Yeni evlerine kavuşacakları günü bekliyorlar - Son Dakika
Güncel

Yeni evlerine kavuşacakları günü bekliyorlar

Yeni evlerine kavuşacakları günü bekliyorlar

Muğla'nın Dalaman ilçesinde geçtiğimiz Cumartesi günü evleri yanan Yıldız ailesinin yardımına Dalaman Kaymakamlığı ve Dalaman Belediyesi koştu.

27.07.2020 15:57  Güncelleme: 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Dalaman ilçesinde geçtiğimiz Cumartesi günü evleri yanan Yıldız ailesinin yardımına Dalaman Kaymakamlığı ve Dalaman Belediyesi koştu. Yıldız ailesinin evi hayırseverlerin de desteği ile yenilenecek.

Maden ocağında çalışan evli bir çocuk babası Turan Yıldız'ın Taşbaşı Mahallesi Merkez Sokak üzerindeki evinde yangın çıktı. Vatandaşların Muğla 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bilgi vermeleri üzerine olay yerine Büyükşehir Belediyesi Dalaman İtfaiye Grup Amirliği ekipleri sevk edildi. Yapılan müdahale sonrası yangın kontrol altına alınırken, ev kullanılamaz hale geldi. Turan Yıldız'ın evinin yanı sıra aynı bahçe içinde babasının yaşadığı tek göz ev ve depo yangında kül oldu.

20 gün önce bir maden ocağında iş bulduğunu, yangının şokunu atlatamadıklarını, bir buçuk yaşındaki bebekleriyle zor durumda kaldıklarını anlatan baba Yıldız, evlerinin onarımı için hayırseverlerden yardım beklediklerini ifade etti. Yangında can kaybı yaşanmaması nedeniyle teselli bulduklarını dile getiren Yıldız; 'Maden işçisi olarak çalışıyorum. 20 gün önce işe başladım. Madene indiğimiz için cüzdanım dahil bütün eşyalarımı zaten evde bırakıyordum. Eşimde o gün açık öğretim sınavına girmek için evden ayrılmıştı. 16 aylık bebeğimiz var. Babamın kaldığı tek göz evde aynı bahçenin içinde. Cumartesi günü öğlen saatinde yangın çıktı. Çalışırken haber aldım. Öğrenince hemen geldim. Geldiğimde evim tamamen yanmıştı. İtfaiye ekipleri soğutma çalışması yapıyordu. Tamamen kül oldu. Sabah işe giderken üzerime giydiğim bir elbisem kaldı. Evi tekrardan eski haline getirme imkanım yok. Küçük çocuğum var. Eşim çocuğumla beraber babasının evinde kalıyor. Bende akrabalarda kalıyorum. Allah kimseye böyle bir şey yaşatmasın" dedi.

Yangında kullanılmaz hale gelin evin, Dalaman Kaymakamlığı ve Belediye işbirliğinde hayırseverlerin de desteği ile yenileneceği öğrenildi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yeni evlerine kavuşacakları günü bekliyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • Malatya'da Oto Kiralama Ofisine Silahlı Saldırı: 1 Yaralı, Zanlı Yakalandı
    00:21 Malatya'da Oto Kiralama Ofisine Silahlı Saldırı: 1 Yaralı, Zanlı Yakalandı

    Malatya'nın Battalgazi ilçesinde bir oto kiralama ofisine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda bir kişi yaralanırken, 61 ayrı suç kaydı bulunan ve olay sonrası kaçan zanlı ormanlık alanda yakalanarak gözaltına alındı. Saldırı sonucu yaralanan şahıs hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi
    00:18 Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi

    Samsun-Ankara kara yolu Hacılı Geçidi mevkisinde H.B. idaresindeki 01 ATY 920 plakalı yonca yüklü tır şarampole devrildi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi ve kaza nedeniyle yolun bir şeridi kapatıldı. Sürücü yara almadan kurtuldu ve ekipler tırı çekici yardımıyla kurtarmak için çalışma başlattı.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı
    23:58 Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız istemeye giden F.G. ile kızın ağabeyi Y.T. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada F.G, tüfekle Y.T'yi yaraladı. Olayın ardından kaçan şüpheli F.G, sığındığı evde polis tarafından gözaltına alındı.

  • Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi
    23:58 Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi

    Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kaymasında tahliye edilen bina sayısı 24'e yükseldi. İstanbul Valiliği, 'Tahliye edilen evlerde yaşayan 96 vatandaşımızdan 78'i otellere yerleştirilirken, 18 vatandaşımız ise istekleri doğrultusunda akrabalarının evlerine yerleşmiştir' açıklamasını yaptı.

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.


Advertisement