Bakan'ın Kürsüye Çıkardığı İki Öğrenci, Ders Seçme İşlemi Canlı Yayında Anlattı - Son Dakika
Güncel

Bakan'ın Kürsüye Çıkardığı İki Öğrenci, Ders Seçme İşlemi Canlı Yayında Anlattı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, açıkladığı yeni sistemde öğrencilerin kariyer planına göre ders seçebileceğini duyurdu. Robot aracılığıyla yapılacak ders seçme işlemi canlı yayında anlatıldı.

18.05.2019 12:46  Güncelleme: 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni eğitim sisteminin ayrıntılarını anlattı.Yeni sistemle beraber ders sayısı da azaltıldı. Öğrenciler, bir robot aracılığıyla kariyer hedeflerine göre ders seçebilecek. Ders seçme işlemi Selçuk'un yaptığı sunumda anlatıldı.

Milli Eğitim Bakanlığınca belirlenen yeni eğitim modelinde ders sayısı, 9. sınıfta 8'e, 10. sınıfta 9'a, 11. sınıfta 9'a, 12. sınıfta 7'ye düşürüldü. Yeni modelde, Akademik Gelişim Programı adıyla bütüncül bir yapıya kavuşturulan akademik dersler, Anadolu Liseleri için 9-11. sınıflarda 35, 12. sınıflarda ise 24 ders olarak planlandı.

Lisenin ilk üç yılında haftalık okul zamanı 35 saati Akademik Gelişim Programı, 5 saati Hayal-Etkinlik-Yaşam temalı çalışmalar olmak üzere 40 saat olarak planlandı.

ÖĞRENCİLER HEDEFLERİNE GÖRE DERS SEÇEBİLECEK

Bakan Selçuk, ders seçme işlemi için bir robot geliştirildiğini söyledi. Bakan'ın sunumuna dahil olan iki öğrenci, ders seçme işlemini detaylı bir şekilde anlattı. İlk etapta tüm dersler öğrencinin önüne çıkacak. Öğrenciler, kendi hedeflerine göre uygun dersleri seçecek. Yine öğrenciler seçmeli dersleri de kendisi seçecek. Öğrencilere, ortak ders, seçmeli ders ve seçtiği ana dersler üzerinden bir program oluşturulacak.

Bakan\'ın Kürsüye Çıkardığı İki Öğrenci, Ders Seçme İşlemi Canlı Yayında Anlattı

Son Dakika Güncel Bakan'ın Kürsüye Çıkardığı İki Öğrenci, Ders Seçme İşlemi Canlı Yayında Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement