Yeni Sistemin Getirdikleri" - Son Dakika
Güncel

Yeni Sistemin Getirdikleri"

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Bilal Erdoğan, "Bu milletin değerleriyle kavgalı olanlara bu siyasette millet alan açmayacak, bu yeni sistemin özeti bu." dedi.

06.05.2018 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Bilal Erdoğan, "Bu milletin değerleriyle kavgalı olanlara bu siyasette millet alan açmayacak, bu yeni sistemin özeti bu." dedi.

Bilal Erdoğan, Vuslat Platformu ile Kartepe Belediyesi iş birliğinde Sheraton Grand İstanbul Otel'de düzenlenen "Yeni Sistemin Getirdikleri; Neden Böyle bir Sisteme İhtiyaç Duyuldu" başlıklı etkinlikteki konuşmasında, Türkiye'nin, cumhurbaşkanını halkın seçtiği bir düzene geçerek 1962 anayasasıyla kurulan düzeni değiştirmiş olduğunu söyledi.

Sistemle devlet, millet buluşmasının tam anlamıyla gerçekleşeceğini vurgulayan Erdoğan, "Peki böylelikle Meclis zayıflamış mı olacak? Meclis zayıflamış olsaydı herhalde AK Parti aday adayı başvuru rekoru kırmazdı. Demek ki Meclis de zayıflamıyor, bunu buradan görmemiz lazım." dedi.

Erdoğan, 16 Nisan referandumuyla gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin halkın yönetime daha doğrudan, kesintisiz ve istikrarlı şekilde tesir etmesini sağlayacağını belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Tabii her seçimde 'Bu seçim en önemlisi' deniliyor ama Türkiye çok hayati bir dönemden geçiyor. Bu dönemde yaşadığımız bütün seçimleri önemli kılan bu. Her seferinde mevzi kazanıyor Türkiye, her seferinde güçleniyor. Şuradan anlayayım, güney sınırımızda, Suriye ile Türkiye sınırında, Irak sınırında NATO'daki müttefikimizin, düşmanlarımızı desteklediğini ayan beyan seyretmedik mi? ya söyleyin Allah aşkına, 10 sene önce, 15-20 veya 30 sene önce biz bu durumda ne yapabilirdik? Buna göz yumacaktık, güney sınırımız tamamen bir terör devletine emanet edilecekti, ondan sonra Türkiye'nin güvenliğini konuşacaktık. Bunu değerlendirmemiz lazım. Şu anda Güney sınırımızda güvenliğimiz için NATO'suna, Amerika'sına, filancasına rağmen bu operasyonları yapıp, orada bu mücadeleleri başarıyla gerçekleştirdiysek, işte bu dönüşüm sürecinin nimetlerinden dolayı. Tabii ki bir Recep Tayyip Erdoğan faktörü var, tabii ki güçlü liderliğin rolü var ama Türkiye'nin bu dönemdeki güçlenişinin de etkisi. Yeni sistemde millet ne diyorsa, ülkenin başındaki, icraatın başındaki kişi ona göre hareket etmek zorunda. Yani karalık kapılar ardında, otellerde yapılan pazarlıklar, al gülüm, ver gülüm, yani yeniden Güneş Motel, Güneş Motel diyorduk aynı şeyleri bir daha yaşadık. Tarih bu kadar mı tekerrürden ibaret? Hala maalesef Türkiye ile ilgili hayalleri çok sınırlı olan kesimler, düşmanlarımız tarafından destekleniyor, şımartılıyor ve Türkiye'de devamlı bir huzursuzluk, sıkıntı varmış algısı oluşturulmaya çalışılıyor."

"Ümmetin zilletinin bu noktaya gelmesi çok acıklı maalesef"

Türkiye'nin, dünyanın ve coğrafyanın zor şartlarına rağmen 15 yılda ortalama yüzde 5,8 oranında büyüme sağladığını kaydeden Erdoğan, yüzde 5,8'in, 2. Dünya Savaşı sonrası Japonya'nın, Almanya'nın büyüme oranlarına denk bir oran olduğunu, Türkiye'nin bu başarıyı bu kadar sıkıntının içinde gerçekleştirdiğini, karamsar olmak yerine, geleceğe bakılması gerektiğini aktardı.

Erdoğan, son süreçte dünyada, bölgede yaşanan durumlara, sorunlara değinerek, bu dönemde yaşanan önemli gelişmelerden birinin de Kudüs'un başkent ilan edilmesi girişimi olduğunu aktardı.

Bilal Erdoğan, "Bu hadise karşısında İslam aleminin, ümmetin bu kadar temel bir meselede bile bir araya gelip hareket edilememesi. İslam İşbirliği Teşkilatı Kudüs için kuruldu. Ama bugün Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan edecek kadar pervasızca, bütün BM karalarını hiçe sayan bir adım atılıyor, Amerika bunu tanıdığını söylüyor, birkaç sömürgesini adeta yanına alıp bunu yapmaya çalışıyor, İslam dünyasına bak ya? Yok Suudi Arabistan, yok Katar, yok o, saçma sapan hadiseler ve Amerika bakıyorsun hepsinden emperyal vergi toplamaya başlıyor. Bir yandan paralarını alıyor, bir yandan onları dini inancı için, Müslümanların en önemli merkeziyle ilgili bir tecavüzde buluyor ama bakıyorsunuz Müslümanların sırtından, koltuklarında oturan bazıları bunların yanında poz verme yarışına giriyor. Ümmetin zilletinin bu noktaya gelmesi çok acıklı maalesef." değerlendirmesinde bulundu.

Bilal Erdoğan, İtalya, Almanya örneklerini anlatarak, "Biz 16 Nisan'ı başardık ya Allah'ın izniyle bundan sonra Türkiye'nin önünde çok daha öngörülebilir bir dönem var. Bugün Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısına çıkan rakibin, 15 yıldır devamlı seçim kaybeden partinin, devamlı seçim kaybeden genel başkanı aday olmasından bunu anlıyoruz. 'Gel bakalım Muharrem' diye, böyle bir aday yani. Bunlar çok trajikomik. Hani bu hani siyaseten atışma olsun diye söylenince belki çok şık olmuyor ama bu dayanılmaz bir durum. İnanın Abdullah Gül üzerinde anlaşsalardı bile çok acıklıydı durum. Bu çok şükür Türkiye'nin önünü görebilmesine olanak tanıyan bir zafer oldu 16 Nisan. Gerçekten Türkiye'nin geleceği için kıymetini zaman geçtikçe anlayacağımız bir zafer oldu." şeklinde konuştu.

"Halkımızın Cumhurbaşkanımıza teveccühü çok güçlü"

Erdoğan, dünyanın gelişmiş ülkelerine bakıldığı zaman, sistemlerinde netlik ve sürdürülebilirlik olduğunun görüldüğünü vurgulayarak, "Ben Kılıçdaroğlu cephesiyle ilgili yine emin olamıyorum ama üst üste seçim kaybeden liderlerin partilerinin başında kalması çok mümkün olmayacaktır. Bu siyasete dinamizm getirecek." dedi.

Yeni sistemde Meclis'in daha güçlü olacağını, Cumhurbaşkanı ile Meclis'in ayrı sandıktan çıkmasının sistemin en önemli farklılığı olduğunu belirten Erdoğan, "Halkımızın Cumhurbaşkanımıza teveccühü çok güçlü. Şu anda kalkıp bu liderini Meclis'te desteklemek isteyecektir. Bu konuda yapılan algı çalışmalarına da itibar etmeyin. Neymiş efendim 'Ben cumhurbaşkanına vereceğim ama öbür sandıkta başka bir şey yapacağım'. Sen niye sevdiğin, beğendiğin, desteklediğin Cumhurbaşkanına kazık atmaya çalışasın ki?" dedi.

Türkiye'nin ekonomisindeki büyümenin devam etmesi gerektiğine işaret eden Erdoğan, "Yönetilebilir bir ülke olduğumuz müddetçe, siyasi sistemimiz daha ciddi bir süreklilik içinde olduğu müddetçe dünyanın her yerinde bu itibarımız olacaktır. Bakmayın Türkiye hakkında itibar suikastı girişimine. Niye yapıyor bunu? Çünkü bu bölgedeki dünya üzerinde kurduğu düzeni, sistemi bu kadar temelden eleştirebilen sadece Türkiye olduğu için bunu yapıyor. Bunu görmek zorundayız. Dünya 5'ten büyüktür diyor olmamız basit bir şey değil. Bu iradenin, bu duruşun sadece Tayyip Erdoğan ile kalmaması lazım. Onun için gençlerimiz çok önemli. Çünkü bu dünyada kurulan bu adaletsiz, zulüm düzenini kalkması için Türkiye'den başka umut vadeden toprak yok." ifadelerini kullandı.

"Muhalefet işi ayağa düşürmüş durumda"

Bilal Erdoğan, sisteme ilişkin yanlış aktarılan unsurlara da değinerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Muhalefet işi ayağa düşürmüş durumda. Aslına bakarsanız hükümet sistemine inanmadıkları için kazanamayacaklarını bildikleri için de çıkamıyorlar, mertçe bir mücadele ortaya koyamıyorlar. 'Yok efendim Cumhurbaşkanının 100, 500 yardımcısı olacak', böyle şeylere de giriştiler. 'Cumhurbaşkanı partili olacak. Ben cumhurbaşkanının partili birisi olmamasını tercih ederim. Çünkü o bütün milletin cumhurbaşkanı olacak.' Yani var ya sen ülkenin başına gelemiyorsun diye anlamıyorsun ama gelsen sadece CHP'nin mi başbakanı, cumhurbaşkanı olacaksın? Bunu mu demek istiyorsun. Bunu demek istiyor, zaten onun için sapına kadar CHP'li, sapına kadar maalesef bu ülkenin değerleriyle kavgalı birisini aday yaptılar. İşte Demirtaş'ın özgürlüğünden bahseden, hiçbir hayatta başarısı olmayan, ekonomiden falan zerre kadar anlamayan biri oldu. Böyle bir muhalefetle de baş başa olduğumuz için de ben ayrıca çok üzgünüm.

Bu sistem inşallah muhalefeti de dönüştürür. Yavaş yavaş mesela, cumayı kılarken CHP'liler dışarıda beklemiş falan, böyle bir halkının değerleriyle barışma görüntüsü oluşturmaya çalışıyorlar. Bu işte bu sistemin getirdikleri. Sen milletin bayram namazını dahi iştirak edemeyen bir zihniyetle bu ülkenin değerleriyle buluşamazsın be kardeşim. Bazen dincilik, gericilik, yobazlık diyorlar ama artık cuma namazı kılmak bu milletin geleneği. Cuma kılmak ne dincilik, ne gericilik. Eskiden kalkıp şehidin cenazende bile esnaf tutamayanlar vardı. Nerelerden nerelere geldik. Bir milletin değerleri, geleneği inancıyla şekillenir mi, şekillenir. Bugün Rum Ortodoks Patriği bile 'Selamün aleyküm, aleyküm selam', inşallah, maşallah diye konuşuyor ya. Müslüman mı yani? Dolayısıyla bu milletin değerleriyle kavgalı olanlara bu siyasette millet alan açmayacak, bu yeni sistemin özeti bu."

Erdoğan, konuşmasının ardından soruları da yanıtladı. MHP-BBP ile yapılan ittifakın Güney Doğu ve Doğu Anadolu bölgelerine yapacağı etkiye ilişkin bir soru üzerine Erdoğan, bu durumun Türkiye'nin herhangi bir bölgesindeki Kürt vatandaş için bir tehdit oluşturmadığını düşündüğünü, Türkiye'de milliyetçilerin ırkçılık hevesinde olmadığını belirterek, "Bizim çizgimiz ne Türkçülük ne Kürtçülük çizgisi olacak. Bizim çizgimiz orta yol ümmet çizgisi." diye konuştu.

Program, Erdoğan'a hediye takdimin ardından sona erdi.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gümüşhacıköy Kaymakamı Okulları Ziyaret Etti
    16:29 Gümüşhacıköy Kaymakamı Okulları Ziyaret Etti

    Gümüşhacıköy Kaymakamı Baha Büyükkaymakcı, Gümüş İlkokulu ve Ortaokulu'nu ziyaret ederek okullarda incelemelerde bulundu. Büyükkaymakcı, okul müdürü Yusuf Kılıç'tan ihtiyaçlar hakkında bilgi aldı ve öğretmenleri başarılarından dolayı tebrik etti. Öğrencilerle de sohbet eden Büyükkaymakcı, kitaplara olan ilgisinin başarısının temelini oluşturduğunu belirtti ve öğrencilere okumayı ve merakı teşvik etti.

  • Kuşadası'nda eğlence mekanına tüfekle ateş açıldı, 6 kişi gözaltına alındı
    16:29 Kuşadası'nda eğlence mekanına tüfekle ateş açıldı, 6 kişi gözaltına alındı

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bir eğlence mekanında çıkan tartışmanın ardından bir grup müşteri av tüfekleriyle mekana ve havaya ateş açtı. Polis, kimlikleri belirlenen 6 şüpheliyi operasyonla gözaltına aldı.

  • Afyonkarahisar Belediyesinde Gizli Dinleme ve İzleme Cihazları İddiası
    16:29 Afyonkarahisar Belediyesinde Gizli Dinleme ve İzleme Cihazları İddiası

    Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal'ın aldığı duyumlar sonucu başlattığı inceleme sonucu ortaya çıktığı belirtilen gizli dinleme ve izleme cihazlarıyla ilgili soruşturma süreci başlatıldı. Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü gizli kayıt cihazları yerleştirildiği iddialarına yönelik inceleme başlattı.

  • Mersin'de düzenlenecek Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası başlıyor
    16:28 Mersin'de düzenlenecek Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası başlıyor

    Mersin'de düzenlenecek olan Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası'nın ilk yarışları yarın yapılacak. Yenişehir Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonu iş birliğiyle organize edilen bu önemli etkinlikler, kentin renkli bir atmosfer kazanmasını sağlayacak. Organizasyona 29 ülkeden 140'ı yabancı olmak üzere toplam 380 sporcu katılacak.

  • Samsun Büyükşehir Belediyesi, Tokat'a Mobil Mutfak Aracı Gönderdi
    16:27 Samsun Büyükşehir Belediyesi, Tokat'a Mobil Mutfak Aracı Gönderdi

    Samsun Büyükşehir Belediyesi, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremler sonrasında bölgeye Mobil Mutfak Aracı gönderdi. Günde 5 bin kişiye sıcak yemek dağıtılacak.

  • Tokat'ta Deprem Sonrası Yapı İncelemeleri
    16:26 Tokat'ta Deprem Sonrası Yapı İncelemeleri

    Tokat'ta meydana gelen deprem sonrası yapılan incelemelerde, 500 ihbardan 50 yapı incelendi ve 5 yıkık, 15 ağır hasarlı yapı tespit edildi. Bakan Yardımcısı Tuzcuoğlu, hasarlı yapıların çoğunlukla 1999 öncesi yapılan binalar olduğunu belirtti ve ülkemizin deprem bölgesi olduğunu vurguladı. Kamu binalarında ise herhangi bir hasar görülmediği açıklandı.

  • Havza Muhtarları Derneği Başkanı Muhtarlarla Belediye Başkanı İkiz'i Ziyaret Etti
    16:25 Havza Muhtarları Derneği Başkanı Muhtarlarla Belediye Başkanı İkiz'i Ziyaret Etti

    Havza Muhtarları Derneği Başkanlığı tarafından düzenlenen ziyarette, muhtarlar Belediye Başkanı Murat İkiz'i ziyaret etti. İkiz, muhtarların önemli iletişim köprüleri olduğunu belirterek, önümüzdeki 5 yılda mahallelerin sorunlarını çözmek ve yaşam standartlarını yükseltmek için çalışmalar yapacaklarını ifade etti. Dernek başkanı Şahin ise İkiz'in ilçeye ve mahallelere değer katacak çalışmalar yapacağına inandıklarını söyledi.

  • Osmaneli Kaymakamı Yüksel, Muhtarlarla İstişare Toplantısı Yaptı
    16:24 Osmaneli Kaymakamı Yüksel, Muhtarlarla İstişare Toplantısı Yaptı

    Bilecik'in Osmaneli İlçesinde Kaymakam Yüksel, köy ve mahalle muhtarları ile tanışma ve istişare toplantısı düzenledi. Kaymakam Yüksel, muhtarlara yeni görevlerinde başarılar diledi ve vatandaşların sorunlarını aktarmalarını istedi. Yeni Belediye Başkanı Bekir Torun da muhtarların önemine vurgu yaparak iş birliği içinde çalışacaklarını belirtti.


Advertisement