Yeni Zelanda'daki Camiye Yönelik Terör Saldırısı Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Yeni Zelanda'daki Camiye Yönelik Terör Saldırısı Protesto Edildi

Kastamonu ve Çankırı'da, Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde cuma namazı sırasında iki camiye düzenlenen terör saldırısı protesto edildi.

22.03.2019 19:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu ve Çankırı'da, Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde cuma namazı sırasında iki camiye düzenlenen terör saldırısı protesto edildi.

Kastamonu'da, Yedi Hilal Derneği tarafından düzenlenen programda Nasrullah Camisi önünde bir araya gelen vatandaşlar, Yeni Zelanda'daki terör saldırısını kınadı.

Yedi Hilal Derneği Kastamonu Şube Başkanı Arif Duman, Müslümanlara karşı yapılan terörist saldırının üzerinden bir hafta geçtiğini belirtti.

Katliamın yalnızca Yeni Zelanda'da yaşayanlara değil, dünyanın farklı coğrafyalarında yaşayan tüm Müslümanlara yönelik olduğuna işaret eden Duman, "Bu aşağılık terör saldırısı Müslümanlara karşı beslenen kin ve nefretin ne derece büyük olduğunu açıkça göstermektedir. Yüzyıllardır Müslümanlara zarar ve zulüm getiren Batı, yine aynı çirkin, ırkçı yüzünü bizlere göstermiştir." dedi.

Saldırıyı gerçekleştiren teröristin silahındaki yazılarda yalnızca Müslümanlara değil, aynı zamanda Türklere karşı da intikam hırsının bulunduğunu vurgulayan Duman, en temel haklardan kabul edilen ibadet özgürlüğüne karşı yapılan saldırıyı planlayıp gerçekleştiren şer odaklarına, hak ettikleri cezanın verilmesini beklediklerini dile getirdi.

Program, dua edilmesinin ardından sona erdi.

Çankırı

Hoca Ahmet Yesevi Camisi'nde kılınan cuma namazının ardından toplanan vatandaşlar, Yeni Zelanda'daki terör saldırısını protesto etti.

Grup adına açıklama yapan Hasan Kale, saldırının ırkçılığın ve İslam düşmanlığının ulaştığı vahim tabloyu gözler önüne serdiğine dikkati çekti.

Bu terör saldırısının anlık bir öfke patlaması veya psikolojik bir rahatsızlığın neticesinde gerçekleşmediğinin altını çizen Kale, "Aksine, belli bir kitleyi harekete geçirme ve benzeri eylemleri yaygınlaştırma amacı güden, planlı, organize ve nokta atışı bir eylem olduğunun ispatıdır. Gözü dönmüş katiller, cuma namazını bekleyen, içlerinde çocukların da bulunduğu cemaati canlı yayında katlederek 50 kardeşimizi şehit etmiş, 40'tan fazla kardeşimizi de yaralamıştır." diye konuştu.

Teröristin saldırı öncesinde yayınladığı bildiride özellikle İstanbul ve Ayasofya üzerinden verilen mesajın Haçlı ruhunun, İstanbul'un fethini ve Ayasofya'nın cami yapılmasını hala hazmedemediğini, bu ve benzeri hezimetlerinin rövanşını almayı amaçladıklarını gösterdiğini anlatarak, "Bizler sözde özgür Batı'yı Bosna'dan, Cezayir'den, Suriye'den, Mali'den, Somali'den, Filistin'den, Arakan'dan, Mısır'dan, Venezuela'dan ve burada sayılamayacak kadar pek çok mazlum coğrafyadan biliyoruz. Ölüm, kan, gözyaşı, açlık ve sefalet üzerinden ülkelere nasıl demokrasi getirdiklerini hafızalarımıza kazıdık." ifadelerini kullandı.

Saldırıda yaşamını yitirenler için dua edilmesinin ardından program son buldu.

Yeni Zelanda\'daki Camiye Yönelik Terör Saldırısı Protesto Edildi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yeni Zelanda'daki Camiye Yönelik Terör Saldırısı Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük Üniversitesi'nde nefret söylemi suçlamasıyla 8 kişi gözaltına alındı
    11:58 Karabük Üniversitesi'nde nefret söylemi suçlamasıyla 8 kişi gözaltına alındı

    Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Karabük Üniversitesi'nde yaşanan olaylarla ilgili sosyal medyada kullanılan nefret söylemlerine ilişkin 10 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Şu ana kadar 8 şüpheli yakalanırken, diğer 2 şüphelinin yakalanması için operasyonlar devam ediyor.

  • Belen'de çalıntı altın ele geçirilen otomobilde 3 şüpheli gözaltına alındı
    11:58 Belen'de çalıntı altın ele geçirilen otomobilde 3 şüpheli gözaltına alındı

    Hatay'ın Belen ilçesinde yapılan asayiş denetiminde şüphelenilen bir otomobil durduruldu. Araçta yapılan incelemede çalıntı olduğu belirlenen altınlar bulundu. E.T, M.Ç. ve G.L. isimli şüpheliler gözaltına alındı. Şüpheliler emniyete götürülürken, altınlar sahiplerine teslim edildi.

  • Altin Zeqiri: Tek odak noktam Rizespor
    11:57 Altin Zeqiri: Tek odak noktam Rizespor

    Çaykur Rizespor'un 23 yaşındaki Kosovalı futbolcusu Altin Zeqiri, İstanbulspor maçında 3 puan almak istediklerini ve tek odak noktasının Rizespor olduğunu söyledi. Zeqiri, takımın geleceğini düşündüğünü ve sezonu iyi bir noktada bitirmek istediklerini belirtti.

  • Konya'da Balkondan Düşen Kadın Hayatını Kaybetti
    11:57 Konya'da Balkondan Düşen Kadın Hayatını Kaybetti

    Konya'nın Seydişehir ilçesinde bulunan bir apartmanın altıncı katındaki evinin balkonundan düşen 70 yaşındaki Hatice A., olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hayatını kaybettiği belirlendi. Alzaymır hastası olan kadının cenazesi, Seydişehir Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

  • Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, öksüz ve yetim çocuklara bayramlık yardımı yaptı
    11:57 Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, öksüz ve yetim çocuklara bayramlık yardımı yaptı

    Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Aksaray'da öksüz ve yetim çocuklara bayramlık yardımı kapsamında 2 bin 750 liralık hediye giyim kartı verdi. Müdür Yılmaz Kılınç, ramazan ayının yardımlaşma ve dayanışma ayı olduğunu belirterek, öksüz ve yetim çocukların yüzlerini güldürmek ve bayram sevincini yaşatmak istediklerini söyledi.

  • Ramazan ayında Enderun Usulü Teravih Nazamazı Gökmeydan Camii'nde kılındı
    11:56 Ramazan ayında Enderun Usulü Teravih Nazamazı Gökmeydan Camii'nde kılındı

    Eskişehir, Odunpazarı Müftülüğü Ramazan Ayı Enderun Usulü Teravih Namazı, 'Kur'an Ziyafeti ve İrşad Programı' Gökmeydan Camii'nde gerçekleşti. Okunan Kuran-ı Kerim ve ilahilerden sonra Odunpazarı ilçe Müftüsü Hamdi Uzunharman, cemaate hitap etti. Eskişehir Dini İhtisas Merkezi Eğitim Görevlisi Selçuk Arap farklı makamlarla kıldırdığı teravih namazına, il Müftülüğü Yunus Emre ilahi korosu eşlik etti.

  • Havza'da Türk Kızılayı Kan Bağışı Çalışması
    11:55 Havza'da Türk Kızılayı Kan Bağışı Çalışması

    Samsun'un Havza ilçesinde Türk Kızılay tarafından 2 gün süren kan bağışı kabul çalışmasında 58 ünite bağış alındı. Türk Kızılay'ın Güvenli Kan Temini Projesi kapsamında Havza'da iftar sonrası kan bağışı kabul edildi. Kevser Camisi önüne konuşlandırılan kan bağış aracında 20.30 ila 23.30 saatleri arasında bağışlar kabul edildi. Genç Kızılay gönüllülerinin destek verdiği çalışmalarda 2 günde 58 ünite kan bağışı toplandı. Türk Kızılay Havza İlçe Koordinatörü Ömer Faruk Çörekçioğlu, azalan kan stoklarının tamamlanmasının önemine dikkat çekerek, tüm bağışçılara teşekkür etti.

  • Samsun'da Tombala Oynayan 39 Kişiye 270 Bin Lira Cezası
    11:55 Samsun'da Tombala Oynayan 39 Kişiye 270 Bin Lira Cezası

    Samsun'un Atakum ilçesinde bulunan bir kahvehanede tombala oynadıkları tespit edilen 39 kişiye toplamda 270 bin lira idari para cezası uygulandı. İş yeri sorumlusu ise kumar oynanması için yer ve imkan sağlamak suçundan işlem gördü.

  • Edirne'de Uyuşturucu Operasyonu ve Diğer Olaylar
    11:54 Edirne'de Uyuşturucu Operasyonu ve Diğer Olaylar

    Edirne'de polisin denetimlerinde uyuşturucuyla yakalanan 4 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin üst aramalarında 16 adet sentetik uyuşturucu hap ve bir miktar esrar ele geçirildi. Ayrıca, Uzunköprü ilçesinde bir kişi kayıp kızının bulunması için polise başvurdu ve Edirne'de sosyal medya hesabı çalınan bir kişi polise başvurdu.

  • Bilecikli sporcu Altuğ Gesge, Türkiye Şampiyonasında şampiyon oldu
    11:54 Bilecikli sporcu Altuğ Gesge, Türkiye Şampiyonasında şampiyon oldu

    Çorum'da düzenlenen Okul Sporları Liseler Arası Taekwondo Türkiye Şampiyonasında 48 kilogramda yarışan Bilecikli sporcu Altuğ Gesge, 8 maçta raunt kaybetmeden bütün karşılaşmalarda galip gelerek Türkiye şampiyonu oldu. Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, sporcu Altuğ Gesge ve antrenör Hanife Yıldız'ı tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

  • Bilecik İl Müftülüğü, üniversite öğrencilerine 'İyilik Sofrası' temasıyla iftar verdi
    11:54 Bilecik İl Müftülüğü, üniversite öğrencilerine 'İyilik Sofrası' temasıyla iftar verdi

    Bilecik İl Müftülüğü, Kayıboyu Camii Toplantı Salonunda düzenlenen bir programda üniversite öğrencilerine iftar verdi. İl Müftüsü Ali Erhun, gençlere hitap ederek Ramazan'ın önemini vurguladı. İftar programında Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okundu ve öğrencilere hediyeler verildi.

  • Bilecik Kaymakamı depremzedelerin iftar sofrasına misafir oldu
    11:54 Bilecik Kaymakamı depremzedelerin iftar sofrasına misafir oldu

    Bilecik'in Gölpazarı İlçe Kaymakamı Alparslan Sözen, 6 Şubat depreminden sonra ilçede yaşayan vatandaşın iftar sofrasına misafir oldu. Kaymakam Sözen, deprem felaketinin üzerinden kaç sene geçerse geçsin hiçbir zaman kimseyi yalnız bırakmayacağını belirtti.


Advertisement