Yeni Teşvik Sistemi - Son Dakika
Yerel

Yeni Teşvik Sistemi

Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Mehmet Erat, yeni teşvik sistemine ilişkin, "Paket, ülke için çok önemli bir adım oldu."

07.04.2012 11:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Mehmet Erat, yeni teşvik sistemine ilişkin, "Paket, ülke için çok önemli bir adım oldu. Türkiye artık ihracata girecek. İhracat olduğu zaman cari açık kapanacak ve ülke rahatlığa kavuşacak" dedi.

Erat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından önce Ağrı için 5. bölge beklediklerini ancak Başbakanın 6. bölge olarak açıklamasının kendileri için sürpriz olduğunu vurguladı.

Yeni Teşvik Sisteminin, Ağrı ve bölge için çok önemli olduğunun altını çizen Erat, "Özellikle az gelişmiş illerin bu tür teşviklerden faydalanması gerekir. KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, vergi indirimi, sigorta primi bu gibi durumlar bizim için çok önemlidir. Paket, ülke için çok önemli bir adım oldu. Türkiye artık ihracata girecek. İhracat olduğu zaman cari açık kapanacak ve cari açık kapandığı zaman da ülke rahatlığa kavuşacak" diye konuştu.

Batıda fabrikası olan iş adamlarının Doğuya da yatırım yapması halinde Ağrı'nın da kalkınıp, gelişeceğini ifade eden Erat, şunları kaydetti:

"Teşvik paketleri il bazlarında yapılıyor. Bu sene Ağrı 6. grupta. Bunu TÜİK devamlı takip edecek. Bundan önceki teşvik paketleri veya yasaları bizim bölgemize, bizim ilimize bir fayda sağlamadı. Ama bu yeni teşvik sisteminin Ağrı için iyi olacağına ve faydalı olacağına inanıyorum. Biz de önümüzdeki hafta cuma günü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde (TOBB) Ekonomi Bakanımız Zafer Çağlayan ile TOBB Genel Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu ile yeni teşvik paketiyle ilgili bilgilendirme amaçlı toplantımız olacak."

-"Bölgemizi yatırımcılarımıza iyi bir şekilde tanıtmalıyız"

Ağrı Genç İşadamları Derneği (AGİAD) Başkanı Mehmet Akbaş ise iş adamları olarak, bekledikleri teşvik sisteminin, en hakkaniyetli bir şekilde neticelendiğini belirtti.

İş adamlarının, teşvik sistemlerinin yanında istikrar ve güven ortamını istediklerini ifade eden Akbaş, "Hükümetimiz, teşvik sistemlerinde gayet başarılı bir biçimde yoluna devam etmektedir. Bizlere düşen de bölgemizde yapılacak yatırımlara destek olmaktır. Bölgemizi yatırımcılarımıza iyi bir şekilde tanıtıp yatırımlarını bölgemize kanalize etmeliyiz" diye konuştu.

Dernek olarak bölgeye gelecek olan yatırım ve yatırımcılara öncülük etmeye hazır olduklarını vurgulayan Akbaş, Ağrı'nın yeni teşvik sisteminde 6. bölgede bulunmasının yatırımlar açısından önem arz ettiğini söyledi.

Kente yapılacak yatırımlarda tüm verilen teşviklerden yararlanılacağı gibi 6. bölgenin farklarından da yararlanacağını belirten Akbaş, bölgede yatırım yapacak yatırımcıların, tüm destek unsurlarından azami miktarda yararlanmalarının temin edileceğinin altını çizdi.

Akbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yeni teşvik sisteminde Hükümet elini taşın altından çıkardı, vücudunu koydu. Bölgede yapılacak yatırımlar ile sağlanan istihdam kapsamında, ödenmesi gereken sigorta primi işveren hissesinin asgari ücrete tekabül eden tutarı 10 yıl, yatırımların organize sanayi bölgelerinde yapılması halinde ise 12 yıl süreyle devlet tarafından karşılanacak. Sadece bu bölgede uygulanmak üzere, işçilerin asgari ücreti üzerinden hesaplanan gelir vergisi stopajı 10 yıl süreyle terkin edilecek."

- AĞRI

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yeni Teşvik Sistemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement