Yenice'de Çevre Örgütleri Termik Santrallerinin Zararını Anlattılar - Son Dakika
Yerel

Yenice'de Çevre Örgütleri Termik Santrallerinin Zararını Anlattılar

Yenice\'de Çevre Örgütleri Termik Santrallerinin Zararını Anlattılar

Çanakkale’nin Yenice ilçesinde bir araya gelen İDA Dayanışma Derneği ve Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği üyeleri, Termik santraller konusunda halkı bilgilendirmek için stant açtı.

31.03.2016 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Yenice ilçesinde bir araya gelen İDA Dayanışma Derneği ve Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği üyeleri, Termik santraller konusunda halkı bilgilendirmek için stant açtı.

Termik Santrallerin çevreye verebileceği zararlara dikkat çekmek ve halkı bilgilendirmek üzere ilçeye gelen İDA Dayanışma Derneği ve Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği üyeleri ilçe merkezinde stant açtı. İDA Dayanışma Derneği Başkanı İlhan Pirinciler "Yenice halkının tarım ve hayvancılıkla uğraşan bir bölge olarak 9 tane göletin içinde ve bir baraj havzası içinde Termik Santralinin yapılmasına karşı olduklarını gördük. Kaz dağlarının bitki örtüsünü, Agonya Ovasının toprağını, suyunu ve temiz havasını korumak için birlikte mücadele ve dayanışma içinde olmalıyız "

dedi. CHP Yenice ilçe Başkanı Mehmet Gerçek, Çanakkale İl Genel Meclis Üyesi Hicri Nalbant'ın destek verdiği Çevre Derneklerine mensup üyeler ilçe merkezinde kurulan Pazar yerinde köylü üreticilerle ve ilçe esnafını ziyaret ederek Termik santrallerinin zararlarını anlatan broşürler dağıtarak destek istediler. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yenice'de Çevre Örgütleri Termik Santrallerinin Zararını Anlattılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement