Yenimahalle, 3 Parka Daha Kavuştu - Son Dakika
Güncel

Yenimahalle, 3 Parka Daha Kavuştu

Yenimahalle, 3 Parka Daha Kavuştu

Yenimahalle Belediyesi, Batıkent Turgut Özal Mahallesi'ne şehitlerin ve sanatçıların isimlerinin verildiği 3 park daha kazandırdı.

29.10.2013 15:53  Güncelleme: 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yenimahalle Belediyesi, Batıkent Turgut Özal Mahallesi'ne şehitlerin ve sanatçıların isimlerinin verildiği 3 park daha kazandırdı. Çevre yeşillendirmede ve park yapımında öncü olan belediye, muhteşem bir törenle açılışlarını gerçekleştirdi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkan Yardımcıları Başar Bal, Gürol Karahisarlıoğlu, Başkan Vekili Müslüm Ertekin, CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, CHP İlçe Başkanı Ali Buçan, meclis üyeleri, mahalle muhtarları, birim müdürleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı açılışta, TUBİL halk dansları topluğunun gösterileri izleyenleri memnun etti.

Şehitlerin adı Yenimahalle'de yaşatılıyor

Yenimahalle Belediyesi, vatanı uğruna canını feda eden şehitlerini unutmuyor ve unutturmuyor. Şehitlerinin ve sanatçılarının adını parklarda yaşatan belediye, Tunceli'de teröristlerin halı sahada top oynayan polislere açtığı ateş sonrasında eşi Cem Kerman ile beraber hayatını kaybeden şehit öğretmen Dilay Turan Kerman'ın adını parkında yad ediyor.

Diğer bir parkta ise Hakkari Çukurova'da mayın patlaması sonucu vefat eden Şehit Uzman Çavuş Sercan Öztürk'ün adı yaşatılıyor. Açılış kurdelesini şehit ailesi ile birlikte kesen Yaşar, "Şehit Öğretmen Dilay Turan Kerman Parkı ve Şehit Uzaman Çavuş Sercan Öztürk Parkı'nı Turgut Özal Mahallesi'ne kazandırmanın gururunu yaşıyorum. Ailelerin acısını bir nebze olsun giderebilmek için elimizden geleni yapmaya çalıştık. Şehit ailelerinin içleri rahat olsun. Çünkü şehitlerimizin adları parklarımızda her zaman yaşayacak" diye konuştu.

Kıvırcık Ali'nin adı Yenimahalle'de

Yenimahalle Belediyesi, Türkiye'nin en önemli halk sanatçılarından biri olan Ali Özütemiz'i diğer adıyla "Kıvırcık Ali'yi" Batıkent'te yaşatıyor. 2011 yılında trafik kazasında hayatını kaybeden sanatçının adının yad edildiği "Ali Özütemiz Kıvırcık Ali Parkı" açılışı, sanatçının sevenlerinin katılımıyla gerçekleşti. Yaklaşık 18 bin metrekare alana sahip olan bu park, çocuk oyun alanı, basketbol sahası, yürüyüş yolu, süs havuzu, fitness spor alanı ve oturma alanlarından oluşuyor. Şehitlerini ve sanatçılarını hiçbir zaman unutmayan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Şehitlerimize sahip çıktığımız kadar sanatçılarımıza da sahip çıkıyoruz. Geçmişini iyi bilen, sanatını ve sanatçısını iyi tanıyan, kendini güvende hisseden bir gelecek bırakmak için uğraşıyoruz. Açtığımız parklarımız tüm Yenimahallelilere hayırlı olsun" diye konuştu.

Yaşar'a vatandaşlardan teşekkür

Çocukların ve yetişkinlerin en önemli sosyal yaşam alanlarından biri olan parklarda sanatçıların ve şehitlerin isimlerini görmekten memnun olduklarını belirten vatandaşlar, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'a anlamlı çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yenimahalle, 3 Parka Daha Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement