Yeni hizmetçiniz: Siri! - Son Dakika
Teknoloji

Yeni hizmetçiniz: Siri!

Yeni hizmetçiniz: Siri!

Apple'ın sesli asistanı Siri, bu gidişle iPhone ve iPad'lerden çıkıp evimize kadar girmeyi başaracak

10.12.2013 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Apple'ın yeni bir patent başvurusu, şirketin sesli asistan Siri uygulaması hakkındaki gelecek planlarını ortaya çıkardı. Patente bakılırsa, Apple yakın gelecekte Siri'yi bir "ev arkadaşı"na dönüştürmek istiyor. Üstelik Siri insanın başına dert olan bir ev arkadaşı değil, evin işlerini yapan bir yardımcı olacak.

"Siri odanın ışığını kapat, Siri televizyonu aç, Siri Kanal D kanalını aç, Siri müzik aç, Siri Bon Jovi'den Bad Medicine'ı çal, Siri kahve yap, Siri şofbeni çalıştır, Siri yerleri sil, Siri bulaşıkları yıka, Siri çamaşır makinesindeki perdeleri çıkarıp ütüleyerek pencereye as..."

Yerleri silmek ve perde ütülemek, Japonlar bunları yapabilen bir robot icat edene kadar mümkün olmayabilir ama geri kalan işleri Siri'nin yapabilecek olması mümkün görünüyor zira Apple'ın patenti, özel bir istasyona bağlanacak olan iOS cihazının, üzerindeki ses tanıma teknolojisi (Siri) sayesinde, evin içindeki diğer akıllı cihazları yönetecek bir arayüz oluşturmasını öngörüyor.

Böylece, sabah alarmınız çaldığınızda elinizi yüzünüzü yıkamaya giderken Siri'ye mutfaktaki kahve makinesini çalıştırmasını söyleyebileceksiniz ve banyodan mutfağa gittiğinizde kahveniz hazır olacak. ya da evdeki temizlik robotunu çalıştırmasını veya yönlendirmesini söyleyebileceksiniz, böylece mutfakta yemek hazırlarken yere dökülen kırıntıları ya da kırılan bardak parçalarını çabucak temizletebileceksiniz.

Bu yeni istasyona sadece sesle değil, iş yerinden SMS, sesli mesaj, video mesaj veya e-posta atarak da komut verebileceksiniz. Böylece örneğin, işten eve dönerken kaloriferin önceden yanmasını sağlayabileceksiniz.

Cihazın sesli komut alma yeteneği, sadece belli seslere göre de kilitlenebilecek. Cihaz böylece sadece evin sahiplerinden komut alırken, eve misafir gelen yabancılardan veya evin küçük çocuğundan gelen komutları duymayacak, böylece çocukların evde tehlikeli oyunlar oynamaları da engellenmiş olacak. Bakalım Apple'ın bu "akıllı ev" teknolojisi patent aşamasından gerçek bir ürün seviyesine yükselebilecek mi?

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji Yeni hizmetçiniz: Siri! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement