Azerbaycan'dan yeni görüntü: Ermenistan'ın hedef alındığı anlar - Son Dakika
Dünya

Azerbaycan'dan yeni görüntü: Ermenistan'ın hedef alındığı anlar

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan hedeflerinin ateş altına alındığı anların görüntüsünü paylaştı.

28.09.2020 15:12  Güncelleme: 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azerbaycan ordusu, Ermenistan'ın dün ateşkesi ihlal ederek Azerbaycan mevzileri ile sivil yerleşim yerlerini havan ve topçu sistemleri ile yoğun ateş altına almasının hemen ardından karşı ateş, sonrasında ileri harekat başlattı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı da o anların görüntüsünü paylaştı.

MİSİLLEMENİN ARDINDAN KARŞI HAREKAT BAŞLADI

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Ermenistan'ın ateşkesi ihlal ederek dün sabah saatlerinde Azerbaycan mevzileri ile sivil yerleşim yerlerine yönelik havan ve muhtelif çaplı topçu sistemleriyle yoğun ateş altına almasından hemen sonra Azerbaycan ordusu tarafından karşı ateş başlatıldı. Azerbaycan ordusu, misilleme olarak gerçekleştirdiği ateşlerin ardından ise ileri harekat başlattı.

Azerbaycan'dan yeni görüntü: Ermenistan'ın hedef alındığı anlar

400'DEN FAZLA HEDEF ATEŞ ALTINA ALINDI

Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerine ait Silahlı İnsansız Hava Araçlarının (SİHA) da aktif görev aldığı harekatta, hava unsurlarının yanı sıra roket, füze ve topçu silahlarıyla yapılan atışlar sonucunda 400'den fazla hedef ateş altına alındı.

İlk olarak Nüzgar, Büyük Mercanlı, Kend Horadiz, Yukarı Seyid Ahmetli, Yukarı Abdurrahmanlı, Karahanbeyli ve Garvend köylerini işgalden kurtaran Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, ardından Tekekaya ile Ağdağ bölgelerini kontrol altına aldı.

20'YE YAKIN ZIRHLI ARAÇ İMHA EDİLDİ

Murov Dağı'nın önce batısı sonra da doğusunu kontrol altına alan Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri unsurları, Dağlık Karabağ bölgesinde Ermenistan ordusuna ait 10'dan fazla hava savunma sistemini, aralarında tankların da bulunduğu 20'ye yakın zırhlı aracı imha etti.

Azerbaycan\'dan yeni görüntü: Ermenistan\'ın hedef alındığı anlar
Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Azerbaycan'dan yeni görüntü: Ermenistan'ın hedef alındığı anlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • .....: zafer her zaman Allaha inananlarindir er yada gec islam kazanacaktir 58 3 Yanıtla Maho muho: Hep de savaşarak olmaz ki 0 0
  • Doğrucu Davut: Maaşallah Maaşallah vurun yiğitler 44 2 Yanıtla
  • Turan: Kalbimiz Can Azerbaycan'ladır 24 0 Yanıtla
  • hıdır: bunlar sadece türkiye üzerinden oynanan satranç oyunu bunlar küçük bi piyon inşallah türkiye akıllı davranır 19 3 Yanıtla snraa: Türkiye ve Azerbaycan beraber Ermenileri top ediyormuş algısı oluşturmak istiyorlar. Top olacakları doğru da diğer kısım tuzak. Türk aklı devrede, böyle küçük oyunları Ermenilere yediririz biz. 0 0
  • ERMENİSTAN BİR AVUÇ VAHŞİ KÖPEK SÜRÜSÜDÜR: TURAN MARŞI: Özbek, Türkmen, Uygur, Tatar, Azer bir boydur Karakalpak, Kırgız, Kazak bunlar bir soydur Türkistan, Kafkasistan ey güzel yurdumuz Sana kurban olalım ey anayurdumuz Özbek, Türkmen, Uygur, Tatar, Azer bir boydur Karakalpak, Kırgız, Kazak bunlar bir soydur. ÇOK YAŞA AZERBAYCAN! 20 1 Yanıtla Olcayto: Bu saydiklarin içinde sadece Azerbaycanlilar bizimle beraber olur bize destek çıkar geri kalan ülkeler hepsi tirt ben 7 yıldır moskovadayim hepsiyle ic içeyim 1 yıl Tataristanda calistim buralara gelip gören bilenler bana hak verir diğer ülkeler hepsi Rusya yanlısı Rusyadan izinsiz hiç bişey yapamazlar bunu hepside biliyor ben burda yaşadığım olayı anlatayim Moskova'da bu sene yilbasi kutlamalarinda sokakta yururken tanımadan Türk bayraklı biri geçti sasirdik tabiki adam Azeriymis helal olsun Türk bayragiyla kutlamalara gidiyor burdan hesap edin 4 0 Daredevil: Ağzına sağlık 3 0
  • Aydin ozturk: Allah ayaklarini tasa degdirmesin, Rabbim zafer versin insallah.. 15 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement