Yeni Eğitim Öğretim Yılı Başladı - Son Dakika
Güncel

Yeni Eğitim Öğretim Yılı Başladı

- Yeni eğitim öğretim yılı açılış töreninden genel görüntüler Vali Necmeddin Kılıç'ın konuşması İlkokul öğrencilerinin gösterilerinden görüntüler Çocuklara kitap dağıtımı Protokolün sınıfları ziyaret etmesi Çorum'da 2017-2018 eğitim öğretim yılının başlamasıyla 94 bin 95 öğrenci ders başı yaptı.

18.09.2017 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Yeni eğitim öğretim yılı açılış töreninden genel görüntüler

Vali Necmeddin Kılıç'ın konuşması

İlkokul öğrencilerinin gösterilerinden görüntüler

Çocuklara kitap dağıtımı

Protokolün sınıfları ziyaret etmesi Çorum'da 2017-2018 eğitim öğretim yılının başlamasıyla 94 bin 95 öğrenci ders başı yaptı.

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla Bahçelievler Mahallesi'ndeki İsmail Kakaç İlkokulu'nda düzenlenen törene, Vali Necmeddin Kılıç, AK Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu ve Ahmet Sami Ceylan, İl Jandarma Komutanı Albay Abdurrahman Bağbuğ, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ile öğrenciler ve veliler katıldı.

Vali Kılıç, törende yaptığı konuşmada, yeni eğitim öğretim yılının herkes için hayırlı olmasını temenni ederek öğrenci ve öğretmenler için sorunlardan uzak, başarılı bir dönemin başlangıcı olmasını diledi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muassır medeniyet seviyesine ulaşmak için var güçle çalışıldığını ifade eden Kılıç, şunları kaydetti:

"Bu, yüksek bir hedef, yüksek bir idealdi. Çok zor görünüyordu. Savaştan bunalmış fakir bir toplum için çok zor görünen bir hedefti. Bugün bu hedefi elimizi uzattığımızda yakalayacağımız kadar yaklaştık. Bugün 19 milyon civarında öğrencimiz eğitime başlıyor. Üniversiteyi de katarsak 24 milyon gencimiz eğitim öğretime başlıyor. 700 bin öğretmen ve 300 bin akademisyenle koca bir ordu ile 25 milyonluk bir ordu ile muassır medeniyete doğru yürüyoruz. Yeniden dünya ufuklarında medeniyetimizi köklerimizden alıp getirecek, dünyanın en ihtiyacı olduğu zamanda adaleti, hukuku, merhameti getirecek, yeniden tesis edecek bir güçle geliyoruz. 80 milyonluk bir ülkede 25 milyonluk bir eğitim ordusuyla gümbür gümbür dünyanın yarınlarına büyük Türkiye'yi getiriyoruz inşallah."

Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu da nesi yetiştirmenin, medeniyet inşa etmek olduğunu vurgulayarak, "Yeni Türkiye yolunda emin adımlarla ilerlerken, nitelikli insan yetiştirmek için milli eğitim alanında hükümetimiz her türlü imkanı sağlamaktadır. Öğrencilerimizin ezberden uzak bilgiyi hayata geçirerek, davranış şekline dönüştürülebileceği bir eğitim almalarını çok önemsiyoruz. Çağdaş eğitim yöntemleri ve teknolojilerinin yakından takip edilebilmesi adına eğitim alanında Çorum'da 280 milyar TL yatırım gerçekleşmiştir." dedi.

Milletvekili Ahmet Sami Ceylan da Türkiye'de AK Parti iktidarları döneminde eğitim alanında köklü değişiklikler yapıldığını belirterek, ülkenin geleceği konumundaki çocuk ve gençlerin eğitimi için her şeyi yapmaya hazır olduklarını söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ise il genelinde toplam 94 bin 95 öğrencinin ders başı yaptığını, 2017-2018 eğitim öğretim yılında yaklaşık 6 bin öğretmenin görev yapacağını kaydetti.

Törende öğrenciler tarafından şiirler okunup folklor gösterileri sahnelendi.

Törenin ardından sınıfları gezen Vaki Kılıç ile beraberindekiler, öğrencilere kitaplarını dağıttı.

Yeni Eğitim Öğretim Yılı Başladı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yeni Eğitim Öğretim Yılı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement