Yeniden - Doğan Tv Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ'a Liderlik Ödülü - Son Dakika
Güncel

Yeniden - Doğan Tv Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ'a Liderlik Ödülü

Yeniden - Doğan Tv Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ\'a Liderlik Ödülü

Bu yıl 9'uncusu düzenlenen "Liderlik Zirvesi", "Liderlik Ödülleri"nin verilmesi ile başladı.

26.04.2012 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl 9'uncusu düzenlenen "Liderlik Zirvesi", "Liderlik Ödülleri"nin verilmesi ile başladı. Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Nurol Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Oğuz Çarmıklı ve Tekfen Holding Kurucu Başkanı Ali Nihat Gökyiğit, 9. Liderlik Zirvesi'nde Liderlik Ödülü'ne layık görüldü.

Liderliğin doğuştan gelen fakat içinde bulunulan ortamla da hayat bulan bir kavram olduğunu hatırlatan Arzuhan Doğan Yalçındağ, "Bizi Anadolu gelenekleri ile yetiştiren annemi ve babamı yad etmek istiyorum. Lider, cesur olmalı, farklı kararlar alabilmeli, bırakmayı da bilmeli" diye konuştu.

Maslak Sheraton Oteli'nde eğitim, danışmanlık ve konferans hizmeti veren Edworks'un düzenlediği toplantıya Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Tekfen Holding Kurucu Başkanı Ali Nihat Gökyiğit, Nurol Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Oğuz Çarmıklı, işadamları Yüksel Yıldırım, Orhan Kılıç, Nafi Güral, Rıza Kutlu Işık, İbrahim Orhan ve Mehmet Ersoy'un yanı sıra çok sayıda izleyici de katıldı.

Konferans Başkanı olarak Dokuzuncu Liderlik Konferansı'nın açılış konuşmasını yapan Coşkun Çoroğlu, yapılacak toplantıların lider adaylarının vizyonunu genişletmek ve bilgilerini geliştirmek için önemli bir role sahip olduğunu belirtti. Düzenlenen toplantılara katılımın hayli yoğun olduğunu anlatan Coşkun Çoroğlu, katılımcılara teşekkürlerini sundu.

Dokuzuncusu düzenlenen toplantıların bu yılki temasının "Liderlerin Yıl Haritası" olduğunu söyleyen Coşkun Çoroğlu, başarılı liderlerin vizyonu, liderlerin sahip olması gereken özellikler, başarılı liderliğin kuralları, liderliğin yerine getirmesi gereken görev ve sorumluluklar gibi birçok önemli bilginin konferanst a katılımcılara aktarılacağını sözlerine ekledi.

LİDERLİK ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Coşkun Çoroğlu'nun konuşmasının ardından Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Tekfen Holding Kurucu Başkanı Ali Nihat Gökyiğit ve Nurol Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Oğuz Çarmıklı'ya "Liderlik Ödülleri" verildi. Ödül alan Arzuhan Doğan Yalçındağ, Ali Nihat Gökyiğit ve Oğuz Çarmıklı hatıra fotoğrafı çektirdi.

GİRİŞİMCİLİK VE LİDERLİK

Konferansın "Girişimcilik ve Liderlik" konulu ilk söyleşisinde Türk Lider Merkezi Kurucu Başkanı Bülent Şenver ile birlikte izleyicilere hitap eden Tekfen Holding Kurucu Başkanı Ali Nihat Gökyiğit, "Erteleme sözcüğünü sevmiyorum. Lider erteleme yapmaz işin üzerine gider. Bizim tembellik konusunda üşenme, erinme, yüksünme gibi çok zengin kelimelerimiz var. Bunlardan ne olur kurtulalım" dedi.

Ali Nihat Gökyiğit, iyi bir liderin önerileri dikkatle dinlemesi gerektiğini belirterek, "Çok bildiğini sanan çok hata yapar. Yaptığı hataları da göremez. Dinlemeye dikkat etmeli, her fikri de değerlendirmeliyiz" diye konuştu.

"Suçlamayın, Sorgulayın, Anlaşmazlık yerine Uzlaşın" anlamına gelen SSAU kodlamasının önemine de değinen Ali Nihat Gökyiğit sözlerine şöyle devam etti:

"En iyisini yapmaya gayret edin. Yapılan iyi iş mutlaka çok iyi anlaşılır kişi de karşılığını alır. Telaş ve panik kavramları liderden uzak durmalı. Bu iki sözcük kişiye iş yaptırmaz."

Ali Nihat Gökyiğit, sohbetin son bölümünde liderlerin sosyal sorumluluk projelerinden kaçamayacağını sözlerine ekledi.

Konferansın "İş Hayatında Kadın Liderlerin Rolü" konulu oturumunda 5N1K Programı Yapımcısı ve Sunucusu Cüneyt Özdemir ile konuşan Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, kadın liderlerin daha mükemmeliyetçi erkeklerin ise sonuç odaklı kararlar aldığını anlattı.

Son 20 – 30 yılda iş dünyasında kadınların daha aktif hale geldiğini anlatan Arzuhan Doğan Yalçındağ, iş dünyasının bir erkekler kulübü olduğunu düşünmediğini belirtti. TÜSİAD Başkanı olduğu dönemde Türkiye'de önemli bir misyon üstlendiğini vurgulayan Arzuhan Doğan Yalçındağ, "Kızları olan babalar için bir figür ortaya çıktı. Bu bence yeterince önemli bir misyon. Başkan olduğumda Avrupa'da büyük şaşkınlık yaşandı. Sadece Fransa'da kadın başkan vardı. Sonradan İtalya ve İngiltere'de de kadın başkanlar seçildi" dedi.

Geçtiğimiz 5 yıl içinde üst yöneticilerin dışında yönetim kademelerinde kadın oranının arttığını gözlemlediğini vurgulayan Arzuhan Doğan Yalçındağ, sözlerine şöyle devam etti:

"Kızlar eğitimde fırsat eşitliğine sahip olabilirse çok iyi şeyler yapabileceklerini düşünüyorum. Refah ilerledikçe kadın – erkek eşitliğinde önemli mesafeler de alınabiliyor. Sosyal algının da önemine inanıyorum. Merkezi yönetimler ve yerel yönetimlerde daha fazla rol model görülmeli. Kitle iletişim araçlarının da etkili olduğuna inanıyorum."

LİDER CESUR OLMALI

İş yaşamının dışında kadınların erkeklere göre daha fazla sorumluluk üstlendiklerini ifade eden Arzuhan Doğan Yalçındağ, iş koşullarında iyileştirmeler, kreşler, çalışma saatlerinde esneklik, doğum izni gibi mevzuat değişikliklerinin yapılması gerektiğini savundu. Liderliğin doğuştan gelen fakat içinde bulunulan ortamla hayat bulan bir kavram olduğunu söyleyen Arzuhan Doğan Yalçındağ, "Bizi Anadolu gelenekleri ile yetiştiren annemi ve babamı yad etmek istiyorum. Lider, cesur olmalı, farklı kararlar alabilmeli, bırakmayı da bilmeli" dedi.

Liderliğin etrafındaki kişileri motive edebilme sanatı olduğuna değinen Arzuhan Doğan Yalçındağ, iş hayatındaki başarının aile hayatına bağlı olduğunu anlattı. Çocuk sahibi olmanın kariyer isteyen kadının işini güçleştirdiğini söyleyen Arzuhan Doğan Yalçındağ, "Hayatı güçleştirmesine rağmen aynı zamanda zenginleştiriyor. Kişinin esin kaynağı ortaya çıkıyor. Onlardan esinleniyor, onlardan öğrendiklerimi iş dünyasına aktarıyorum" diye konuştu.

Dünyanın her yerinde kadın yöneticilerin erkeklere göre daha az olduğunun gözlenebileceğini söyleyen Arzuhan Doğan Yalçındağ, kadın yönetici istihdamının gelişmişlikle alakalı olduğunu, Avrupa ülkelerinde Türkiye'ye göre daha fazla sayıda kadın yönetici bulunduğunu sözlerine ekledi.

Konferansın, "Liderlik ve Yöneticilik/Her yönetici Lider Olabilir mi?", "İş Dünyasında Yeni Liderlik Vizyonu, Geleceğin Liderleri ve Liderlerin Sahip Olması Gereken Özellikler", "Şeffaf Oda Liderlik Zirvesi Özel", "Başarılı Liderliğin Kuralları ve Yerine Getirilmesi Gereken Görev ve Sorumluluklar", "Hizmetkar liderlik" ve "Tarihe Yön Veren Büyük liderler" konulu oturumların ardından sona ereceği belirtildi. - İstanbul/ Şişli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yeniden - Doğan Tv Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ'a Liderlik Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement