Yeni Eğitim Öğretim Yılı - Son Dakika
Güncel

Yeni Eğitim Öğretim Yılı

- İstiklal marşı okuyan sıraya girmiş Suriyeli öğrenciler Öğrencilerin okula girişi Sınıfta ders işleyen öğrenciler Yeni eğitim öğretim yılı HatayHatay'da 2018-2019 eğitim-öğretim yılı açılışı Hatay Valisi Erdal Ata'nın da katılımıyla Antakya Haydar Mursaloğlu İlkokulunda yapıldı.

17.09.2018 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- İstiklal marşı okuyan sıraya girmiş Suriyeli öğrenciler

Öğrencilerin okula girişi

Sınıfta ders işleyen öğrenciler Yeni eğitim öğretim yılı

Hatay

Hatay'da 2018-2019 eğitim-öğretim yılı açılışı Hatay Valisi Erdal Ata'nın da katılımıyla Antakya Haydar Mursaloğlu İlkokulunda yapıldı.

Çok sayıda öğrenci ve velinin katıldığı tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, halk oyunları ekibinin gösterisi ve şiirlerin okunmasıyla devam etti.

Vali Ata, yaptığı konuşmada, Hatay'da 400 bin civarında öğrencinin ders başı yaptığını kaydetti.

Eğitimin ülkelerin gelişmişlik düzeyini belirleyen önemli bir etken olduğunu dile getiren Ata, şu ifadeleri kullandı:

"Bir ülkenin gelişmesi ancak bilim, sanat, sağlık, sanayi, ulaşım gibi her alanda topyekün bir kalkınma ile mümkündür. Eğitim de bu kalkınmanın lokomotifidir. Gelecekte, bilimde, teknikte daha ileri gitmek sağlık, ulaşımda daha kaliteli hizmet almak, sanatta ve sporda dünya çapında değerler ortaya koymak istiyorsak, geleceğimizi şekillendirecek çocuklarımızı iyi yetiştirmeliyiz."

Konuşmaların ardından Vali Ata, ilk ders zilini çalarak, beraberindeki heyet ile sınıfları gezdi, öğrencilere başarılar diledi.

Suriyeli öğrenciler ders başı yaptı

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle sığındıkları Hatay'da okula giden Suriyeli öğrenciler de yeni eğitim öğretim yılına başladı.

İdlib'ten gelen ve Reyhanlı'daki bir geçici eğitim merkezinde ders gören 5. sınıf öğrencisi Cena El Hacci, Türkiye'de olduğu için mutlu olduğunu söyledi.

Kentteki Türk arkadaşlarıyla kaynaştığını vurgulayan Hacci, "Burada Türkçe öğrendim ve arkadaşlarımla zorluk yaşamıyorum. Onları çok seviyorum, birlik ve beraberlik içinde derslerimizi severek çalışıyoruz." dedi.

Yeni Eğitim Öğretim Yılı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yeni Eğitim Öğretim Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement