Yeni Dünya Vakfı İftarında Bir Araya Gelindi - Son Dakika
Güncel

Yeni Dünya Vakfı İftarında Bir Araya Gelindi

Yeni Dünya Vakfı İftarında Bir Araya Gelindi

Yeni Dünya Vakfı Gaziantep temsilciliği tarafından Şirehan otelde düzenlenen iftar yemeğine katılan Genel Başkan Mahmut Göksu ,Vakıf sadece maddi değerlerden ibaret olmadığını nitelikli insan yetiştirilmesi gerektiğini vurguladı.

17.06.2016 14:22  Güncelleme: 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeni Dünya vakfı Gaziantep temsilciğinin düzenlediği iftar programına İlçe Kaymakamları ,Belediye Başkanları, Milli eğitim müdürleri, öğretim üyeleri, STK'lar iş adamları ve yaklaşık 700 davetli katıldı.

Yeni Dünya Vakfı Genel Başkanı Mahmut Göksu, 1996 yılında İstanbul'da kurulan bir vakıftır. Kurulduğu günden bu yana İstanbul merkezi olmak üzere sosyal faaliyetler yapıldı yapmaya devam ediyoruz. Göksu konuşmasını şöyle sürdürdü, "Sadece Müslümanlığa değil insanlığa hizmet etmek bizim en temel vazifemizdir ve dolayısıyla vakıflarda doğrudan insan merkezli çalışmalar olduğu için gerçekten her zaman insanları mutlu eden bir kuruluşlardır" dedi.

Vakıfların sadece maddi değerlerden ibaret olmadığını belirten Göksu, nitelikli insan gücünün paradan daha değerli olduğunu ifade etti.

Herkesin kendi mesleğinin yanında mutlaka bir sivil toplum kuruluşuna veya bir vakfa üye olması gerektiğini söyleyen Göksu, tarihte birçok devlet teşkilatının vakıflar aracılığıyla gerçekleştirildiğini anlattı.

Vakıfları bir akarsuya benzeten Göksu, şunları kaydetti:

"İnsan vefat etse de yapmış olduğu hayırlar devam ettikçe insanlar onu rahmetle yad eder. Sadece Müslümanlığa değil insanlığa hizmet etmek bizim en temel vazifemizdir ve dolayısıyla vakıflarda doğrudan insan merkezli çalışmalar olduğu için gerçekten her zaman insanları mutlu eden bir kuruluşlardır. Ülke olarak son yıllarda büyük projelere imza attık ama şunu gördük ki insana yatırım yapılmadıkça bu yatırımların da kıymeti yoktur. Her şey insan içindir, insanla başlıyor ve insanla bitiyor."

Göksü,Yani biz geçmişle gelecek arasında bir körü olmak durumundayız. Başkalarının elinde tutmak, ona yardımcı olmak ve Türkiye'nin kurulmasında sorumluluk alan vizyon sahibi milli ve manevi değerlere bağlı aydınlık gençlerin yetişebilmesi için birbirimize görevler düşüyor. Vakıf işlerine emek vermek gönül vermek gerekiyor.

MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİNE BAĞLI NESİLLER YETİŞTİRMELİYİZ

Yeni Dünya Vakfı Gaziantep temsilcisi Ahmet Çelik de, 6 ay önce ilde temsilcilik açtıklarını ve çalışmalarına hemen başladıklarını belirtti.

Çelik,Kentte özellikle ortaokul ve üniversite öğrencilerine yönelik sportif, kültürel çalışmalar yaptıklarını dile getiren Çelik, amaçlarının bilinçli ve vatanını seven bir gençlik yetiştirmek olduğunu kaydetti.

Vakıf işleri hem zahmetli bir o kadar da insanın işinden zamanından fedakârlık yapma işidir. Bu iş tamamıyla bir gönül işidir. Vakıfcılık insanı ve ülkeyi sevmekle başlar. Çelik, vakıflar özde dayanışma ve yardımlaşma temeline dayanır. İslam kültürünün ve medeniyetinin geçmişten bugüne aktarılmasında, vakıfların ifa ettiği görev çok büyüktür. Selçukludan Osmanlı'ya, Osmanlı'dan günümüze kadar, vakıflar çok mühim işlere imza atmışlardır

Yeni Dünya Vakfımızın misyonu ise, Milli ve Manevi değerlerine bağlı ülkesini ve milletini seven yeni nesiller yetiştirmektir.

Herkesin bu hizmetin ucundan tutması gerektiğine inandıklarını belirten Çelik, "Vakıf, hizmeti karşılıksız vermenin adıdır. Zengin ile fakir arasında kurulan bir köprüdür. İslam kültüründe vakıfların önemini hepimiz biliyoruz. İlimiz ve ilçelerimizde özellikle öğrencilerimize yönelik çalışmalara önem veriyoruz. Onlara çeşitli burslar veriyoruz." diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yeni Dünya Vakfı İftarında Bir Araya Gelindi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement