Yeni Malatyaspor'da "revizyon" sürüyor - Son Dakika
Spor

Yeni Malatyaspor'da "revizyon" sürüyor

Spor Toto Süper Lig'de 2018-2019 sezonunu 5. sırada tamamlayan ve UEFA Avrupa Lig'inde eleme oynama hakkı kazanan Yeni Malatyaspor, iç transferde 4 oyuncuyla yollarını ayırırken 2 futbolcuyla sözleşme yeniledi.

10.07.2019 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EMRAH GÖKMEN - Spor Toto Süper Lig'de 2018-2019 sezonunu 5. sırada tamamlayan ve UEFA Avrupa Lig'inde eleme oynama hakkı kazanan Yeni Malatyaspor, iç transferde 4 oyuncuyla yollarını ayırırken 2 futbolcuyla sözleşme yeniledi.

Malatya temsilcisi, ligde mücadele ettiği iki sezon boyunca transferde gösterdiği özenle dikkati çekerken, 2019-2020 sezonu Avrupa macerası öncesi takımda başlatılan revizyon sürüyor.

Bu sezon takıma dahil olan ve sözleşmesi devam eden orta saha oyuncusu Sırp Danjiel Aleksic, Suudi Arabistan ekibi El Ahli takımına 3 yıllık imza attı.

Aleksic, geçen sezon 32 müsabakada 2 bin 479 dakika sahada kalıp takımın en istikrarlı futbolcusu olarak dikkati çekmiş, ayrıca takımın 47 golünün 10'una imza atmıştı.

Malatya ekibine 2016-2017 sezonunda transfer olan ve 3 sezonda 5 bin 114 dakika forma giyen Fransız kanat oyuncusu Michael Pereira da kulüpten ayrıldı. Başarılı oyuncu Romanya ekibi CFR Cluj ile anlaşmaya vardı.

Takım kaptanı sol kanat oyuncusu Adem Büyük de sözleşmesi yenilenmeyen oyuncular arasında. Bu sezon takımında 2 bin 115 dakika süre alarak 6 gol kaydeden Adem, Galatasaray'a gitti.

Forvet Ömer Şişmanoğlu ise sözleşmesinin tamamlanmasının ardından takımdan ayrılırken henüz başka bir kulüple sözleşme imzalamadı.

Kamara ve Guilherme'nin durumu netlik kazanmadı

Sözleşmesi sona eren futbolcular arasında olan İngiliz ekibi Fulham'dan kiralık olarak kadroya dahil edilen Aboubakar Kamara'nın durumu ise netlik kazanmadı.

Takımın gol sorununu çözmek için alınan ancak hayal kırıklığı oluşturan Kamara, sahada toplam 703 dakika kalarak 1 gol attı. Transfer komitesi, Kamara için takımıyla görüşmesine karşın ekonomik nedenlerden dolayı bu transferin olumsuz sonuçlanacağı iddia ediliyor.

Yeni Malatyaspor'un İtalya'nın Benevento takımından kiralık olarak kadrosuna dahil ettiği ve kulübe büyük katkı sağlayan Guilherme için de görüşmeler sürüyor.

Transfer opsiyonu sarı-siyahlı kulüpte bulunan Guilherme, 2018-2019 sezonunda 30 maça çıkarak 2 bin 251 dakika formasını terletti ve 5 kez rakip ağları havalandırdı.

İç transferde 2 imza

Yeni Malatyaspor, iç transferde mukavelesi biten oyunculardan sadece ikisiyle sözleşme imzaladı.

Takımın vazgeçilmezleri arasında olan ve sözleşmesi bu sezon sona eren Murat Yıldırım, transfer komitesiyle yaptığı görüşme sonrası tekrar takımda kalmaya karar verdi.

Kulübün sosyal medya hesaplarından "Yine Yeniden" başlığıyla duyurulan transferde Yıldırım'ın sarı-siyahlı ekiple 2 yıllık sözleşme imzaladığı açıklandı.

Sarı-siyahlılara Fransa'nın Le Havre ekibinden gelen kaleci Fabien Farnolle de sözleşmesinin sona ermesinin ardından takımla yeniden anlaştı.

Bu sezon forma giydiği 20 maçta kalesinde 29 gole engel olamazken birçok başarılı kurtarışla da galibiyetlerde önemli rol oynayan başarılı file bekçisi, 1+1 yıllık sözleşmeye imza atarak kulüpte kalmaya karar verdi.

"Transferde ince eleyip sık dokuyoruz"

Yeni Malatyaspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Altyapı Sorumlusu Erdal Gündüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, transfer çalışmalarının yoğun şekilde sürdüğünü belirtti.

Gündüz, öncelikle takıma uyum sağlayan ve katkı sunabilecek futbolcularla ilgilendiklerini ifade etti.

Gündüz, dış transferde Kuzey Makedonyalı futbolcu Adis Jahovic'i, Fildişi Sahilli ofansif orta saha oyuncusu Moryke Fofana ile sağ bek Özer Özdemir'i transfer ettiklerini, Avustralyalı orta saha oyuncusu Luke Brattan'la da prensipte anlaştıklarını hatırlatarak şunları söyledi:

"Transferde ince eleyip sık dokuyoruz. Transfer komitemiz gece saatlerine kadar kulübümüze katkı sunacak, gücümüze güç katacak oyuncularla görüşüyor. İç transferde de çalışmalarımız devam ediyor. İki futbolcumuzla yola devam etme kararı alırken sözleşmesi biten ve takımdan ayrılan oyuncularımız da oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Takımımıza katkı sunacağına inandığımız tüm futbolcularla görüşmeye devam edeceğiz. İç ve dış transfer çalışmalarımız da sürecek."

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Yeni Malatyaspor'da 'revizyon' sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu
    08:29 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu

    Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde Galatasaray, Fenerbahçe ve diğer taraftarlarının katılımıyla dostluk iftarı düzenlendi. Pandemi nedeniyle evlere dağıtılan iftar yemeklerinin bir gününü üstlenen taraftarlar, Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Herkes kendi takımının formasıyla birlikte dostluk sergiledi.

  • Galatasaraylı ve diğer taraftarlar Sındırgı'da toplu iftar yemeği düzenledi
    08:22 Galatasaraylı ve diğer taraftarlar Sındırgı'da toplu iftar yemeği düzenledi

    Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde Galatasaraylı taraftarlar, Sındırgı Belediyesi tarafından evlere dağıtılan iftar yemeklerinin bir gününü üstlenerek Cumhuriyet Meydanı'nda toplu iftar yemeği düzenledi. Yemeğe Galatasaray taraftarlarının yanı sıra diğer takımların taraftarları da katılarak dostluk sergiledi.

  • Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti
    00:43 Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 32. hafta müsabakasında deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 97-76 yenerek galibiyet elde etti. Anadolu Efes, ligdeki konumunu 10. sıraya yükseltirken, Baskonia Vitoria-Gasteiz ise 9. sırada kaldı.

  • Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı
    23:27 Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir araya gelen taraftarlar, 10 yıl önce yıkılan stadyumun yeniden yapılması için miting düzenledi. Taraftarlar, Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri arazisinde bir araya gelerek meşale yaktı ve çeşitli sloganlar attı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, taraftarın yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı için yaptığı etkinliğe kulüp yönetimi olarak destek verdiklerini belirtti. Etkinliğe siyasi parti adayları ve kulüp yöneticileri de katıldı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.

  • Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı
    22:39 Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı

    Vodafone Sultanlar Ligi 15. hafta erteleme karşılaşmasında Fenerbahçe Opet, sahasında Eczacıbaşı Dynavit'i 3-2 mağlup etti ve normal sezonu lider tamamladı. Eczacıbaşı Dynavit ise üçüncü sırada yer aldı. Maçın salonu TVF Burhan Felek'te oynandı ve toplam süre 118 dakika sürdü.

  • Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti
    22:05 Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti

    Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, 2023 yılını tarihi başarılarla kapattıklarını ve 2024'te ulusal ve uluslararası şampiyonalarda büyük madalyalar peşinde olacaklarını belirtti. Akyüz, federasyonun geçen yıl Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak takım halinde Avrupa şampiyonu olduğunu ve Dünya Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda da dünya takım şampiyonluğunu elde ettiklerini söyledi. Ayrıca, Çin'de yapılacak olan dünya şampiyonasına milli takımı göndereceklerini ve 2024 Avrupa Şampiyonası'na da takım oluşturduklarını belirtti.

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak
    22:01 A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak

    A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Costica Buceschi, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına kesinlikle galibiyet için çıkacaklarını söyledi. Buceschi, takımın Avrupa Şampiyonası'na katılma hedefine ulaşmak için iyi bir oyun sergileyeceklerini belirtti. Milli hentbolcular da Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi tek hedef olarak görüyor ve seyircinin desteğinin önemini vurguluyor.

  • Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı
    21:43 Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı

    Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Antalya'da, Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Antrenman, Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde gerçekleştirildi.


Advertisement