Yeni Dünya Düzeninde Türkiye Konuşuldu - Son Dakika
Güncel

Yeni Dünya Düzeninde Türkiye Konuşuldu

Yeni Dünya Düzeninde Türkiye Konuşuldu

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ’Yeni Dünya Düzeni ve Türkiye’ konulu konferansa Gazeteci Yazar Bayram Zilan katılarak söyleyişide bulundu.

27.04.2018 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Yeni Dünya Düzeni ve Türkiye' konulu konferansa Gazeteci Yazar Bayram Zilan katılarak söyleyişide bulundu.

Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa; Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Özçınar ile Mahmut Kırıkçı, Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Erkan Sözen, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri, Gençler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 'Yeni Dünya düzeni ve Türkiye' konulu konferansta İslam Coğrafyası üzerinde oynanan oyunları anlatan Gazeteci Yazar Bayram Zilan, Osmanlı döneminden günümüze kadar yaşanan siyasi olayları ve bölgedeki yaşanan olayları ele aldı. Yaklaşık bir buçuk saat süren konferansın ardından katılımcılardan gelen soruları cevaplayan Zilan, ardından kitap imzalama törenini gerçekleştirerek gelen konukların kitaplarını imzaladı.

"Bir ülke imanlı ve Müslüman gençlerle ayakta durabilir"

Konferans öncesi burada bir açılış konuşması yaparak gençlere nasihatlerde bulunan genel sekreter yardımcısı Mehmet Emin Özçınar, "Yazar Bayram Zilan'ı Şanlıurfa'da ağırlamaktan şeref duyuyoruz. Tarihi bilmeyenin coğrafyasını başkası yazar sözünü ilke ediniyoruz. Gençlerimizden istediğimiz şudur ki ne söylerlerse söylesinler, ruhunuzu ve aklınızı hapsetmelerine izin vermeyin. Kişinin söylediği sözü Kuran-ı Kerim ve peygamber efendimizin sünneti olduğu sürece o sözleri kalıcı olarak benimseyin. Eğer kalbinizi Allah Resulünün yolundan ve Allah'ın kelamından başkasına yer açarsanız o kalp ve o fikri benimsemeyin. Bu yüzden tüm öğrenci kardeşlerime şunu söylemeliyiz ki, Kuran-ı Kerim ve Peygamber efendimizin sünnetleri sizlere yeterlidir. Bir ülke kendi içinden çıkartmış olduğu imanlı ve Müslüman gençlerle ayakta durabilir. Bizler sadece kendi nefsimize ve şahsımıza bir şeyler yapılmadı diye davranırsak çok şey kaybederiz. Emredildiği gibi dosdoğru olun ve iman edenlerin yanında yer alın" diye konuştu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yeni Dünya Düzeninde Türkiye Konuşuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement