Yenidenneonazi Gösterisi Kenti Karıştırdı - Son Dakika
Güncel

Yenidenneonazi Gösterisi Kenti Karıştırdı

Yenidenneonazi Gösterisi Kenti Karıştırdı

Köln kentinde aşırı sağcılara son aylarda üçüncü kez gösteri izni verilmesi bölge esnafını ve çevre sakinini isyan ettirdi.50 aşırı sağcı gösterici için Kalk semtindeki ana caddeyi, tramvay duraklarını ve alışveriş merkezlerinin önünü kapatan...

28.01.2012 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Köln kentinde aşırı sağcılara son aylarda üçüncü kez gösteri izni verilmesi bölge esnafını ve çevre sakinini isyan ettirdi. 50 aşırı sağcı gösterici için Kalk semtindeki ana caddeyi, tramvay duraklarını ve alışveriş merkezlerinin önünü kapatan polisle karşı göstericiler arasında büyük bir arbede yaşandı.

Almanya'nın Köln kentinde 50 civarında aşırı sağcı Pro-NRW ve Pro-Köln'cünün düzenlediği gösteri kenti adeta felce uğrattı. Kalk semtindeki ana caddenin (Hauptstr) kapatılması çoğu Türk olan yüzlerce esnafı mağdur etti. Caddenin ve caddeye çıkan çok sayıda sokağın kapatılması ulaşımda büyük aksaklıklara yol açtı. Neonazilere karşı yapılan gösterilerin ise polis kordonu ile ara sokaklara yayılması karşı göstericileri kızdırdı. 'Irkçılara gösteri izni veriliyor bize verilmiyor' sloganı ile aşırı sağcıların gösteri yaptığı alana giren bir grup karşı gösterici polisle büyük bir arbede yaşadı. Karşı göstericiler yere oturup kol kola girerek zincir oluşturmasına rağmen polis karga tulumba tuttuğu göstericileri aşırı sağcıların gösteri yaptığı alandan dışarı attı ve bazılarını gözaltına aldı.

IRKÇILIĞA GEÇİT VERMEDİLER

Bir avuç aşırı sağcı göstericiye karşı çok sayıda sivil toplum kuruluşu, eyalet milletvekilleri, politikacılar ve solcu gençler ise karşı gösterilerde bulundu. 'Naziler dışarı', 'Irkçılar defolun' gibi sloganlarla aşırı sağcılara tepki gösteren vatandaşlar Kalk'da yine ırkçılara geçit vermedi.

İNSANLARI MAĞDUR ETMEK DEMOKRASİ DEĞİL

Karşı gösterilere destek veren Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Yeşiller Milletvekili Arif Ünal şunları söyledi: 'Özellikle son zamanlarda 10 göçmenin öldürülmesiyle ortaya çıkan olaylardan sonra aslında böylesi gösterilerin burada olmaması gerekiyor. Çünkü Pro-Köln adı altına gizlenerek ırkçılık yapan gruplara burada müsaade etmemek gerekiyor. Polisin bütün Kalk'ı çevirmesi ve karşı gösterilere izin vermemesi ise anti-demokratik. İzin alınmış bir gösteri varsa polis onu korumak zorunda ama ona karşı gösteri yapanların da korunması anlamına geliyor. Bu sabah burada polis yöneticileriyle burada büyük tartışmalarımız oldu, bundan sonra da devam edecek. Herkesin demokratik hakkı vardır ve ırkçılara karşı gösteri yapanların da özgürlüğü korunmalı. Kalk'ta yaşayanların hayatı durmuş durumda, bütün dükkanlar kapalı. Halk alışverişini yapamıyor, tramvay durakları kapatıldı. 30-40 tane ırkçı insan gösteri yapacak diye şehrin göbeğinde bu iznin verilmesi bir skandal. Halkı mağdur etmeden kenar bölgelerden bir yerde izin verilebilirdi, halkı mağdur etmenin demokrasi ile bir ilgisi yok.'

ESNAF ZARARLARININ TAZMİNİNİZ İSTİYOR

Bölgede başta gastronomi sektöründe işyeri olan çoğu Türk, birçok esnaf gösteriler yüzünden polisin caddeyi kapatmasından dolayı iş yapamamaktan şikayetçi oldu. Kendi işyerlerinin olduğu bölgeye geçmek için bile büyük zorluk yaşadıklarını söyleyen esnaf, işlerinin en iyi olduğu Cumartesi günü mağdur edildikleri gerekçesiyle gerekirse tazminat için mahkemeye gideceklerini söylediler. Çevre esnaflarından Enver Yıldırım, 'Bu son aylarda yapılan üçüncü gösteri. Bu gösteriler bütün esnafı etkiliyor. Burada onlarca dükkandan çok sayıda kişi ekmek yiyor. Cadde kapandı insanları bırakmıyorlar bizden kimse alışveriş etmiyor. Burada herkes korkuyor, yaşlı insanlar dışarı çıkamaz oldu' dedi. Bölge esnafı ayrıca bunca olaya rağmen aşırı sağcılara hala gösteri izni verilmesine tepki göstererek bundan sonra asla bu bölgede bu tür gösterilere izin verilmemesini talep etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yenidenneonazi Gösterisi Kenti Karıştırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement