Yeni Türkiye Buluşmaları" Konferansı - Son Dakika
Güncel

Yeni Türkiye Buluşmaları" Konferansı

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Serik'te düzenlenen "Yeni Türkiye Buluşmaları" Konferansı'nda "Türkiye'de Darbeler ve Demokrasi" konuları ele alındı.

10.02.2018 09:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Serik'te düzenlenen "Yeni Türkiye Buluşmaları" Konferansı'nda "Türkiye'de Darbeler ve Demokrasi" konuları ele alındı.

Belediye Konferans Salonu'nda gerçekleşen ve siyaset bilimci Dr. Murat Yılmaz'ın oturum başkanlığı yaptığı konferansa, Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Özçatalbaş, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yasemin Abayhan, ve çalışma hayatı uzmanı Tarkan Zengin konuşmacı olarak katıldı.

Özçatalbaş, darbelerin sahip olunan tüm değerlere karşı yapılan bir ihanet olduğunu ifade ederek, "Ülkemizin ekonomik anlamdaki gelişme sürecimize baktığımızda darbelerin ülkemizi olumsuz olarak etkilediğini görüyoruz." diye konuştu.

Yrd. Doç. Dr. Yasemin Abayhan ise darbelerin öncesinde sosyo-politik olarak bir mekanizmayı hazırladığını söyledi.

Rahmetli Adnan Menderes ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın millet ile kurduğu bağın birbirine çok benzediğini vurgulayan Abayhan, " 15 Temmuz'da yaşadığımız aslında kulağımızda, 'Adnan Menderes'in başına gelen bugün Erdoğan'ın başına gelmemeli' cümleleri olduğu için o gece sokaktaydık. İyi ki o gece evinde oturan bir Cumhurbaşkanımız yoktu. Onun yerine 'ölümüne' diyerek milletini sokaklara döken bir Cumhurbaşkanımız vardı" dedi.

Konferansa, AK Parti Serik İlçe Başkanı Hasan Kozan ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yeni Türkiye Buluşmaları' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement