Yeni haftaya sert düşüşle başlayan dolar 8 liranın altını zorluyor - Son Dakika
Ekonomi

Yeni haftaya sert düşüşle başlayan dolar 8 liranın altını zorluyor

Cuma günü haftayı 8.51 liradan kapatan dolar, yeni haftanın ilk iş gününde 8.076 seviyelerine kadar indi. Ardından yeniden yükselişe geçen dolar, şu sıralar yine 8.06 seviyelerinde işlem görüyor.

09.11.2020 13:08  Güncelleme: 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hafta sonu Resmi Gazete kararıyla Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal görevinden alınırken, yerine eski maliye bakanı Naci Ağbal atandı. Bu gelişmenin ardından Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak sosyal medya hesabından istifa paylaşımı yapınca dövizin bu hareketlilikten nasıl etkileneceği merak konusu oldu. İstifa paylaşımının doğru olup olmadığı henüz bilinmezken, dolar ve euro güne ciddi bir düşüşle başladı.

DOLARDAKİ SERT DÜŞÜŞ SÜRÜYOR

Geçen haftayı 8,51 liradan kapatan dolar ilk işlem gününe 8,40 liradan başladıktan sonra kademeli olarak düşüşüne devam etti. Sırasıyla 8,30, 8,20 ve 8,10 seviyelerine inen dolar şu saatlerde 8,06 seviyesinde işlem görüyor. Aynı saatlerde euro 9,56, sterlin 10,58 liradan işlem görüyor.

AĞBAL'IN AÇIKLAMALARI OLUMLU ETKİLEDİ

Analistler, TCMB Başkanı Ağbal'ın açıklamalarının Türk lirası varlıkları olumlu etkilediğini belirtti. Bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında Almanya'da dış ticaret dengesi ve Avro Bölgesi'nde yatırımcı güven endeksi verilerinin takip edileceğini kaydeden analistler, koronavirüs salgını, ekonomik teşvikler, jeopolitik ve siyasi gelişmelere ilişkin haberlerinin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını bildirdi.

"ŞEFFAFLIK VE İLETİŞİM GÜÇLENDİRİLECEKTİR"

Ağbal, banka olarak temel amaçlarının fiyat istikrarını sağlamak ve sürdürmek olduğunu belirterek, "Fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda tüm politika araçları kararlılıkla kullanılacaktır. Para politikasında, şeffaflık, hesap verebilirlik ve öngörülebilirlik ilkeleri çerçevesinde iletişim güçlendirilecektir." ifadelerini kullanmıştı.

Yeni haftaya sert düşüşle başlayan dolar 8 liranın altını zorluyor

Son Dakika Ekonomi Yeni haftaya sert düşüşle başlayan dolar 8 liranın altını zorluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (18)

  • muro: sayın bakan sakın geri gelme dolar düşsün. 27 5 Yanıtla
  • hakan: albayrak istesek düşürürüz demişti dediğini yaptı :) 20 1 Yanıtla
  • tr: AMERIKADA SECIM BELLI OLDU ARTIK DUSUCEK TABIKI BUNUN BIZIM BAKANIN ISTIFASINA BAGLAMK NE ALAKA 1 19 Yanıtla No: Sen bu beyinle ve ekonomi yorumu ne alaka 1 0
  • ccc: Bu bana biraz firtinadan once ki sesizligi hatirlatiyor.... 15 4 Yanıtla
  • Cemil kara: Döviz satma Zamanı, İddaa ediyorum dolar 6.800 olacak yoksa ben döviz işini bırakırım... 9 8 Yanıtla Ekonomist: Alakası yok buna ayıklama denir acele edip satanlar zarar eder demedi deme 0 0
  • Son durak 2023: O koltukta senin oturman yerine boş koltuk bile daha çok fayda sağladı. Gerçekten ne kadar gerekli olduğuna sen karar ver. 13 1 Yanıtla
  • Hamit TURAN : Bankalar kambiyo(yabancı para birimlerinin TL ile değişim işlemleri) işini yavaşlatması gerekir Halk Bank başladı Ziraat Bankası Vakıfbank Başlamalı TL yi piyasaya az ve çok geç vermeli fırsatçıların dolar değişim taleplerini hemen ödememeli 90 gün bekletme hakkı var Elinde yabancı kağıt parası olanlar kuyruklarda bekler mağdurumda mağdurum timsah gözyaşı dökerler herkese ders olur 7 7 Yanıtla
  • Gerçekler : Bu son gelişmelerde bir nevzi Dövüzde azda olsa rahatlama olur.Ancak her hafta açık cari harcamalar gitikçe açıldığı için ve Ekonimi die vurduğundan dolayı ,borçların ödemek faizlerini ödemek için para olmadığından dilayı.Bu Dövüz düşüsü fazla sürmez.bir kaç güne yükseluse geçecek. 7 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • CHP Milletvekili Gürer, Et ve Süt Kurumu'nun yaptığı zamın geri alınmasını istedi
    13:35 CHP Milletvekili Gürer, Et ve Süt Kurumu'nun yaptığı zamın geri alınmasını istedi

    CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Et ve Süt Kurumu'nun et fiyatlarına yaptığı yüzde 25 zammın geri alınmasını talep etti. Gürer, dar gelirli vatandaşların et alabilme imkanının zorlaştığını belirterek, zamın geri alınması ve sübvansiyonlarla desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

  • CHP Milletvekili Ali Öztunç: Emekliler Açlık Ücretine Mahkum Ediliyor
    13:31 CHP Milletvekili Ali Öztunç: Emekliler Açlık Ücretine Mahkum Ediliyor

    CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, SGK'ya yapılan transferlerin artmasına rağmen emeklilerin açlık ücretine mahkum edildiğini belirtti. Öztunç, bu durumun AKP, saray düzeni ve Erdoğan'ın sorumluluğunda olduğunu ifade etti.

  • Bitlis Adilcevaz'da Şeker Pancarı Ekimi Başladı
    13:21 Bitlis Adilcevaz'da Şeker Pancarı Ekimi Başladı

    Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde havaların ısınmasıyla birlikte üreticiler şeker pancarı tohumlarını toprakla buluşturmaya başladı. Ülke ekonomisinde önemli bir yeri olan ve her anı zahmetle geçen şeker pancarı üretimi, aylar süren emeklerin sonunda sökülmeye başlanıyor. Devletin verdiği desteklerle çiftçilerin yüzü gülerken, on binlerce dekar alanda ekim mesaisi sürüyor. Pancar üretimiyle hem aile bütçesine hem de ilçe ekonomisine büyük katkı sağladıklarını söyleyen Adem Zengin isimli çiftçi, 'Allah devletimize zeval vermesin. Bizlere sağladığı imkanları kullanarak on binlerce dönüm alanda pancar ekiyoruz' dedi.

  • Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı, lokanta ve kafe boykotuna tepki gösterdi
    13:15 Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı, lokanta ve kafe boykotuna tepki gösterdi

    Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak, sosyal medyada başlatılan lokanta ve kafeler için iki günlük boykot çağrısına sert tepki gösterdi. Karabacak, boykot çağrısının esnafların itibarını zedelediğini ve yanlış olduğunu belirtti. Ayrıca, devletin denetim organlarının fahiş fiyat uygulayan işletmelere yönelik önlemler aldığını ve odaların da denetim çalışmalarını sürdürdüğünü vurguladı.

  • ATO Başkanı Gürsel Baran: Enflasyon Mücadelesi Başarıya Ulaşacak
    13:06 ATO Başkanı Gürsel Baran: Enflasyon Mücadelesi Başarıya Ulaşacak

    Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Türkiye'de sürdürülen enflasyon mücadelesinin bir yıl içerisinde başarıya ulaşacağına inandıklarını belirtti. Baran, enflasyon nedeniyle ticaretin her alanında sıkıntı yaşandığını ancak bu sürecin bir yılı geçeceğini düşünmediğini ifade etti. Ayrıca, hizmet sektörünün ekonominin omurgası olduğunu vurgulayan Baran, hükümete ve ekonomi yönetimine güvendiklerini ve desteklediklerini söyledi.

  • Yüksek Hızlı Tren İstanbul-Sivas Seferleri Başlıyor
    13:04 Yüksek Hızlı Tren İstanbul-Sivas Seferleri Başlıyor

    Türkiye'nin önemli ulaşım projelerinden biri olan Yüksek Hızlı Tren hattı, Sivas ile İstanbul arasında kesintisiz seyahat imkanı sunacak. Sivas-İstanbul seyahat süresi aktarmasız tren seferleriyle kısalacak.


Advertisement