Yeni Dönemde Hiçbir Şekilde Gerilim İstemiyoruz"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Biz Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu kadar gündemimizde olmasından aslında son derece rahatsızız, biz CHP'ye oy veren seçmenlere buradan şunu söylemek istiyoruz;

18.07.2018 17:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Biz Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu kadar gündemimizde olmasından aslında son derece rahatsızız, biz CHP'ye oy veren seçmenlere buradan şunu söylemek istiyoruz; biz yeni dönemde hiçbir şekilde gerilim istemiyoruz, kavga istemiyoruz, biz yeni dönemde Türkiye'nin önemli ve öncelikli görevine odaklanmak istiyoruz." dedi.

Ünal, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Mahir Ünal, 24 Haziran seçimleriyle Türkiye'nin yeni bir döneme başladığını, yüksek bir katılımla yüksek bir temsil oranına ulaşıldığını, 15 Temmuz ruhunun sandıkta tecelli ettiğini, siyaset ve demokrasinin güçlendiğini söyledi.

Türkiye'nin dünya demokrasilerine örnek olabilecek bir seçim yaşadığını aktaran Ünal, "Türkiye uzunca bir zamandır hayal ettiği yeni yönetim modeline geçti. Türkiye'de uzunca bir süredir, bilinçli olarak sürdürülen 'tek adam, diktatör' tartışmaları da yine aziz milletimiz tarafından elinin tersiyle itildi. Türkiye demokrasi sınavından 24 Haziran'da alnının akıyla çıktı. Dünya liderlerinden Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımıza tebrikler yağdı ve Türkiye yeni dönemde güçlü bir şekilde yoluna kararlılıkla devam ediyor." diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun zehirli bir dil kullandığını ve bunun da değişmediğini ifade eden Ünal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Haziran mağlubiyetinin ardından partisinde yaşanan iç tartışmaları, kaosu, liderlik kavgasını, imza toplanmasını, Cumhurbaşkanımıza ucuz bir dil ile saldırarak gündemi dağıtmaya çalışıyor. Daha önce de ifade etmiştik, Kemal Kılıçdaroğlu'nun artık siyasetin konusu olmadığını, Kemal Kılıçdaroğlu'nun ruh halinin artık siyasetin konusu olmaktan çıktığını defalarca söylemiştik. Biz yeni dönemde, Kemal Kılıçdaroğlu'nun siyaset dilini, Kemal Kılıçdaroğlu'nun kavgacı, nefret dilini muhatap almayacağımızı, defalarca ifade ettik ama Kemal Kılıçdaroğlu ısrarla bizim geride bırakmak istediğimiz, gerilimleri, kavgayı, kendisinin Türk siyasetini zehirleyen dilini yaşatmak istiyor. Kullandığı iftiralar ve yalanlar da kaçınılmaz olarak, cevap vermeyi gerektiriyor. Kılıçdaroğlu'nun, beni bağışlayın çünkü bir durumu nitelendirmek için o durumun gerçek halini tanımlayan kelimeler kullanmamız gerekiyor, Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu durumunu son derece ahlaksız ve seviyesiz bir durum olarak görüyoruz."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkan olduğundan beri Türkiye'de kurumları ve kurumların meşruiyetini sürekli tartışmalı hale getirmeye çalıştığını dile getiren Ünal, "Türkiye'de kurumlar ve kişiler üzerinden bir itibarsızlaştırma ve meşruiyet tartışması oluşturmaya devam ediyor. Özellikle geçmişte Cumhurbaşkanımız için kullandığı dili seçmen her defasında onaylamamasına rağmen, Kemal Kılıçdaroğlu aynı şeyleri yaparak, aynı sonuçları almak istiyor. Einstein'in ifade ettiği gibi 'Aynı şeyleri yaparak farklı sonuçlar almak isteyenler ahmaktır.' diyor ama Kemal Kılıçdaroğlu, farklı bir sonuç. almak, iktidar olmak, Türkiye'de gerilimi kaldırmak gibi bir amaç taşımıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Ünal, Kılıçdaroğlu'nun nefret dilini, yalanı ve iftirayı devam ettirdiğini belirterek, Kılıçdaroğlu'nun bunun üzerinden bir siyaset üretmeye çalıştığını vurguladı.

Bu durumun Kılıçdaroğlu'nu bir bataklığa sapladığını anlatan Ünal, şöyle devam etti:

"Kılıçdaroğlu öyle bir çamura batmış durumda ki 15 Temmuz'da tankların arasından kontrollü bir şekilde kaçıp saklanmasından, sıvışmasına rağmen Cumhurbaşkanımızı saklanmakla suçlayabiliyor. Kılıçdaroğlu, terörle mücadelede son derece kritik görevler üstlenen Mili Savunma Bakanımıza, İçişleri Bakanımıza, MİT Başkanımıza dönük kullandığı yalan ve iftiraları kendisine iade ediyoruz. Kendisinin dün ifade ettiği şekliyle asla hakikatle örtüşmemekte. Özellikle Milli Savunma Bakanımız ve MİT Başkanımızla ilgili söylediği ifadeler külliyen yalandır. Bakanımız ve MİT Başkanımız TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu'na davet edilmemiştir. Kendilerine gönderilen soruları cevaplandırarak komisyona teslim etmişlerdir. Savunma Bakanımız 19 Temmuz 2016'da Genelkurmay Karargahı'nda cumhuriyet savcılarının sorularını cevaplandırmış. Yine 29 Mayıs 2017'de TBMM Komisyon Başkanlığına soruların cevaplarını vermiştir. Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi'ne müşteki sıfatıyla ifade vermiştir. Dolayısıyla kimsenin herhangi bir yere kaçtığı ya da herhangi bir şeyden kaçırıldığı söz konusu değildir. Sanıyorum şu anda yaşadığı durumdan ve sıkışıklıktan dolayı aklını kaçırmak üzere olan Kemal Kılıçdaroğlu'dur."

"Kılıçdaroğlu tarihin çöplüğünde yerini almıştır"

Ünal, Kılıçdaroğlu'nun "diktatör" tanımlamalarına da atıfta bulunarak, şunları kaydetti:

"Kemal Kılıçdaroğlu, Hitler, Mussolini benzetmelerine devam etmektedir. Hitler de Mussolini de bir arketip olarak, bir otoriter figür olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nun içinde yaşamaktadır. Çünkü dokuzuncu kez seçim kaybetmesine rağmen, Kemal Kılıçdaroğlu koltuğunu korumanın derdinde, Cumhurbaşkanımıza saldırarak, partisinin içini tahkim etmeye çalışmaktadır. Biz Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu kadar gündemimizde olmasından aslında son derece rahatsısız, biz CHP'ye oy veren seçmenlere buradan şunu söylemek istiyoruz; biz yeni dönemde hiçbir şekilde gerilim istemiyoruz, kavga istemiyoruz, biz yeni dönemde Türkiye'nin önemli ve öncelikli görevine odaklanmak istiyoruz, Kemal Kılıçdaroğlu'nun nefret dilinin, zehirli dilinin, siyaset gündemini rehin almasından son derece rahatsızız.

Biz defalarca yalanlanmış bu iftiraların, mahkemelerce defalarca ceza almış ve hukuki olarak yargı tarafından mahkum edilmiş, Kemal Kılıçdaroğlu tarihin çöplüğünde yerini almıştır, Kemal Kılıçdaroğlu artık siyasetin konusu değildir. Yakında öyle inanıyorum ki CHP'nin ve CHP'ye gönül vermiş vatandaşlarımızın, seçmenlerin, delegelerin Türkiye'de çocuğun geleceğini düşünen, Türkiye'nin güzel günler görmesini isteyen her bir vatandaşımızın bu durumdan rahatsız olduğunu biliyoruz. Özellikle CHP'ye oy veren vatandaşlarımıza şunu söylemek istiyorum, lütfen bu gerilime, kavga oluşturmak isteyen ve yeni dönemde eski dili devam ettirmek isteyen Kemal Kılıçdaroğlu'na lütfen tepki gösterin. Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu çirkin ifadelerine ne Genel Başkanımız düzeyinde ne de bakanlarımız düzeyinde cevap verilmeyecektir. Kemal Kılıçdaroğlu bu bataklığa başkalarını da çekerek, Türkiye'yi yolundan alıkoymak istemektedir."

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yeni Dönemde Hiçbir Şekilde Gerilim İstemiyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adıyaman'da Ailesinden Kaçan Genç Kız Polis Tarafından Teslim Edildi
    11:11 Adıyaman'da Ailesinden Kaçan Genç Kız Polis Tarafından Teslim Edildi

    Adıyaman'da, ailesinden kaçarak ağır hasarlı bina içerisinde yaşamaya çalışan genç kız, polis ekiplerince ailesine teslim edildi. Vatandaşların şüphelenmesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, genç kızın ailesiyle tartıştığını ve evden kaçarak ağır hasarlı binada yaşamaya çalıştığını tespit etti. Polis ve sağlık ekipleri tarafından ikna edilen genç kız, daha sonra ailesine teslim edildi.

  • Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Öğrencilerle İftarda Buluştu
    11:11 Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Öğrencilerle İftarda Buluştu

    Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, MEDEM üyesi öğrencilerle bir araya gelerek iftar programında birlikte vakit geçirdi. Rektör Özölçer, öğrencilerle sohbet ederek talep ve isteklerini dinledi ve Ramazan'ın huzurunu paylaşmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

  • Tekirdağ'da Uyuşturucu Ticareti Yapan 6 Şüpheli Gözaltına Alındı
    11:11 Tekirdağ'da Uyuşturucu Ticareti Yapan 6 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Tekirdağ'da İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla 6 şüpheli gözaltına alındı. Hayrabolu, Çorlu ve Kapaklı ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonda yapılan aramalarda, 1003 sentetik ecza, 20 gram sentetik uyarıcı, 58 uyuşturucu hap, ruhsatsız tabanca, av tüfeği ve 50 tabanca fişeği ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Gaziantep'te 127 Bin 295 Adet Kaçak İlaç Ele Geçirildi
    11:11 Gaziantep'te 127 Bin 295 Adet Kaçak İlaç Ele Geçirildi

    Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, bir ikamette yaptıkları aramada 127 bin 295 adet kaçak ilaç buldu. Bir şüpheli tutuklandı.

  • Özdemir Manavoğlu, ÇMO Antalya Şubesini Ziyaret Etti
    11:11 Özdemir Manavoğlu, ÇMO Antalya Şubesini Ziyaret Etti

    Cumhur İttifakı'nın Muratpaşa Belediye Başkan adayı Özdemir Manavoğlu, Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Antalya Şubesi'ni ziyaret etti. Manavoğlu, toplantıda Antalya'nın sorunları ve çözüm önerilerini paylaşarak, kente değer katan projeler yapacaklarını belirtti.

  • Adana'da kadın, erkek arkadaşının yardımıyla araç çaldı
    11:10 Adana'da kadın, erkek arkadaşının yardımıyla araç çaldı

    Adana'nın Seyhan ilçesinde bir kadın, erkek arkadaşının yardımıyla sokakta park halinde bulunan hafif ticari aracı çaldı. Güvenlik kamerası tarafından kaydedilen olayda, kadının erkek arkadaşı ve 8 yaşındaki oğlu aracı itekledi.

  • Barış Alper Yılmaz, Hatayspor maçında forma giyecek
    11:10 Barış Alper Yılmaz, Hatayspor maçında forma giyecek

    Galatasaraylı futbolcu Barış Alper Yılmaz, teknik direktör Okan Buruk'un görev vermesi durumunda Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında 2 Nisan Salı günü yapılacak Atakaş Hatayspor maçında forma giyecek. Barış Alper, bu sezon takımının en istikrarlı futbolcusu olarak dikkat çekiyor ve farklı mevkilerde gösterdiği iyi performansla takıma önemli katkı sağlıyor.

  • Antalya'da Kafe Ortakları Arasında Çıkan Kavgada 25 Kişi Adliyeye Sevk Edildi
    11:10 Antalya'da Kafe Ortakları Arasında Çıkan Kavgada 25 Kişi Adliyeye Sevk Edildi

    Antalya'da bir kafenin iki ortağı arasındaki alacak verecek meselesinde çıkan kavgada silah, bıçak ve sopa kullanıldı. Olayda 4 kişi ağır yaralandı ve hastanede tedavi altına alındı. 25 kişi emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

  • Karamürsel Beşiktaşlılar Derneği Üyeleri İftar Programında Buluştu
    11:09 Karamürsel Beşiktaşlılar Derneği Üyeleri İftar Programında Buluştu

    Karamürsel ilçesinde Beşiktaşlılar Derneği üyeleri, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım'ın da katıldığı bir iftar programında bir araya geldi. Programda ezanın okunmasıyla davetliler oruçlarını açtı. Dernek Başkanı Onur Açık, ramazan ayı vesilesiyle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Beşiktaş sevdalılarına teşekkür etti.

  • Zorunlu kış lastiği uygulaması sona eriyor, yaz lastiği takma zamanı
    11:09 Zorunlu kış lastiği uygulaması sona eriyor, yaz lastiği takma zamanı

    Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç, 1 Nisan itibarıyla zorunlu kış lastiği uygulamasının sona ereceğini belirterek, pazar günü yapılacak seçimler ve Ramazan Bayramı tatili öncesinde özel araçlarıyla yola çıkacak vatandaşların, hem yaz lastiklerini taktırmaları hem de yazlık bakımlarını yaptırmaları gerektiğini ifade etti.


Advertisement