Yeniden Aday Olan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Yeniden Aday Olan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı Açıklaması

Yeniden Aday Olan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı Açıklaması

Göreve geldiği günden bu yana yaptığı yatırımların yanı sıra kendisine yönelik eleştirilerle de kent gündemine sık sık gelen Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, son yapılan araştırmalara göre yüzde 51.8'lik desteğe sahip olduğunu anket sonuçlarıyla...

07.09.2013 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Göreve geldiği günden bu yana yaptığı yatırımların yanı sıra kendisine yönelik eleştirilerle de kent gündemine sık sık gelen Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, son yapılan araştırmalara göre yüzde 51.8'lik desteğe sahip olduğunu anket sonuçlarıyla gösterdikten sonra "Çünkü seçim vaatlerimin yüzde 90'ını yerine getirdim" dedi ve tüm yaptıklarını ve yapacaklarını tek tek açıkladı.

Tek hedefinin Buca'yı marka bir kent haline getirmek olduğunu, göreve geldiğinde 38 milyon TL'lik bir borç ile devraldığı Buca Belediyesi'nin hem borçlarını ödediklerini hem yatırımlarını hızla sürdürdüklerini belirten Buca Belediye Başkanı Tatı'nın yatırım gündeminde; yılbaşında başlayacakları Şirinyer Projesi, kalan pazaryerleri, köylerde başlattığı organik tarım pazarları, Seyhan Mahallesi'nden başlatacakları kentsel dönüşüm çalışmaları, eski belediye önündeki alanı turizm bölgesi ilan ederek cazibe merkezi haline getirmek ile 3,5 yıldır Maliye Bakanlığı onayını bekleyen kongre ve kültür merkezi gibi projeler var.

BUCA ARTIK OTEL KENT DEĞİL

Konuşmasına "Buca'yı benden önce söylenen otel kent kıskacından kurtaracağım dedim. Buca artık otel kent değil. Diyorlar ki, 'Buca çok kalabalıklaştı'. Hayır kalabalıklaşmadı, Buca aynı Buca. Ama Buca'daki sosyal yaşantı ön plana çıktı. Eskiden sandviç yemek için biz Konak'a inerdik. Karşıyaka'ya giderdik. Bugün oradakiler buradaki mekanları görmeye geliyor. Gölet, 138 sokak olsun. Türkiye'nin en iyi markaları ilçemize geldi. Artık Bucalı Buca'da kalıyor, kalabalık burada. Otel kent değil yaşayan kent Buca artık" diye başlayan Ercan Tatı, göreve borç-alacak dengelerini ortaya çıkartmakla başladığını belirtti.

KISACAKSIN ÇOĞALTACAKSIN MODELİNİ UYGULADIK

Bugüne kadar sadece pazaryerleri yapımı için 5 milyon TL harcadığını anlatan Tatı, borçlu belediyeden yatırım yapan belediyeye dönüş sürecini,

"38 milyon TL ile biz belediyeyi devraldık. Biz hem yatırım yaptık, hem de 38 milyon TL'lik borcu 14 milyon TL'ye indirdik. Yani hem borç ödedik hem de iş yaptık. Şimdiye kadar pazaryerleri için 3,5 milyon TL harcadık, toplamda 5 milyon TL'yi bulur. Bu da en az 10-12 milyon TL'lik iş aslında. Kar marjımız düşük olabilir ama belediyeye geldiğimde sekiz aydır maaşını, iki yıldır ikramiyelerini alamayan personel vardı. Bize iş yaptığı halde 2,5 yıl parasını alamayan şirket sahipleri vardı. Biz de işini yaptığı gün parasını alır, iki yılda bunu insanların kafasına soktum. Belki az kar ediyorum ama parasını alıyorum diyor artık insanlar. Bende az paraya çok iş yapıyorum. 150 milyon bütçemiz var yıllık. En büyük sıkıntımız büyük personel gideri, 50 milyonu. Yatırım bütçemiz 30 milyon tl. Önümüzdeki seneler daha da arttıracağız. Geldiğimizde bütçemiz böyle değildi, 70 milyon TL idi. Kısacaksın çoğaltacaksın modelini uyguladık, alacaklarımızın peşine düştük, gelir getirici faaliyetlerimizi arttırdık. Ama biz burada sistemsiz olan belediyeye önce bir sistem getirdik. Dönen bir çark getirdik. Bu belediyenin daha arşivi yoktu, danışmanı yoktu. İçeri girdiğinde 'Burası danışma değil ' diye heryerde yazı vardı. İyi danışma yok, insan kime soracak? Arşivde benle iddiaya girmişlerdi, sen bir dosya iste bakalım gelecek mi? Gerçekten de denedim, sekiz buçukta bir dosya istedim, akşam beşe kadar dosya gelmedi bana. Saat beşte mesai bitti, bir vatandaş geldi, dosya istedi, iki dakikada dosya geldi. Buradaki arşiv bu durumdaydı. Şimdi gelin size göstereyim. Sistem yarattık. Bunları 3,5 yılda yaptım" şeklinde anlattı.

