Yenikent-Temelli Yolu Temel Atma Töreni - Son Dakika
Güncel

Yenikent-Temelli Yolu Temel Atma Töreni

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ülkenin erişimi ve ulaşımı adına, bugüne kadar yaptıklarının yapacaklarımızın teminatı olduğunuzu belirterek, "Ülkemizi çok daha iyi bir konuma daha taşıyacağız. Biz ülkemizin hizmetinde olmaya devam edeceğiz.

08.08.2017 18:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ülkenin erişimi ve ulaşımı adına, bugüne kadar yaptıklarının yapacaklarımızın teminatı olduğunuzu belirterek, "Ülkemizi çok daha iyi bir konuma daha taşıyacağız. Biz ülkemizin hizmetinde olmaya devam edeceğiz. Rabbim bu çalışmada kaza bela vermesin, hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Bakan Arslan, Sincan'da Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleştirilen, Yenikent-Temelli Yolu temel atma törenine katıldı.

Son 15 yıldır, 81 ilin birbirine erişmesi ve ulaşması için çalıştıklarını anlatan Arslan, yaptıklarıyla yetinmeyip, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın desteği ve Başbakan Binali Yıldırım'ın tecrübesiyle daha fazlasını yapacaklarını söyledi.

Arslan, Türkiye'nin ulaştırma konusunda ortaya koyduğunu hedeflerin çok büyük olduğuna işaret ederek, ticaretin önünü açmak ve insanların hayatını kolaylaştırmak için ne gerekiyorsa yaptıklarını vurguladı.

Yenikent-Temelli Yolu projesi paydaşlarına teşekkür eden Arslan, "Bakanlıktaki 100 bin çalışan adına diyorum ki, milletimizin hiç şüphesi olmasın ülkemizin erişmesi ve ulaşması adına, bugüne kadar yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı olarak ülkemizi çok daha iyi bir konuma daha taşıyacağız. Ülkemizin 81 ilinde, seferberlik devam ediyor. Biz ülkemizin hizmetinde olmaya devam edeceğiz. Rabbim bu çalışmada kaza bela vermesin, hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.

"2023, 2053, 2071 hedeflerimiz var"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu da temel atma törenini gerçekleştirecekleri yolun hayırlara vesile olmasını diledi. Ankara'ya, Sincan'a güzellikler kazandırmaya devam edeceklerini ifade eden Sarıeroğlu, yolun yapımının iş kazası yaşanmadan tamamlanmasını temenni etti.

AK Parti olarak 14 Ağustos 2001'de yola çıkarken ülke ve millet için hayal kurduklarını vurgulayan Sarıeroğlu, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde AK Parti kadroları ile o hayali gerçeğe dönüştürmek için çalışıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti büyük hedefleri olan bir ülke. 2023, 2053, 2071 hedeflerimiz var. Daha büyük Türkiye için altyapı, kadrolar ve yol haritaları var. Ancak bunlardan daha da önemlisi azim, inanç, heyecan ve milletimize sevdamız var. Bugüne kadar çok çalıştık bundan sonra da milletimizin dualarıyla çok çalışmaya devam edeceğiz."

Yenikent-Temelli Yolu

Yenikent temelli arasında 39,7 kilometre uzunluğunda projelendirilen yol, Anadolu Otoyolu bağlantısından başlayarak Ayaş Beypazarı Devlet Yolu'nu kesiyor ve Ankara Polatlı Sivrihisar devlet yoluna bağlanıyor.

Platform genişliği 26 metre tasarlanan güzergah üzerinde, 7'si köprülü olmak üzere toplam 11 kavşak, 6 alt ve üst geçit köprüsü, 247 ve 520 metre uzunluğunda 2 viyadük bulunuyor.

Ankara Çevre Otoyolu ve başkent şehir içi trafiğinde rahatlama sağlaması proje kapsamında inşa edilecek köprülü kavşaklarla daha güvenli ve hızlı erişimin temin edilmesi hedefleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yenikent-Temelli Yolu Temel Atma Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement