Yeni Girişimciler Daha Avantajlı" - Son Dakika
Güncel

Yeni Girişimciler Daha Avantajlı"

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, yeni girişimcilerin daha avantajlı olduğunu belirterek, "Artık her şey proje bazında yapılıyor.

15.03.2018 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, yeni girişimcilerin daha avantajlı olduğunu belirterek, "Artık her şey proje bazında yapılıyor. Eskiden düşünür ve uygulardık. Şimdi fizibilite raporundan başlayarak birçok ön hazırlıkla projenin geleceğe dönük verimli olup olmadığı işin başında ortaya çıkıyor." dedi.

Hacısalihoğlu, Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneğince "Doğu Karadeniz Turizminde Hedef 2023, Haydi Gençlik Turizme" projesi kapsamında, TTSO Toplantı Salonu'nda düzenlenen sertifika töreninde yaptığı konuşmada, yeni ve genç girişimcilerin sisteme girmesi için gayret ettiklerini söyledi.

Girişimcilik sisteminin değiştiğine dikkati çeken Hacısalihoğlu, "Artık her şey proje bazında yapılıyor. Eskiden düşünür ve uygulardık. Şimdi fizibilite raporundan başlayarak birçok ön hazırlıkla projenin geleceğe dönük verimli olup olmadığı işin başında ortaya çıkıyor. Bu yönden yeni girişimcilerin daha avantajlı olduğunu görüyoruz." diye konuştu.

Hacısalihoğlu, turizmin önemli bir sektör olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Turizm alanında iş kuracak tüm arkadaşlarımızı şimdiden kutlamak istiyorum. Birbirlerine destek sağlayacak, birbirlerinin işlerini daha yukarıya taşıyacak sektörlerde iş yapmaları, işbirliğine gitmeleri hem kendilerine hem şehre katkı sağlar. Turizm alanında materyalleri iyi tarayıp, gerek üretim gerek pazarlama gerekse hizmet sektöründe iyi adımlar atmaları gerekiyor. Turizm, gerçekten önü çok açık bir konu. Bu tür projelere destek vererek şehrin gelişmesine katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz."

Bölgede turizmin daha da gelişmesi gerektiğine işaret eden Hacısalihoğlu, "Hedefimiz şehrimizde turizmin gelişmesi, yeni girişimciler kazanmak ve bu sayede şehrin katma değerini ve refah seviyesini artırmaktır. " ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından projeye katkıda bulunan TTSO ve diğer kuruluşlara teşekkür plaketi takdim edildi. Daha sonra eğitimleri başarıyla bitiren girişimcilere sertifikaları verildi.

Törene, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, İŞKUR İl Müdürü Adnan Zengin, İl Dernekler Müdürü Salih Seyyar, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Onur Adıyaman, Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz ve diğer ilgililer katıldı.

Proje kapsamında katılımcılara Doğu Karadeniz bölgesinde sağlık turizminin geleceği, turizm girişimlerinde lobicilik, problem çözme teknikleri, sosyal medya yönetimi, maliyet analizi, yeni nesil turizm yatırımlarının önemi, gastronomi turizmi, gastronomi İngilizcesi, proje yönetimi, KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimi gibi birçok konuda 180 saati aşkın ders verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yeni Girişimciler Daha Avantajlı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ödemiş Tarım, Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı Açıldı
    10:23 Ödemiş Tarım, Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı Açıldı

    Ödemiş Ticaret Borsası Çok Amaçlı Fuar Alanı'nda düzenlenen fuara yaklaşık 150 firma katıldı. Kaymakam Fatih Aksoy, fuarın açılışında yaptığı konuşmada bölgenin tarım ve hayvancılık potansiyelini vurguladı. Fuar, tarımsal ürünlerin yanı sıra tarımsal teknolojiler ve ekipmanların da sergileneceği bir platform sunuyor. Ziyaretçiler, 21 Nisan tarihine kadar fuarı gezebilirler.

  • Şanlıurfa'da silah kaçakçılarına operasyon: 3 gözaltı
    10:19 Şanlıurfa'da silah kaçakçılarına operasyon: 3 gözaltı

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde düzenlenen silah kaçakçılığı operasyonunda çok sayıda ruhsatsız silah ele geçirildi, 3 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda, 2 uzun namlulu silah, 2 ruhsatsız tabanca, 1 ruhsatsız av tüfeği, 1 adet kurusıkı tabanca, 1 gaz el bombası ile çok sayıda mermi bulundu. Gözaltına alınan şüpheliler işlemleri için karakola götürüldü. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Hamur makinesine kaptırdığı eli, bileğinden koptu
    10:17 Hamur makinesine kaptırdığı eli, bileğinden koptu

    Karaman'da bir ekmek fırınında çalışan genç, dalgınlığı sonucu kolunu hamur makinesine kaptırarak elini bileğinden kaybetti. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Genç, yapılan müdahalenin ardından kopan eliyle birlikte Konya'da bir hastaneye sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi Belediye Başkanlarını Tebrik Etti
    10:16 Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi Belediye Başkanlarını Tebrik Etti

    Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetimi, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde seçilen belediye başkanlarına tebrik ziyaretinde bulundu. ETSO Yönetimi, Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar, Palandöken Belediye Başkanı Av. Muhammet Sunar ve Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar'ı makamlarında ziyaret ederek başarı dileklerini iletti.


Advertisement