HİÇBİR BAŞKAN PAZARYERİ VAATLERİNİ YAPMAMIŞ, BİZ BİTİRMEK ÜZEREYİZ

Daha önceki hiçbir belediye başkanının seçim vaatlerinde ilk sırada olmasına karşın pazaryerleri yapmadığına dikkat çeken Tatı, "Buca'nın ilk kapalı modern pazaryerlerini biz yaptık. Şu ana kadar üçünü tamamladık, sırada Şirinyer, Buca ve Adatepe var. Betontaş pazaryerinden sonra Kuruçeşme pazaryerini bitirdik. Şimdi de Yıldız pazar yeri bitti. Seyhan ve Gediz pazaryerleri açık. Sırada Adatepe ve Göksu pazaryerleri var. Son noktayı Buca Pazaryeri ile yapacağım. Orada modern bir nikah sarayı ve kültür merkezi ile beraber pazaryerlerinin modernleştirilmesine bir nokta koyacağım. Çok kötü bir ortamdaydı. Benden önceki dönemde buyrun, kapalı pazaryeri taahhüdü. Hiçbiri yapılmamış" diye konuştu.

KALDIRIM TAŞIMIZI BİLE KENDİMİZ ÜRETİYORUZ ARTIK

Kaldırım taşlarını bile kurdukları şantiyede kendilerinin üretir hale getirdiğini belirten Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, yeniden göreve gelmesi durumunda kendi asfaltlarını da kendilerinin üreteceğini söyledi.

'BİR KAMYON KUM DÖK, ÜZERİNE TAHTERAVALLİ KOY' PARKI YAPMADIK

Tatı, Buca'da kişi başına düşen yeşil alan miktarını arttırdıklarını, hedefinin kişi başına 10 metrekare yeşil alan olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Göreve geldiğimde kişi başına düşen yeşil alan miktarı 1,75 metrekare idi, şu anda 5 metrekareye geldi. Muhtelif parklar ve rekreasyon alanları ile. Hedefim kişi başına on metrekareye çıkarmak. Ama bizim yaptığımız parklar, gel sen buranın etrafını kaldırım taşıyla çevir, bir kamyon kum dök, üzerine tahterevalli koy parkı değil. Biz önce altyapısını yaptık, elektrik ve sulama sistemini yapıyoruz. Gece saat 4'te kendi kendini sulama sistemi açılıp çıkar, bize sadece temizliğini yapmak kalıyor. Işıklandırmada da son teknolojiyi takip ediyoruz. Özellikle spor aletleri ve fitnes talepleri çok yoğun oluyor. Bunda da en son yenilikleri takip ediyoruz. Çok modern gösterişli parklar ortaya çıkıyor. Eğer yer uygunsa içerisine havuzlar yapıyoruz. Güzel parklar yaptık, güzel rekreasyon alanı yaptık. Örneğin Eski Koşu Tepesi'nde 20 bin metrekare bir rekreasyon alanı yaptık. Şimdiki Yörük Ali Efe Rekreasyon Alanı. Orda biz bu yaşta gündüz gezemezdik, şimdi gece yarısı çoluğunu çocuğunu sal dolaşsın. Bu kadar güzel bir ortam yarattık."

SIRADA NİKAH SARAYI, KAPALI TAM OLİMPİK YÜZME HAVUZU

Yaptıklarıyla birlikte hazırlık içinde olduğu yapacaklarını da anlatan Başkan Ercan Tatı, üreten ve örnek bir ilçe olma yolunda hızla ilerlediklerini söyledi: "Modern bir nikah sarayı da yapmak istiyorum Buca Pazaryeri'nin olduğu alana. ve olimpik bir yüzme havuzu yapacağım, iki tane de spor kompleksi projem var. Yaptığımız yarı olimpik havuz çünkü. Abi bir ilçe olmak istiyorum. Üreteceğiz, ayakta durup örnek olacağız."

BUCA KÖYLERİNE 'ORGANİK ÜRÜN SEFERİ' BAŞLIYOR

Buca'yı yetiştirdiği organik sertifikalı ürünleriyle de marka yapma kararlılığında olduğunu dile getiren Başkan Ercan Tatı, köylerde oluşturdukları organik Pazar yerleri için her gün araç kaldıracakları müjdesini de verdi.

Tatı, köylere düzenleyecekleri seferlerle vatandaşların hem gezip eğleneceğini hem organik sertifikalı ürünler alacağını anlatarak, "Buca'yı bir şekilde marka yapmak lazım. Nereden tutalım diye düşündük. Organik sertifikalı zeytinimiz, kirazımız, kavunumuz, üzümümüz var mesela. Şimdi köylere pazar yerleri yaptım. Her köyün girişinde ufak pazar yerleri var. Maket pazar yerleri. Buraya insanlar nasıl ulaşacak. Üç tane de araba aldım, bunların hepsini sarı lacivert renklerine boyadım. Bu haftadan itibaren ring sistemiyle tüm köylerimize, örneğin Belenbaşı'na gidecek, orada alışverişini yapacaksın, Kaynaklar, Kırıklar'a gideceksin; yiyeceksin, içeceksin, alışverişini yapıp döneceksin. Böyle bir sistem yarattım. Dolaşmaya başladım, köy seferlerine şimdi başlıyor. Hem köyleri gitmiş olacak vatandaşlar, her gün gidebilecek, günde belirli ringler halinde" şeklinde bilgi verdi.

YILBAŞINDA ŞİRİNYER PROJESİ BAŞLIYOR

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, tüm başkanların söz verdiği ama onay alamadığı Şirinyer Projesi'ne yılbaşında başlama müjdesi verdi.

Tatı, "Şirinyer Projesi yine tüm aday ve aday adaylarının söylemiydi. Ama hepsi red yedi. Bizim red yemedi. Biz yılbaşına doğru başlıyoruz. Neden red yemedi? Çünkü oraya yapılan projelerde yüzde 70 yapılanma vardı. Biz herşeyden önce doğayı ve yeşili koruduk. Yüzde yedi yapılanmayla içerisine 45 bin metrekare park ve rekreasyon alanı olan iki kat otoparkı ve kapalı pazaryeri, sinema, tiyatro ve gençlik merkezi olan büyük bir proje yaptık. Bunu hayata geçireceğiz. O kadar uğraşmalarına rağmen kimse de başaramadı, yılbaşına doğru hayata geçiriyoruz. Bu da daha önce söz verilip yapılamayanlardandı. Şu anda projesi yapılıyor ama yaklaşık aşağı yukarı 30 milyon TL'yi bulur" şeklinde bilgi verdi.

BUCA'YA AVUSTURYA GRASS MODELİ CAZİBE MERKEZİ

Ercan Tatı, eski Buca Belediyesi'nin önünü turizm alanı ilan edip Avusturya'daki Grass modelini uygulayarak İzmir ve Buca'ya yeni bir cazibe merkezi katma hazırlığı içerisinde olduğunu da belirtti.

Buca'yı 'marka kent' yapma kararlılığında olduğunu vurgulayan Başkan Tatı, "

Bunlar daha ilk emareler. Önümüzdeki dönemde çok çok daha güzel mekanlar kazanacağız. Ticaretimiz daha hareketlenecek. Sanayimiz yok. 90 bin öğrenci nüfusumuz var. Büyükşehirin Uçan Yol ve Konak- Karabağlar diye tabir ettiğimiz çevre yolu bittiğinde de şehir içi trafiği de rahatlayacak. Bunu yaşatırsak benim hayalim eski Buca Belediyesi'nin önünü olduğu gibi trafiğe kapatarak, turizm bölgesi ilan edeceğim. O zaman İzmir oradan çıkmaz. Eğlence merkezleri olan, Avusturya'daki Grass modeli yani. Kısmet olur, Buca halkı bize bu yetkiyi verirse önümüzdeki beş yılda örnek bir kent oluşturacağız. Kendi kendine yeten bir ilçe olacak. Marka olacak Buca" diye konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM SEYHAN MAHALLESİ'NDEN BAŞLAYACAK

Kentsel dönüşüm çalışmalarını da Seyhan Mahallesi'nden başlatacaklarını dile getiren ve bu konudaki hazırlıklar hakkında da konuşan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, süreç hakkında şu bilgileri verdi:

"Kentsel yenilemeyle ilgili çalışmalarımız var. Seyhan Mahallesi ilk hedefimiz. Neden orası? Çünkü İzmir'in protokol yolu. Havaalanından çıkarken sizin Karabağlar dediğiniz sanayi gibi görünen yol. Biz burayı Karabağlar, Buca belediyeleri ve ticaret odası ile yaptığımız protokolle, riskli bölgeye soktuk. Bakanlıktan onaylanma izni bekliyoruz. Resmi gazetede yayınlandı. Arkasından da Çaldıran Mahallesi geliyor. Orada da Ege Koop ile anlaştık. Ardından Hürriyet, Akıncılar ve İnkılap mahalleleri gelecek. İstanbul Okan Üniversitesi ile bir protokol yaptık. Yani hızlı bir şekilde ve emin adımlarla kent yenilemeye de gireceğiz. Burada iş psikologlara kalıyor. Bizimki kentsel dönüşüm rantsal dönüşüm değil. Buca'nın özellikle aslında İzmir'in de özelliği. İzmirli İzmirlidir, Bucalı Bucalıdır. Yani yerinde kentsel dönüşüm. Bir de kentsel dönüşümden anlayış şu olmalı; ben mimar değilim ama herhalde olmadığım için bunları daha net anlayabiliyorum ve anlatabiliyorum. Kentsel dönüşüm senin binanı yıkıp yerine daha güzel bina yapmak değil bize göre. Kentsel dönüşüm, sosyal alanları olmadan olmaz. Parkın, pazaryerin, düzgün okul alanın yok, sağlık tesisin yok, karakolun yok. Kentsel dönüşümü bir yeri yeniden yapılandırmak olarak düşünüyorum ben. Yoksa öbür türlü yap-işlet müteaahitliğinin ötesine çıkmaz. Biz müteahhit değiliz. Biz halkın sosyal yaşantı alanlarını da genişleterek, bu kentin 30-90 yıl sonrasına göre hareket etmeli, nüfus artışını bile dikkate almalıyız. Adı kenti düzenleme projesi olmalı bence adı kentsel dönüşümün. İş düzgün bir biçimde vatandaşa bunları anlatmak, bunda da başarılı olacağımıza inanıyorum."

KONGRE MERKEZİ PROJEMİZ ONAYLANIRSA HEMEN TEMEL ATARIZ

Şahin Tepesi'nde planladığı kültür ve kongre merkezi projesinin 3,5 yıldır Maliye Bakanlığı onayı beklemesini eleştiren Ercan Tatı, bu proje onaylanıncaya kadar başka bir kültür merkezi yapacaklarını söyledi.

BAKAN ONAY VERSİN YAPALIM ONUN ADINI VERİRİM

Tatı, onay verilmeme nedenini anlamalarının zor olduğunu da kaydederek, onayın çıkması durumunda hemen temel atabilecek durumda olduklarını kaydetti:

"Örneğin öyle güzel bir kültür ve kongre merkezi projesi yaptım ki. Bu proje yaklaşık 3,5 yıldır Maliye Bakanlığı'nın önünde. Yer belediye hizmet alanı ancak Maliye Bakanlığı belediye hizmet alanı için onay vermesi gerekiyor. Hani biz bu kenti kongreler merkezi yapacaktık? Bu İzmir'in hatta Ege'nin yararına. 14 ilçe ayaklarınızın altında. Şahintepesi denilen Buca'nın en yüksek tepesinde. Ama her nedense bakanlık onaylanmadı. Bunun adı ne muhalefet ne siyaset. Bakan onay verir, hatta katkıda bulunur, ben de yapar hatta oraya onun adını veririm. Engelleyerek siyaset olmaz. Biz de arkada başka bir kültür merkezi yapacağız. Onay verilirse hemen temelini atabiliriz." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yeniden Aday Olan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement