Yenice Şoförler Odasından Bakan Eroğlu'ndan Tonaj İsteği - Son Dakika
Güncel

Yenice Şoförler Odasından Bakan Eroğlu'ndan Tonaj İsteği

Yenice Şoförler Odasından Bakan Eroğlu\'ndan Tonaj İsteği

Yenice Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Sedat Çakıl, orman emvali nakliyesi yapan şoför esnafının sıkıntılarını gidermek için Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na dosya verdi.

16.09.2017 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yenice Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Sedat Çakıl, orman emvali nakliyesi yapan şoför esnafının sıkıntılarını gidermek için Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na dosya verdi.

Çakıl, odalarına bağlı şoför esnafının şehiriçi ve şehirlerarası yaptıkları orman emvali nakliyesinde çok büyük sorunlar yaşadığını söyledi.

Özellikle orman emvali taşımacılığı yapan şoför esnafının sorunlarını gidermek adına Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na dosya sunduklarını kaydeden Yenice Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Sedat Çakıl, " Şoför esnafımız daha önceki yıllarda orman emvali nakliyatını yaş-yarı kuru ve kuru olmak üzere kilogram miktarlarına göre yapılmakta idi. Şimdi ise bu uygulama uygulanmadığı için şoför esnafımız aracına fazla tonaj yükleyerek özellikle şehirler arası yük taşımacılığı esnasında tonajdan trafik cezaları ile karşı karşıya kalmaktadır. Bu durum şoför esnafımızı maddi olarak mağdur etmektedir. Odamıza bağlı şoför esnafımız trafik yönünden ceza-i müeyyidelerle karşılaşmamak için orman emvalini aracın tonajına ve özgül ağırlığına göre nakliyatını yapmak istemektedir. Bunun için Orman Bakanlığına bağlı Orman Genel Müdürlüğünün Bölge Müdürlüklerine bağlı Orman İşletme Müdürlüklerine bağlı şefliklerinin depo ve rampalarından alınan Ağırlık Çevrim Tablosunun uygulanmasını bu hususta sorumlu olarak Türkiye genelinde faaliyet gösteren bütün Orman İşletme Müdürlüklerinin sorumlu tutulmasını şoför esnafımız adına talep ediyoruz. İlçemizde ve ülkemiz genelinde yük taşımacılığı faaliyetinde bulunan araç sahiplerine Orman İşletme Müdürlüklerinden araçların ruhsatlarında yazılı bulunan azami taşıma kapasitesinden fazla yük verilmemesi hem bizler için hem de ülke ekonomisi için önem teşkil etmektedir. Taşıma kapasitesinden fazla yük yüklemek istemiyoruz. Yolarımızın bozulmasını ve araçlarımızın fazla yükten dolayı çabuk yıpranmasını istemiyoruz" dedi. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yenice Şoförler Odasından Bakan Eroğlu'ndan Tonaj İsteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü Yüzücülerinin Yeni Hedefi Bölge ve Türkiye Şampiyonaları
    10:42 Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü Yüzücülerinin Yeni Hedefi Bölge ve Türkiye Şampiyonaları

    Kocaeli'nin Gebze ilçesinde düzenlenen yüzme yarışlarında başarılı olan Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü yüzücülerinin yeni hedefi bölge ve Türkiye Şampiyonaları oldu. Kulüp, birçok barajı ve elemeyi geçerek 2024 Aralık ayında yapılacak Türkiye Şampiyonası'na katılmayı garantiledi. Ayrıca, bazı sporcular bölge müsabakalarına ve milli takım seçme yarışlarına katılmaya hak kazandı.

  • Bilecik'te Drone Denetiminde Emniyet Şeridi Kullanan Sürücüye Cezai İşlem
    10:42 Bilecik'te Drone Denetiminde Emniyet Şeridi Kullanan Sürücüye Cezai İşlem

    Bilecik Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından yapılan drone denetimlerinde, emniyet şeritlerini kullanan bir araç sürücüsüne 6 bin 439 TL trafik idari para cezası uygulandı. Sürücü, 'Aksine bir işaret bulunmadıkça sürücülerin trafik kazası, arıza halleri, acil yardım, kurtarma, kar mücadelesi, kaza incelemesi, genel güvenlik ve asayişin sağlanması gibi durumlar dışında emniyet şeritlerini ve banketleri kullanmaları' maddesine aykırı davrandığı için cezalandırıldı.

  • Denizli'de İki Katlı Binanın Çatı Katında Yangın
    10:39 Denizli'de İki Katlı Binanın Çatı Katında Yangın

    Denizli'nin Pamukkale ilçesinde bulunan bir iki katlı binanın çatı katında çıkan yangın, maddi hasara neden oldu. Yangın, çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine itfaiye, sağlık ve polis ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken, çıkış nedeni yapılacak incelemeler sonucunda belirlenecek.

  • Kars'ta Gözlük Kabına Saklanan Uyuşturucu Daxo'ya Takıldı
    10:39 Kars'ta Gözlük Kabına Saklanan Uyuşturucu Daxo'ya Takıldı

    Kars Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonda, bir otomobilde yapılan aramada gözlük kabının içerisine gizlenmiş 97,2 gram metamfetamin ele geçirildi. Şüpheli T.B. gözaltına alındı ve tutuklandı.

  • Afşin Belediyesi Kaldırım İşgallerine Son Verecek
    10:38 Afşin Belediyesi Kaldırım İşgallerine Son Verecek

    Kahramanmaraş'ın Afşin Belediyesi, esnafların kaldırıma bıraktıkları eşyaların kaldırılması için 1 Mayıs 2024 tarihine kadar süre verdi. Yeni yönetmelik ile kaldırımların rahat kullanılması ve esnafın ürünlerini sergilemesi amaçlanıyor.


Advertisement