Yeniden Doğuş Resim ve Heykel Sergisi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Yeniden Doğuş Resim ve Heykel Sergisi Açıldı

Yeniden Doğuş Resim ve Heykel Sergisi Açıldı

Gülşen Kıbrıslı Sanat Atölyesi sanatçılarının eserlerinden oluşan, "Yeniden Doğuş" resim ve heykel sergisi, Lotus Obezite Cerrahisi Merkezinin ev sahipliğinde sergileniyor.

23.05.2018 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Obezite Günü olan 22 Mayıs Salı günü açılan sergide sanatçılar, obezitenin sanat ile ilişkisine vurgu yapıyor. Günümüz toplumunun en büyük sorunlarından biri olan obezite, Yunan caryatidlerinde, Mısır sfenkslerinde, mumyalarda, heykellerde ve birçok sanat eserinde rastlanıyor.

Gülşen Kıbrıslı Sanat Atölyesi sanatçıları, Gülşen Kıbrıslı, Gülden Toydemir, Melahat Yağcı, Nurten Turan, Kerime Renkliyıldırım, Selma Yüce, Füsun Uysal, Perin Kurar, Gülben Şınık, Filiz Taşkoparan, Fatma Kaluç, Feride İlgüy, Semra Tolunay, Rie Hatano, Midori Kıbrıslı ve Psikolog Merve Saraçoğlu sergide,resim ve heykellerden oluşan eserlerini sundu. Lotus Obezite Cerrahisi Merkezinin ev sahipliği yaptığı sergi 10 gün boyunca açık kalacak ve hafta sonu hariç her gün gezilebilecek.

Lotus Obezite Cerrahisi Merkezi Kurucusu Op. Dr. Kaplan Baha Temizgönül, serginin doğru adreste ve en uygun günde yapıldığına dikkat çekerek, şöyle konuştu: "Obezite, sanat gibi, çoğu insanın görsel olarak algıladıkları bir şeydir. Aslında öyle değil. Obezite, sadece vücut büyüklüğü ile algılanan basit bir mesele değildir. Aşırı yağlanma (yağ dokusu) metabolik bir hastalıktır. Obeziteyi anlamak görsel bir değerlendirmeden çok daha fazlasını gerektirir. İlk çağlarda aşırı kilolu ve obez kadınlar doğurganlık ve bereket simgesi sayılırken, ilerleyen çağlarda balıketli kadınlar güzellik sembolü olarak görülmeye başlanmıştır. Helenistik dönem heykellerinde bile bu izler gözlenebilmektedir. Çağımızda ise podyum mankenlerinin vücut ölçülerine sahip olmak ideal güzellik algısı olarak algılanmaktadır. Güzellik ve estetik kaygılar yelpazesinin diğer tarafında ise obez kişiler vardır. Bu konuda söz sahibi olmuş obezite cerrahları ameliyatı sihirli değnek olarak gören hastaların ameliyat edilmemesi yönündedir."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yeniden Doğuş Resim ve Heykel Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement