Yeni Tesla Uçan Otomobile Dönüşebilecek - Son Dakika
Ekonomi

Yeni Tesla Uçan Otomobile Dönüşebilecek

Elon Musk, yeni tanıttığı, 0-100 km arasına 1,9 saniyede çıkabilen elektrikli spor otomobil Roadster'ın özel geliştirme paketleriyle uçan otomobile dönüştürülebileceğini açıkladı.

21.11.2017 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticisi konumundaki Tesla, 2008 yılında satışa sunduğu Roadster'ın yenilenmiş bir modelini tanıttı. Saatte 400 km hıza ulaşabilen yeni Roadster, Tesla CEO'su Elon Musk tarafından 'dünyanın en hızlı seri üretilen otomobili' ilan edildi. Roadster 0'dan 100 km/s hıza yalnızca 1,9 saniyede ulaşabiliyor.Bu büyük gücü üretmekse, dört çeker otomobilin birisi önde, ikisi arkada olmak üzere güç üreten 3 elektrik motoruna düşüyor.

TEK ŞARJLA BİN KM YOL KAT EDEBİLİYOR

Hız rekorunu elinde tutan İsveçli Koenigsegg markasının geliştirdiği Agera RS, saatte 447 km hız yapabiliyor.Yeni Roadster, 200 kWh'lık elektrik pilleri tam dolu olduğunda bin km yol kat edebiliyor.Bugüne kadarki en yüksek menzile sahip elektrikli otomobil olan Roadster, elektrikli otomobilleri tek şarjla şehirlerarası yolculuk yapabilme kabiliyetine kavuşturuyor.

ÖZEL UÇUŞ KABİLİYETİNE SAHİP OLACAK

Otomobilin heyecan verici tanıtımından birkaç gün sonra, Elon Musk yeni Roadster'a dair yeni birkaç duyuru yaptı. Elon Musk, 2020 yılında satışa sunulacak otomobilin özel bir uçuş kabiliyetine de sahip olabileceğini tweet'ledi. Musk tweet dizisine, "Bunun giriş seviyesi performans olduğunu açıklığa kavuşturmalıyım." diyerek başladı.

"Bu performansı bir sonraki seviyeye taşıyacak özel bir seçenek paketi olacak.Yeni nesil Roadster'ın otomobilin kısa uçuşlar yapmasını sağlayan bir yükseltme paketi olacağını söylemiyorum, ama belki…Bu kesinlikle mümkün, yalnızca bir güvenlik meselesi. Roket teknolojisini otomobillere getirmek devrimsel yeni imkânı beraberinde getiriyor."

YAZILIM GÜNCELLENEBİLİYOR

Tesla, otomobillerinin içerisindeki bilgisayar sistemine gönderdiği yazılım güncellemeleriyle otomobillerini bir cihaz gibi yenileyebiliyor. Yapılan yazılım güncellemeleri, isteyen Tesla kullanıcılarına otomobillerinden daha yüksek performans alma şansı sunuyor.

Bu açıdan bakılırsa, Tesla'nın daha şimdiden Roadster'ı nasıl daha hızlı hale getirebilecekleri üzerinde çalışıyor olması muhtemel.Kimileri Musk'ın otomobilin uçacağı konusunda ciddi olmadığı düşünüyor. Fakat roket teknolojileri konusunda öncü SpaceX'in de CEO'su olan Musk, iki şirketi arasındaki işbirliğini yeni bir boyuta taşımanın yollarını bulmuş da olabilir.

BAŞKA ŞİRKETLER DE UÇAN OTOMOBİL İÇİN ÇALIŞIYOR

Musk, daha önce elektrik pilleri ve güneş panelleri üreten bir diğer şirketi SolarCity'yi Tesla için satın almıştı. SolarCity'nin kurucu CEO'su Lyndon Rive iken, şirketin başkanı Musk'tı. Uçan otomobiller yalnızca Elon Musk'ın ilgi alanına girmiyor. Otomotiv endüstrisinin büyük oyuncuları da bu konuda çalışmalar yapıyorlar.

Elon Musk'ın açıklaması, otomotiv endüstrisinin bir diğer oyuncusu ve Volvo'nun da çatı şirketi olan Geely'nin uçan otomobil şirketi Terrafugia'yı satın almak istediklerini doğrulamasına bir yanıttı. (HABERTÜRK)

Yeni Tesla Uçan Otomobile Dönüşebilecek

Son Dakika Ekonomi Yeni Tesla Uçan Otomobile Dönüşebilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı
    23:17 Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı

    Kayseri'de düzenlenen törende, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton sertifikalı nohut, aspir, yeşil mercimek, sorgum sudan ve kuru fasulye tohumu dağıtıldı. Kayseri'nin tarım ve hayvancılıkta önemli bir noktada yer aldığı belirtilirken, proje kapsamında son 4 yılda 8 bin ton muhtelif tohum dağıtımı gerçekleştiği ve 400 bin dekar alanın tarımsal üretime kazandırıldığı ifade edildi.

  • TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti
    22:03 TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti

    Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü, hükümete gönderdiği açık mektupta asgari ücretin yılda bir kez artmasını isteyen Merkez Bankası Başkanı ve bu yıl asgari ücrete ikinci bir zam yapılmayacağını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı Merkez Bankası önünde düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti. TİP üyeleri, Merkez Bankası Başkanı'nın hemen görevden alınmasını istedi.

  • Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı
    19:56 Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı

    Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktör Yardımcısı Denis Radchenko, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) ayarlama ve başlatma safhasının santralin ömrü için çok önemli bir aşama olduğunu belirtti. Radchenko, birinci ünitede nükleerle ilgili binalarda ana inşaat çalışmalarının tamamlandığını ve şu anda ayarlama ve başlatma çalışmalarına kapsamlı olarak başladıklarını söyledi. Kontrollerin ardından sıcak ve soğuk deneme aşamasına geçileceğini belirten Radchenko, bu yılın sonuna kadar birinci ünitede ilk test elektrik enerjisini elde etmeyi planladıklarını ifade etti.

  • Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı
    19:34 Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı

    Sakarya'nın Söğütlü ilçesinde kurulması planlanan karma organize sanayi bölgesinde yatırım yapmak isteyen 40 firma ile sözleşme yapıldı. Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ön tahsis protokol toplantısı, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan yetkililer, yatırımcıların seçimi konusunda titiz davrandıklarını ve Söğütlü OSB'nin şehrin ihracat hedeflerine katkı sağlayacağını belirtti. Yeni OSB'nin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür edildi ve yatırımcı firmalarla ön sözleşme imzalandı.

  • Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı
    19:19 Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı

    Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Necdet Takva, Van'da her türlü yük taşımacılığı yapanlara 'K' Türü yetki belgesi verme yetkisini tekrar kazandıklarını açıkladı. Uzun süren çalışmalar sonucunda yetkinin geri alınmasıyla Van TSO'nun itibarının geri kazanılacağı ve kullanıcıların işlemlerinin kolaylaşacağı belirtildi.

  • Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi
    19:13 Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi

    Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türk müteahhitliğinin dünyada bir marka haline geldiğini belirterek, Avrasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde çalıştıklarını ve Sahra Altı Afrika bölgesindeki faaliyetlerini artırdıklarını söyledi. Türk müteahhitlik firmalarının mart sonu itibarıyla 136 ülkede, 507 milyar dolar tutarında 12 binin üzerinde proje üstlendiği ifade edildi.


Advertisement