Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Açılış Töreni - Son Dakika
Yerel

Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Açılış Töreni

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, kentte bugün 2 milyon 540 bin öğrenci ve 98 bin öğretmenin 55 bin derslikle ders başı yaptıklarını belirterek, "Öncelikle huzurlu ve başarılı bir eğitim yılı diliyorum" dedi.2011-2012 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla Bakırköy'deki Hamdullah Suphi Tanrıöver İlköğretim Okulunda yapılan açılış töreninde konuşan Vali Mutlu, eğitimin, Türkiye Cumhuriyeti'nin, devletin ve milletin her zaman en temel meselesi olduğunu ifade ederek, bundan sonra da öncelikler arasında yer almaya devam edeceğini söyledi.

19.09.2011 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, kentte bugün 2 milyon 540 bin öğrenci ve 98 bin öğretmenin 55 bin derslikle ders başı yaptıklarını belirterek, "Öncelikle huzurlu ve başarılı bir eğitim yılı diliyorum" dedi.

2011-2012 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla Bakırköy'deki Hamdullah Suphi Tanrıöver İlköğretim Okulunda yapılan açılış töreninde konuşan Vali Mutlu, eğitimin, Türkiye Cumhuriyeti'nin, devletin ve milletin her zaman en temel meselesi olduğunu ifade ederek, bundan sonra da öncelikler arasında yer almaya devam edeceğini söyledi.

Devlet ve hükümetin, özellikle son dönemde eğitimde kalite ve standartı daha iyi hale getirebilmek ve ülkeyi çağdaş medeni toplumlar seviyesinin üzerine çıkarabilmek için çok büyük kaynakları eğitime seferber ettiğini aktaran Mutlu, İstanbul'da da hızlı bir şekilde hayırseverlerin de desteğiyle eğitime yönelik yatırıma devam ettiklerini anlattı.

Vali Mutlu, yaz döneminde yeni derslikler yaptırdıklarını, var olanları da eğitim araç gereçleri bakımından donattıklarını dile getirerek, "1476 yeni derslikle, bu yıl okula başlayan 205 bin öğrenciye yeni imkanlar sağlayarak, yeni eğitim öğretim yılına İstanbul'da tam hazırlıklı bir şekilde girdik" şeklinde konuştu.

Onarımı devam eden okulların da yakında tamamlanacağını ifade eden Mutlu,

"İstanbul'da bugün 2 milyon 540 bin öğrenci ve 98 bin öğretmen 55 bin derslikle ders başı yapıyor. Öncelikle huzurlu ve başarılı bir eğitim yılı geçirilmesini diliyorum" dedi

Vali Mutlu, öğretmenler, veliler ve okul aile birliklerinin iş birliği içinde olmasının çok önemli olduğuna da işaret etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da İstanbul'da yaklaşık 2, 5 milyon öğrencinin ilk ve orta öğretimde ders başı yaptığı bugün heyecanın dorukta olduğunu söyledi.

Bir ülkenin nüfusunun yetişmiş insan sayısıyla ölçüldüğünü ifade eden Topbaş, Türkiye'nin geleceğinini hazırlanmasında önemli adımlar atıldığını belirterek, Türkiye'de çocukların artık dünyanın başka ülkelerindeki çocuklarla rekabet edecek şekilde yetiştiklerini belirtti.

Özellikle ailelerin, eğitimin aile ocağında başladığı bilinciyle hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Topbaş, "Bir cemiyetin bozamadığı insanı bir arkadaş bozar. Çocuklarımızın kimlerle arkadaşlık yaptığını bilmek zorundayız. Böyle bir şehir karmaşası içinde çocuklarımızın nereye gittiğini takip etmeliyiz" şeklinde konuştu.

-İstanbul'DAKİ TRAFİK DURUMU-

Kadir Topbaş, konuşmasına şöyle devam etti:

"Eğitim yılı başlangıcı sebebiyle trafikle ilgili bazı anonslar yaptım. İstanbullulara teşekkür ediyorum. Tabii ana arterlerde bazı bölümlerde rahatlık hissettik, şehirde bir rahatlık hissettik, ama yeterli olamadığını da gördüğümü özellikle ifade etmek istiyorum. Bir gerçeği daha burada söylemek durumundayım. Maalesef günde İstanbul'da 500-600 civarında trafik kazası olmakta. Yani trafik kurallarına uyulmadığı için kentte yaşamayı kaos haline getiren bazı İstanbullular var maalesef. Halbuki bu kurallara uyulsa hiçbirimiz sıkıntı yaşamayacağız. Sabah erken saatlerinden itibaren bunu maalesef görmekteyiz. Sürücülere özellikle söylemek istiyorum, okul çevresi, öğrenci araçları gibi konulara saygı gösterilmeli ve trafik kurallarına mutlaka uyulmadır. Bu bir şehirlilik davranışıdır, şehirli olmanın göstergesidir."

976 derslik yaparak, İstanbul Valiliğine teslim ettiklerini, 130 okula da kapalı spor salonu inşa ettirdiklerini aktaran Topbaş, el ele vererek, eğitim kurumlarının güçlendirilmesi gerektiğini bildirdi.

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ise öğrencilerin tatil yaptığı yaz aylarında eğitimin kalitesinin artırılması için çalıştıklarını, okulların araç gereç bakımından donatıldığını, bazı okulların boya badana gibi tadilat işlerinin yaptırıldığını belirtti.

Öğrencilere seslenen Yıldız, "Derslerinize daha etkili çalışın, sosyal ve kültürel yanınızı geliştirin. İdeal sahibi olmaya gayret edin, büyük hedefleriniz olsun. Her çocuk biriciktir, bu nedenle özeldir ve özel olduğu kadar güzeldir" dedi.

Yıldız, eğitim sürecine velilerin aktif olarak katılmalarını isteyerek, velilerin okul yönetimine katılmaları, öğretmenlerle iş birliği içinde olmaları gerektiğini, onların yokluğunda eğitimin eksik kalacağını vurgulayarak, tüm velileri iş birliğine beklediklerini söyledi.

Öğretmenlere de seslenen Muammer Yıldız, öğretmenlerin öğrencileri üzmeden onurlarını kırmadan geleceğe hazırlamaları gerektiğini kaydetti.

Yıldız, toplumdaki en önemli model rolün öğretmenler olduğunu bilerek, ona göre hareket etmelerinin önemli olduğuna işaret etti.

-DERSLERİN EN KEYİFLİSİ İstanbul DERSİ-

Tören, Trakya yöresi halk oyunları ekibinin gösterisi ve şiirler okunmasıyla sona erdi.

Bahçedeki törenin ardından İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu tarafından 4-B sınıfında yeni eğitim öğretim yılının ilk dersi verildi.

Mutlu, eğitim öğretim yılının ilk dersinin İstanbul üzerine olduğunu ifade ederek, derslerin en keyiflisin İstanbul dersi olduğunu söyledi.

İstanbul'u tanımanın, dinlemenin ve anlamanın herkes için çok önemli olduğunu vurgulayan Mutlu, "Temel öğretilerden biri, insanların yaşadıkları şehirleri tanımalarıdır hele ki bu şehir İstanbul ise mutlaka bu şehri tanımak ve anlamak gerekir. Bu şehirde yaşamak için bu şehri iyi tanımak zorundasınız" dedi.

Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul dersinin bütün bir yıl boyunca süreceğini kaydederek, "İstanbul bitmez bir derstir, bu dersin sonu yoktur. Hepimiz İstanbul'u daha fazla öğrenmeli ve yaşamalıyız" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş da İstanbul'un ayrıcalıklı bir şehir olduğunu, bu şehrin güzelliğini geleceğe taşımanın herkesin temel görevi olduğunu belirtti.

İstanbul'da yaşayan öğrencilerin ayrıcalıklı olduğunu işaret eden Topbaş, bu şehrin, her alanda önemli insanlara ilham vererek, önemli eserler yaratmalarına yardımcı olduğunu dile getirdi.

Kadir Topbaş, trafikle ilgi bir soru üzerine şunları aktardı:

"İstanbul'da trafik dünden ve evvelsi günden daha iyiydi, daha iyi bir trafik gördük, ama çok daha iyi olabilirdi. Bana ulaşan bilgiler çok erken saatlerden itibaren trafik kazaları oluştu ve kazaların getirdiği sıkıntılar yaşandı. Oradaki sürücü hataları buna neden oldu. Bazı bölgelerde servis araçlarının gecikmeli çıkması nedeniyle yoğunlaşmalar oldu. Geçen yıldan daha iyi değildi, ama yarın çok daha iyi olacak. İstanbul trafiğini kullananların hassas olmalarını, okulların açıldığı bu ilk hafta trafiğe mümkün mertebe daha geç çıkmalarını veya çıkmamaya özen göstermelerini, mümkün mertebe toplu taşıma araçlarını kullanmalarını istiyorum."

-İstanbul DERSİ-

İstanbul Valisi Mutlu, törenden sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, İstanbul'un iyi tanınması, bilinmesi gereken bir şehir olduğunu ve öncelikli olarak bu şehirde yaşayanların İstanbul'u iyi tanımaları ve öğrenmeleri gerektiğini söyledi.

Tanıdıkça şehre olan hayranlık ve sahiplenmenin artacağını, İstanbul'un değerinin daha iyi anlaşılacağını dile getiren Mutlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İstiyoruz ki İstanbul'u öncelikle yavrularımıza öğrencilerimize tanıtalım. Onlar da bu bilgilerini aileleriyle paylaşacaktır. Bu ders sayesinde İstanbul'un bütün değerlerini gönlüne yerleştirmiş olan gençlerimiz, şehre daha çok sahip çıkacaktır. Vapurlarından martılarına, bütün semtlerine, camilerine, sevgisine, çiçeğine, böceğine, insanına sahip çıkacak olan bizleriz, İstanbullular. Dolayısıyla İstanbulluluk bilincini oluşturabilmemiz için Milli Eğitim Müdürlüğümüzün başlattığı program çerçevesinde, bu şehri daha tanınır, bilinir ve sevilir hale getireceğiz. Bu eğitim öğretim yılında en keyifli geçecek ders İstanbul dersi olacaktır."

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız da İstanbul Valisi Mutlu'nun talimatıyla geçen yıl serbest etkinlik saatlerinde İstanbul'u bir ders olarak ilköğretime koyduklarını anımsattı.

Yıldız, ilköğretim birinci kademedeki öğrencilerin, kenti kitaptan öğrenmek yerine öğretmenleriyle sokak ve caddelerine inerek, müze, ören yeri gibi tüm tarihi ve güzelliklerini görmeleri için bu dersin konulduğunu vurguladı.

- İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Açılış Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • YSK'ya yerel seçim itirazları için son başvuru bugün
    10 Nis YSK'ya yerel seçim itirazları için son başvuru bugün

    31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerle ilgili il seçim kurullarının kararlarına itiraz için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) bugün saat 17.00'ye kadar başvuru yapılabilecek. İl seçim kurullarının kararlarına olağanüstü itiraz için ise son tarih 14 Nisan Pazar günü saat 17.00'ye kadar.

  • Çin Jiamusi Hanjiang Festivali: Nehre Dua ve Bereket
    10 Nis Çin Jiamusi Hanjiang Festivali: Nehre Dua ve Bereket

    Çin'in kuzeydoğusundaki Heilongjiang eyaletinin Jiamusi kentinde, 2024 Çin Jiamusi Hanjiang Festivali başladı. Festivalde, yerel halkın nehre bağırarak yeni yılın bereketi ve iyi balık hasadı için dua ettiği eski bir gelenek olan 'Hanjiang' ritüeli gerçekleştiriliyor. Ayrıca festivalde Şaman dansları, hikaye anlatıcılığı ve diğer performanslar da sergileniyor. Hanjiang Festivali, balıkçı ve avcı toplulukları tarafından kutlanan geleneksel bir kutsama törenidir.

  • DEM Parti'nin 2024 seçimlerinde en düşük oy aldığı 10 il
    10 Nis DEM Parti'nin 2024 seçimlerinde en düşük oy aldığı 10 il

    CHP'nin yıllar sonra birinci parti olarak sandıktan çıktığı 31 Mart yerel seçimlerinin yankıları sürüyor. Haritanın kırmızıya boyandığı seçimde DEM Parti'nin en düşük oy aldığı iller de belli oldu. DEM Parti'nin 2024 seçimlerinde en düşük oy aldığı 10 il: Yozgat, Sivas, Tokat, Gümüşhane, Ordu, Samsun, Kütahya, Amasya, Sinop ve Kırıkkale.

  • Bakan Bayraktar, Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bayramını kutladı
    10 Nis Bakan Bayraktar, Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bayramını kutladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hatay'a ziyaret gerçekleştirerek Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bayramını kutladı. Bakan Bayraktar, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk'ü tebrik etti ve Hatay'ın hızlı bir şekilde yaralarını saracağını söyledi.

  • Düzce'de 4. dönemini kazanan Hanife Gür, mahalle sakinlerinin takdirini kazanıyor
    10 Nis Düzce'de 4. dönemini kazanan Hanife Gür, mahalle sakinlerinin takdirini kazanıyor

    Düzce'de yaşadığı mahalle sakinlerinin ısrarlarıyla 15 yıl önce adaylığını koyduğu muhtarlığı 4. döneminde de kazanan 63 yaşındaki Hanife Gür, hizmet azmi ve her yaştan insanla kurduğu muhabbetle örnek yöneticilik sergiliyor. Gür, semt pazarı ve kadınlar için el emeği pazarının kurulması, lise ve üniversite öğrencileri için kursların açılması, oyun parkı ve spor sahalarının yapımı gibi sosyal, ekonomik, sağlık ve eğitim alanlarında hizmetlerin getirilmesi çabalarıyla mahalle sakinlerinin takdirini ve sevgisini kazandı.

  • CHP Çanakkale İl Teşkilatı Bayramlaşma Programında Buluştu
    10 Nis CHP Çanakkale İl Teşkilatı Bayramlaşma Programında Buluştu

    CHP Çanakkale İl Teşkilatı, Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlediği bayramlaşma programında partililer ve vatandaşlarla bir araya geldi. Programda konuşan Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, tüm vatandaşların bayramını kutladı ve değişimin gücüyle ayağa kalkan CHP'nin Türkiye'de de ayağa kalkacağını belirtti. Programa CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, Çanakkale Milletvekilleri İsmet Güneşhan ve Özgür Ceylan, Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz ve Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun da katıldı.

  • Çin, turizmi teşvik etmek için kampanya başlatacak
    10 Nis Çin, turizmi teşvik etmek için kampanya başlatacak

    Çin Kültür ve Turizm Bakanlığı, turizmi teşvik etmek amacıyla Mayıs ayında ülke genelinde bir ay sürecek bir kampanya başlatacağını duyurdu. Kampanya, turizm sektörünün gelişimini artırmayı, çevre dostu turizmi yaygınlaştırmayı ve kültürel gelişimi turizmle bütünleştirmeyi hedefliyor. Bakanlık, altı şehri turistik niteliklerini vurgulamak için seçecek ve yerel yönetimlere tercihli uygulamalar benimsemeleri çağrısında bulunacak. Ayrıca, yerel turizm departmanları turistik cazibe merkezlerini tanıtmak ve canlı yayın gösterileri düzenlemek için sosyal medya platformlarıyla işbirliği yapacak.

  • Emekliye neden zam yapılmadı? Bakan Şimşek
    10 Nis Emekliye neden zam yapılmadı? Bakan Şimşek "İzin veremezdik" diyerek nedenini anlattı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti MYK'sında emeklilere neden zam yapılmadığını anlattı. Şimşek "Bunu yapmak için Türkiye'nin yurtdışından yüzde 50'den fazla faizle borçlanması gerekecekti" dedi.

  • Yargıtay, zincirleme dolandırıcılık suçunu kabul etti
    10 Nis Yargıtay, zincirleme dolandırıcılık suçunu kabul etti

    Yargıtay 11. Ceza Dairesi, kendisini 'Kamu Güvenliği Teşkilatı İstihbarat Daire Başkanı' olarak tanıtan kişiden birden fazla kez para alan sanığa verilen 5 ay hapis cezasını, zincirleme dolandırıcılık suçunu kabul ederek bozdu. Daire, aynı suçun farklı gerekçelerle ve farklı zamanlarda birden fazla kez işlendiğini belirterek daha ağır cezanın uygulanması gerektiğine hükmetti.

  • Özgür Özel'in Yurt Dışı Temasları... Şule Erten Bucak:
    10 Nis Özgür Özel'in Yurt Dışı Temasları... Şule Erten Bucak: "Seçimlerden Sonra Genel Başkan'a Büyük Bir İlgi Olduğunu Gördük"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yurt dışı temaslarında yer alan eski CHP Genel Sekreter Yardımcısı Şule Erten Bucak, Özel’in Romanya programına ilişkin, “PES Genel Sekreteri Filibeck açılış konuşmasında, ‘Aramızda Almanya Şansölyesi Scholz ve seçimlerden zaferle çıkmış olan CHP Genel Başkanı Özel de var’ dediği anda -sanıyorum 5 bin kişilik bir salondu- büyük bir alkış koptu. Genel Başkan ayağa kalktı, hepsini selamladı. Bunun üzerine Scholz da ayağa kalkıp Genel Başkanın yanına gelip öperek onu kutladı. Bu toplantı çok başarılı bir şekilde geçti. Seçimlerden sonra Genel Başkana büyük bir ilgi olduğunu gördük” dedi. Erten Bucak, ayrıca Sosyalist Enternasyonal’ın ilk Yerel Yönetimler Komitesi Toplantısı’nın Türkiye'de yapılacağını bildirdi.

  • İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Ramazan Bayramı'nı kutladı
    10 Nis İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Ramazan Bayramı'nı kutladı

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ramazan Bayramı'nı kutlayarak, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: Halkın düzeni değiştirmek istediğini gösterdik
    10 Nis Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: Halkın düzeni değiştirmek istediğini gösterdik

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yerel seçimlerde halkın düzeni değiştirmek istediğini net bir şekilde gösterdiğini belirtti. Seçer, toplumun farklı kesimlerinin sorunlarının hesabının sandıkta görüldüğünü ifade etti.


Advertisement