Yeni Türkiye'nin Açılan Kilidi: Çözüm Süreci Çalıştayı" - Son Dakika
Yerel

Yeni Türkiye'nin Açılan Kilidi: Çözüm Süreci Çalıştayı"

AK Parti Genel Merkezi AR GE Başkanlığınca Diyarbakır'da düzenlenecek çalıştaya, Başbakan Yardımcısı Atalay, İçişleri Bakanı Ala, Gıda, Tarım ve Havyancılık Bakanı Eker, Başbakanın Siyasi Başdanışmanı Doç. Dr. Akdoğan ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem de katılacak Çalıştay kapsamında çözüm sürecindeki gelişmeler, varılan noktanın değerlendirilmesi, ortak geleceğin inşasında hangi siyasal, demokratik adımlara öncelik verileceği konuları ele alınacak.

04.06.2014 18:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da, AK Parti Genel Merkezi AR- GE Başkanlığınca, "Yeni Türkiye'nin Açılan Kilidi: Çözüm Süreci Çalıştayı" düzenlenecek.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Başbakanın Siyasi Başdanışmanı Doç. Dr. Yalçın Akdoğan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem ile milletvekilleri, akademisyenler, avukatlar, gazeteciler ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılacağı çalıştayda çözüm sürecindeki gelişmeler, varılan noktanın değerlendirilmesi, ortak geleceğin inşasında hangi siyasal, demokratik adımlara öncelik verileceği konuları ele alınacak.

AR-GE Başkanlığından yapılan açıklamada, ülkenin bugünlerinin ve yarınlarının şekillenmesinde önem ifade eden meselelerin ele alındığı, sosyal paydaşların tespit ve önerilerini içeren, sonuç raporlarının AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a takdim edildiği "AK Parti 2014 Çalıştayları" düzenlendiği bildirildi.

Bu doğrultuda 6 Haziran'da akademisyen, sivil toplum kuruluşu temsilcisi, uzman, medya temsilcisi ve siyasetçilerin katılımıyla Diyarbakır'da, "Yeni Türkiye'nin Açılan Kilidi: Çözüm Süreci Çalıştayı"nın gerçekleştirileceği ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

"Türkiye'de cumhuriyet tarihinin en derin ve toplumsal acı bilançosu, en yüksek sorun alanının çözülmesine dair, kimlik taleplerini karşılamak gibi ifadelerin çok ötesinde demokrasiye sadakat, herkes için özgürlükleri genişletmek olarak belirtilebilecek bir siyasal süreç yaşanmaktadır. Bu sürecin özellikle son bir yılında yaşananlarla, toplumsal barışın kalıcılığı ve ülkenin rekabetçi istikrarlı bir bölge gücü olarak konumlanabilmesi bakımından son derece irdelenmeye değer gelişmeler söz konusu. Bu doğrultuda çözüm sürecindeki gelişmeleri ele almak, varılan noktayı değerlendirmek ortak geleceğimizi inşa edebilmek adına hangi siyasal demokratik adımları öncelemenin icap ettiğini belirlemek bu çalıştayın asli müzakere başlıklarıdır."

Açıklamada, çalıştay kapsamında sadece tespitlere ulaşmanın hedeflenmediği, kısa ve uzun vadeli politik hamlelerin toplumsal beklentilerle örtüşmesini sağlayabilmek adına katılımcıların somut önerilerinin de değerlendirilmek istendiği belirtildi.

Çalıştay öncesinde Başbakan Yardımcısı Atalay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem,  İçişleri Bakanı Ala, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker ile Başbakanın Siyasi Başdanışmanı Doç. Dr. Akdoğan'ın basına açık birer konuşma yapacağı ifade edilen açıklamada, çalıştayın ise basına kapalı gerçekleştirileceği bildirildi.

Çalıştaya konuşmacı olarak, AR-GE Başkan Yardımcısı, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mithat Sancar, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yılmaz Bingöl, Şehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Yeğen, Dicle Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Vahap Coşkun, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Yayman, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Nazan Üstündağ, Kürt aydın Halit Yalçın, avukat Ömer Serdar Kaplan, Diyarbakır Baro Başkanı avukat Tahir Elçi, AK Parti 23. Dönem Milletvekili Abdurrahman Kurt, 22. Dönem Milletvekili İhsan Arslan,, ANAR Genel Müdürü İbrahim Uslu, Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezi Başkanı Mehmet Kaya, Türkiye Barış Meclisi Sözcüsü Hakan Tahmaz, SETA Başkanı Yılmaz Ensaroğlu, SDE Medya Başkanı Murat Yılmaz, aralarında Orhan Miroğlu ve Ali Bayramoğlu'nun da yer aldığı bazı gazetecilerin katılacağı kaydedildi. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yeni Türkiye'nin Açılan Kilidi: Çözüm Süreci Çalıştayı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement