Yenice Belediyesi 8'nci Barış ve Kültür Festivali Programı Açıklandı - Son Dakika
Yerel

Yenice Belediyesi 8'nci Barış ve Kültür Festivali Programı Açıklandı

Tarsus'un yenice beldesi belediyesi tarafından bu yıl 8'ncisi gerçekleştirilecek olan Barış ve Kültür Festivali proğramı açıklandı.

23.08.2011 09:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarsus'un yenice beldesi belediyesi tarafından bu yıl 8'ncisi gerçekleştirilecek olan Barış ve Kültür Festivali proğramı açıklandı.

Belediye Başkanı Ali Kuru, yaptığı yazılı açıklamada, 27 Ağustos 1 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Kültür ve Barış Festivalinin 27-29 Ağustos tarihlerinde Sıdkı Baba Cemevi yanındaki yazlık sinema akşamlarının yer aldığını, 30 Ağustos salı günü ise sunuculuğunu Esra Ezgi Uluç'un yapacağı, Grup Melantis konseri ve Yenice Belediyesi Halk Dansları ekibinin gösterisi ile Sevda Kaya ve Silver konserinin yer alacağını bildirdi.

31 Ağustos çarşamba günü ise saat 20. 00'de Grup Türkü Dostları'nın konseri, Sıdkı Baba Cemevi Çocuk Semah ekibi ve Yenice Belediyesi Halk Dansları ekibinin gösteri sunacağını belirten Belediye Başkanı Ali Kuru, aynı gece havai fişek gösterisiyle birlikte Handan Aydın'ın konser vereceğini kaydetti.

1 Eylül perşembe günü ise 15. 00'de Yenice Cumhuriyet alanına çelenk konulduktan sonra, saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Belediye Başkanı Ali Kuru'nun barış festivaliyle ilgili konuşma yapacağı ve barış güvercinlerinin uçurulacağı kaydedildi.

İnönü-Churchill Barış Parkı'na yapılacak olan Barış yürüyüşü ile devam edecek olan festivalde Barış Anıtı meşalesi yakılacak ve 'Savaş ve Çocuk' konulu fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirilecek ve Beyaz Vagon gezilecek.

1 Eylül perşembe günü ayrıca saat 16. 00'da İnönü-Churchill Barış Parkı'nda

'İnsan, Haklarıyla İnsandır' konulu panel yapılacak ve panele CHP Mersin Milletvekilleri Aytuğ Atıcı, Ali Rıza Öztürk, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Selahattin Özel ve Haşmet Biçer konuşmacı olarak katılacak.

Barış festivali akşam Sıdkı Baba Cemevi yanında konuşmalar, Grup Eylül konseri, Şiir yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi, Yenice Belediyesi Halk Dansları ekibinin gösterisi, Mazlum Çimen konseri ile sona erecek.

- MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yenice Belediyesi 8'nci Barış ve Kültür Festivali Programı Açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement