Yeni Yıla Yeni Bir Romanla: Faruk Bil: "Akrep ile Yelkovan" - Son Dakika
Güncel

Yeni Yıla Yeni Bir Romanla: Faruk Bil: "Akrep ile Yelkovan"

Faruk Bil'in ilk kitabı Akrep ile Yelkovan, zamanı farklı hızlarda akan ve birbirine eklemlenen iki İstanbul anlatısından oluşuyor.

26.11.2013 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Faruk Bil'in ilk kitabı Akrep ile Yelkovan, zamanı farklı hızlarda akan ve birbirine eklemlenen iki İstanbul anlatısından oluşuyor. Bir çocuğun kişisel tarihi, bu ülkenin zorlu tarihiyle üst üste biniyor; iki geçmiş, birbirinin içinden geçiyor. Yeni, arınmış bir millet yaratma idealinin izdüşümünde geçen roman "ötekiler"le ötekileştirenlere ait lirik, nostaljik, esprili, acılı anı nesneleri çıkarıyor ve bunlarla bir toplumsal dönüşümün panoramasını kişisel duygularıyla örüyor.

Akrep ile Yelkovan anlatısında detaylı senaryolar gibi görsel zenginlikler sunuyor. Tasvirleri gözün taraması kadar kısa. Gerçek üstü çağrışımlarıyla sürprizlere açık. Hüzün ve hayat sevgisini bir arada yaşatırken özgün ve ritmik bir dil kullanıyor. Akrep etkisinde, yelkovan hızında akıyor.

Tasarımını Bülent Erkmen'in gerçekleştirdiği ve Ofset Yapımevi'de basılan Akrep ile Yelkovan her anlamda güzel bir kitap.

Editörlüğünü Cem Akaş'ın yaptığı Akrep ile Yelkovan g. yayıncılık 'geniş kitaplık' serisinden yayınladı. Alfa tarafından dağıtımı yapılmakta. Yeni yıla yeni bir yazarın yeni romanıyla başlamak istiyorsanız Akrep ile Yelkovan sizi seçkin kitapçılarda bekliyor olacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yeni Yıla Yeni Bir Romanla: Faruk Bil: 'Akrep ile Yelkovan' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement