Yeni Eğitim-öğretim Yılı - Son Dakika
Güncel

Yeni Eğitim-öğretim Yılı

Trabzon'da eğitim ve öğretim yılında ilk ders zili çaldı.

17.09.2018 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon'da eğitim ve öğretim yılında ilk ders zili çaldı.

Trabzon'da yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla Atatürk Anıtı'na İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş tarafından çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kente ilk ders zili ise Zehra Kitapçıoğlu İlkokulunda düzenlenen programla çaldı.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, programda yaptığı konuşmada, eğitim öğretimin önemine işaret ederek, "Artık öğrenmek çok kolay. Açıyorsunuz televizyonu, giriyorsunuz internete dünyanın her bir yanından anında haberdar olabiliyorsunuz. Coğrafyamız, Türkiye'miz, Anadolu'muz dünyanın en güzel coğrafyası. Bütün medeniyetlerin beşiği ve doğduğu yer. Dünya üzerinde ise en önemli hedef ülkemiz. Bunu biliyoruz ve farkındayız." diye konuştu.

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu ise Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde ve desteğinde 2023 hedefine ulaşmak için çalıştıklarını belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da yeni dönemin hayırlara vesile olmasını temenni etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Aktaş ise bugün ilk kez okullu olan 10 bin 540 öğrenci ile birlikte 640 okulda 140 bin 200 yaygın eğitimle 154 bin öğrencinin ders başı yaptığını ifade etti.

Konuşmaların ardından Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri müzik dinletisi ve halk oyunları gösterisi sundu.

Gösterilerin ardından il protokolü 2018-2019 eğitim öğretim döneminin ilk ders zilini çalarak, sınıflarda öğrencilerle bir araya geldi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yeni Eğitim-öğretim Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement