Yeni Sezon Modasına Bakış - Son Dakika
Magazin

Yeni Sezon Modasına Bakış

Yeni Sezon Modasına Bakış

Yaz mevsimi yakında sona eriyor.

13.08.2011 02:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaz mevsimi yakında sona eriyor... 2011-12 sonbahar-kış modası için tasarımlar görücüye çıkmaya başladı. Önümüzdeki sezon moda neyin peşinde? Podyumdan normal hayata geçişi nasıl yapacağız? Bu sorularınızın cevabı bu yazıda. İşte yeni sezonun trendleri...

Yeni sezonda paçalar kısalıyor, hem de bayağı kısalıyor! İster dar ister bol pantolon olsun; ayak bileği üzerindeki bol kesimler dikkat çekiyor. Pantolonların bileklerinde tozluk havası var. Karl Lagerfeld'in Chanel için hazırladığı yeni koleksiyonda bu bol paçalara sıkça yer verilmiş.

En beğendiğim koleksiyon Dior'un yeni koleksiyonu. Galliano yine döktürmüş; zamane bohemi, romantik eklektik bir koleksiyon hazırlamış.

Bu sezon fetişizim trendi en gözde trendlerden... Louis Vuitton, Marc Jacobs, Marios Schwab, Emanuel Ungaro ve Alexander McQueen yeni koleksiyonlarında fetişizme geniş yer vermiş. Seksi hizmetçi, kelepçe ve jartiyer gibi ayrıntılar ön plana çıkıyor. Biz nasıl giyeriz onu hep beraber göreceğiz...

Sonbahar-kış sezonunda, tasarımlarda renkler koyulaştı. Vitrinlerde ve sokaklarda mücevher renkleri olan yakut kırmızısı, zümrüt yeşili, safir laciverti ve topaz sarısı göze çarpıyor. Bu konuda en iddialı koleksiyon Gucci'nin.

60'LARIN ESİNTİSİ

Puantiye sezonun en dikkat çeken deseni!

Retro kayak pantolonları artık sadece dağda değil; günlük hayatta da giyilecek. Jil Sander'ın yeni koleksiyonu buna en iyi örnek.

Yeni sezonun modasında 60'lı yılların esintisi fazlasıyla hissediliyor. Burberry'nin yeni koleksiyonunda bu esinti göze çarpıyor. Bir diğer esinti ise 40'lı yıllar. Miu Miu'nun koleksiyonunda da 40'lı yılların çizgisi var.

Chloe'nin yeni koleksiyonunda battaniyeyi andıran bir kaban dikkat çekiyor. Bu palto sezonun en gözde paltolarından...

Neredeyse tüm koleksiyonlarda Sherlock Holmes'ün pelerinleri yer alıyor. Bu pelerinler büyük şapkalarla kombinleniyor. Christian Dior tasarımı uzun pelerin ile günlük bir görünüm yaratırken; Yves Saint Laurent'in diz hizasındaki pelerinleri ise gece davetleri için ideal olabilir!

KADINLAR BALERİN GİBİ

Hayvan desenleri neredeyse tüm koleksiyonlarda var. Özellikle de yılan derisi... Chloe'de şifon yılan derisi desenli elbiseler, Missoni'de renkli deri ceketler, Roberto Cavalli'de ise leopar deseninde paltolar dikkat çekiyor.

Geçtiğimiz yıl gösterime giren 'Siyah Kuğu' da tasarımcıları etkisi altında bıraktı. Tütüyü andıran tüylü etekler dikkat çekiyor. Hakaan, Versace ve Dior'daki bu tüylü elbiselerle kadınlar balerin gibi...

Tasarımcılar gökyüzünden de ilham alıyor. Dolce & Gabbana'da yıldız desenli elbiseler öne çıkıyor. Ayrıca D & G'deki neon renkli harfler ise modaseverleri 80'li yıllara yolculuğa çıkarıyor.

Yeni sezonda vinyl yani parlak deri kumaşa çok yer veriliyor. Givenchy'de eteklerde; Sportmax, Louis Vuitton ve Tommy Hilfiger gibi markalarda ise paltolarda bu kumaş öne çıkıyor.

BLOGDAN AL HABERİ

Ayşecan İpek, 10dakikagecikiyorum. blogspot. com adresindeki blogunda kozmetikle ilgili son derece yararlı bilgileri, samimi anlatımıyla yazıyor. İpek'in özellikle 'Makyaj Detoksu' yazısından çok yararlandım. Saç, vücut ve yüz için neler kullanılacağını anlatan yazıda, doğal yağların ne işe yaradığına da değiniliyor. Mutlaka bir göz atın... Gözde Tezer'in blogu ise en beğendiğim başlıklara sahip... 'Üşengeçler için kısa yazılar +18 burası Türkiye' başlıkları altında, gozdetezer. com adresini keyifle takip ediyorum.

Tül IN:

Diz üstüne kadar çıkan çizmeler o kadar 'in' olacak ki kısa bacaklılar ne yapacak bilemiyorum...

Tül OUT:

Zincirli çantalar 'out' oldu, iyi de oldu. Çok rahatsızdı zaten!

SABAH

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Yeni Sezon Modasına Bakış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement