Yeni Nesil Kütüphane Beylikdüzü'nde Hizmette - Son Dakika
Kültür Sanat

Yeni Nesil Kütüphane Beylikdüzü'nde Hizmette

– GELİŞEN teknoloji ile birlikte içeriği tamamen değişime uğrayan kütüphanelerde de kitaplar yavaş yavaş raflardan kalkıyor ve bilgisayar ortamına giriyor.

22.05.2018 09:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

– GELİŞEN teknoloji ile birlikte içeriği tamamen değişime uğrayan kütüphanelerde de kitaplar yavaş yavaş raflardan kalkıyor ve bilgisayar ortamına giriyor. Bu değişime ayak uyduran Beylikdüzü Belediyesi de, teknolojiyi ve gelişimleri adım adım takip edebilecek yeni nesil bir büyük bir kütüphaneyi hayata geçirdi.

Yaşar Kemal Kütüphanesi, Atatürk Kültür Merkezi'nde açıldı ve şu anda İstanbul'da ilçe belediye kütüphaneleri arasında en büyük kütüphane olarak hizmet vermeye başladı. Merkez Kütüphaneleri boyutunda olan Yaşar Kemal Kütüphanesi'nin 80 bin adet kitap kapasitesi bulunuyor. Şu anda yeni açılmasına rağmen kütüphanede kitap sayısı 55 bin ve oturma kapasitesi 300 kişilik. Haftanın 7 günü 09.00 - 20.30 arasında hizmet veriliyor. Kütüphanenin açılmasının üzerinden 1 hafta gibi kısa bir süre geçmesine rağmen Yaşar Kemal Kütüphanesi günde bin kişiyi ağırlıyor.

Beylikdüzü Belediyesi Kütüphane İşleri Müdürlüğü Kütüphane Şefi Hilal Çuhadar, vatandaşların Yaşar Kemal Kütüphanesi'nden çok memnun olduğunu söyleyerek, "Özellikle Yaşar Kemal Kütüphanesi'nin kapasitesinin geniş olması ve son teknolojiyle hizmet vermesi genel memnuniyetin en dikkat çeken sebepleri olarak gösteriliyor" dedi.

"ERİŞİLEBİLİRLİK YASASI'NA GÖRE YÜZDE YÜZ UYUMLU ÇALIŞIYORUZ"

'Bilgiye erişim herkesin hakkıdır' sloganıyla çıktıkları yolda Yaşar Kemal Kütüphanesi'nde Erişilebilir Kütüphane adında bir bölümleri olduğunu ifade eden Çuhadar, "Erişilebilirlik Yasası'na göre yüzde yüz uyumlu çalışıyoruz. İçerisinde görme engelliler için sesli kitapların seslendirileceği bir kabinimiz mevcut. Ortopedik engelli birisinin bilgisayarda her türlü işlemi gerçekleştirmesi için gerekli ekipmanlarımız var. Az görenler, görmeyenler ve işitme engellilerde ortopedik engelliler için bilgiye kolay ulaşmalarını sağlayacak tüm teknik detayları burada mevcut" açıklamalarında bulundu.

"DEZAVANTAJLI GRUPLARI HEDEF ALDIĞIMIZ BİR PROJE BU"

Hacettepe Üniversitesi ile Bill ve Melinda Gates Vakfı ile ortaklaşa yürütülen önemli bir proje hakkında da bilgi veren Çuhadar, "Dezavantajlı grupları hedef aldığımız bir proje bu. Herkes için kütüphane projesinde canlı konferanslar veriyoruz. Uzmanlarla direkt iletişime geçip soru-cevap yöntemini kullanıyoruz. Herkes için kütüphane projemizde ODTÜ ile işbirliği içerisinde sertifikalı eğitim programlarımızda projelerimizde mevcut. Her türlü kariyer planlama, Microsoft programları eğitimi vs. kütüphanemiz bünyesinde yer almakta" diye konuştu.

YENİ NESİL KÜTÜPHANE: YAŞAR KEMAL KÜTÜPHANESİ

Kütüphane'ye gelen öğrenciler danışma bankosunda bulunan monitöre kitabın ismini yazıyor ve kitabın kaç adet, hangi rafta ve nerede olduğuna dair bir bilgi fişi alarak istediği kitaba anında ulaşabiliyor. Ödünç alma sistemiyle ayrıca bir kişi 3 kitabı 15 gün boyunca kullanabiliyor. Her kitapta mevcut olan çiplerle kitaplar radyo frekansları ile takip edilebiliyor. İnternet erişim merkezinde ise çağdaş kütüphanecilik hizmeti veriliyor. Tekerlekli sandalyeli engelli vatandaşlar için ise kütüphane de onların fiziki özelliklerine uygun ödünç alma sistemiyle kitaplar engelli vatandaşların göz hizasına kadar inebiliyor. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Yeni Nesil Kütüphane Beylikdüzü'nde Hizmette - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ege Üniversitesi Emel Akın MYO Öğrencilerinden Anlamlı Sergi
    12:41 Ege Üniversitesi Emel Akın MYO Öğrencilerinden Anlamlı Sergi

    Ege Üniversitesi Emel Akın Meslek Yüksekokulu Moda Tasarım Bölümü öğrencileri, kağıtlardan hazırladıkları ve Bornova Belediyesi Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi'nde açtıkları anlamlı bir sergiyle sanatseverlerin karşısına çıktı. Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi büyük ilgi gördü.

  • Aydın Büyükşehir Belediyesi Çanakkale Zaferi'ni Konserle Kutladı
    12:40 Aydın Büyükşehir Belediyesi Çanakkale Zaferi'ni Konserle Kutladı

    Aydın Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Zaferi'nin 109'uncu yıl dönümüne özel bir konser düzenledi. Konserde sevilen sanatçı Özgür Can Çoban, Çanakkale Zaferi'nin ruhunu yansıtan eserleri seslendirdi.

  • Unutulmaya Yüz Tutmuş Gomalak Ustası Ayhan Kaymak, Gençlere Mesleği Öğretmek İstiyor
    12:36 Unutulmaya Yüz Tutmuş Gomalak Ustası Ayhan Kaymak, Gençlere Mesleği Öğretmek İstiyor

    43 yıldır Gomalak ustalığı yapan Ayhan Kaymak, mesleğin unutulmaya yüz tuttuğunu ve gençlere öğretmek istediğini belirtti. Gomalak, antik ürünlerin yenilenmesinde kullanılan bir yöntemdir ve ustalarının sayısı her geçen gün azalmaktadır. Ayhan Kaymak, mesleğini gençlere öğreteceği bir atölye kurmayı hedeflemektedir.

  • Kuşadası Tiyatro Günleri Başlıyor
    12:17 Kuşadası Tiyatro Günleri Başlıyor

    Kuşadası Belediye Tiyatrosu, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü etkinlikleri kapsamında kent sakinlerini ücretsiz olarak sergilenecek 5 tiyatro oyunu ile buluşturacak.

  • Karadağ Heyeti, Bodrum Özel Çocuklar Kültür Sanat Yaşam Merkezi'ni Ziyaret Etti
    12:13 Karadağ Heyeti, Bodrum Özel Çocuklar Kültür Sanat Yaşam Merkezi'ni Ziyaret Etti

    Karadağ Heyeti, Gelişim Zorluğu Olan Engelli Çocuk ve Gençlik Merkezi'ni temsilen Bodrum Özel Çocuklar Kültür Sanat Yaşam Merkezi'ne ziyarette bulundu. Ziyarette, merkezin çalışmaları hakkında bilgi alındı.

  • Gizemli olay sonrası davulcular vatandaşları 'pilava' diye bağırıp zillerine basarak uyandırıyor
    12:11 Gizemli olay sonrası davulcular vatandaşları 'pilava' diye bağırıp zillerine basarak uyandırıyor

    Bursa'da yüzyıllardır davul çalanların davulunun patladığı, 'tokat yediği', aklını kaybettiği ve farklı hallere büründüğü yönündeki rivayetlerden korkan davulcular, Emirsultan Türbesi'nin ve camisinin bulunduğu mahallede 'Pilava pilava' diye bağırıp zillerine basarak sahura kaldırıyor. Mahalle muhtarlığının koordine ettiği gençler, imsak vaktinden 1 saat önce 'pilava pilava' diye bağırıp zillere basarak vatandaşları sahura uyandırıyor.

  • Antalya'da Hıdırlık Kulesi çevresinde arkeolojik kazı ve seyir terası projesi devam ediyor
    12:08 Antalya'da Hıdırlık Kulesi çevresinde arkeolojik kazı ve seyir terası projesi devam ediyor

    Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 'Hıdırlık Kulesi Çevresi Arkeolojik Kazı ve Seyir Terası Projesi'nde çalışmalar hızla ilerliyor. Proje kapsamında antik dönem kalıntıları ve diğer yapı kalıntıları cam yüzeylerle izlenebilecek. Restorasyon ve konservasyon çalışmaları da devam ediyor.

  • Kızının Cinayete Kurban Gitmesinin Ardından Açılan Sergi
    12:02 Kızının Cinayete Kurban Gitmesinin Ardından Açılan Sergi

    Eskişehir'de kızının eski sevgilisi tarafından öldürülmesinin ardından psikolojik destek almak amacıyla gittiği resim kursunda ortaya çıkarttığı eserlerle sergi açan Mesut Çolakoğlu, cinayete kurban giden kadınların yarım kalan hayallerini resmederek farkındalık oluşturmayı hedefliyor. Ayşenur Çolakoğlu adına açılan 'Ayşenur Resim Sergisi', ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor. Sergi, kadın cinayetlerinin son bulmasını isteyen Mesut Çolakoğlu'nun kızının yaşayamadıklarını yaşatmak için resme döktüğü duygusal eserlerle dolu.

  • Nevşehir'de 18 Mart etkinliği: Mihenk Taşları oyunu sahnelendi
    11:56 Nevşehir'de 18 Mart etkinliği: Mihenk Taşları oyunu sahnelendi

    Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen tiyatro etkinliğinde, Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla 'Mihenk Taşları' oyunu sahnelendi. Oyunda milli mücadele kahramanlarının yaşamları anlatıldı.

  • Mardin'de yağışla birlikte tarihi Dunaysır Köprüsü'nün debisi yükseldi
    11:44 Mardin'de yağışla birlikte tarihi Dunaysır Köprüsü'nün debisi yükseldi

    Mardin'in Kızıltepe ilçesinde bulunan tarihi Dunaysır Köprüsü, bahar yağışlarıyla birlikte debisi yükseldi. Vatandaşlar, bu güzel manzarayı fotoğraflayarak keyifli anlar yaşadı.

  • Edirne Selimiye Meydanı'ndaki Havlucular Hanı'nda Restorasyon Çalışmaları Sürüyor
    11:39 Edirne Selimiye Meydanı'ndaki Havlucular Hanı'nda Restorasyon Çalışmaları Sürüyor

    Edirne'de, Selimiye Meydanı'ndaki 15. yüzyıl eserlerinden Havlucular Hanı'nda restorasyon çalışmaları devam ediyor. Hanın çatısı eski yapılardan arındırıldıktan sonra dış duvarlarda restorasyon ekipleri betonarme ve tuğla yapıları söküp taş uyguluyor. Ayrıca, hanın yanında bulunan Mezit Bey Hamamı'nın kubbelerindeki betonarme yapılar da söküldü. Çalışmaların esnafın işini aksatmadan hızla ilerlediği belirtilirken, bölgenin çehresinin değişeceği ve tarihi güzelliğin daha da ön plana çıkacağı ifade edildi. Restorasyon çalışmalarının bir yıl içinde tamamlanması planlanıyor.

  • Aydın Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Zaferi'nin 109'uncu yıldönümünde özel bir konser düzenledi
    11:38 Aydın Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Zaferi'nin 109'uncu yıldönümünde özel bir konser düzenledi

    Aydın Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Zaferi'nin 109'uncu yıldönümünde özel bir konser düzenledi. Şükran Güngör-Yıldız Kenter Kültür Merkezi ve Tiyatro Salonu'nda gerçekleşen konserde sevilen sanatçı Özgür Can Çoban, Çanakkale Zaferi'nin ruhunu yansıtan eserleri seslendirildi. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, etkinliği gelecek nesillere aktarmak adına her yıl düzenlediklerini belirtti.


Advertisement