Yenimahalle'de Engelli Etkinlikleri Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Yenimahalle'de Engelli Etkinlikleri Devam Ediyor

Yenimahalle\'de Engelli Etkinlikleri Devam Ediyor

Türkiye Körler Vakfı, Yenimahalle Belediyesinin ev sahipliğinde Dünya Engelliler Günü etkinliği düzenledi.

06.12.2015 10:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Körler Vakfı, Yenimahalle Belediyesinin ev sahipliğinde Dünya Engelliler Günü etkinliği düzenledi.

Dört Mevsim Tiyatro Salonunda yapılan etkinliğe Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkanvekili Mehmet Kartal, Türkiye Körler Vakfı Genel Başkanı Turgay Olcay, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin, Yenimahalle Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Erol Sayyıdan, Uluslararası Lions 118U Yönetimi Çevresi Genel Yönetmeni Mehmet Selahattin Atan, Lions kulübü üyeleri, çok sayıda görme engelli vatandaş ve sporcu katıldı.

Türkiye'de ve dünyada dereceye giren görme engelli sporculara madalyaların ve kupaların da verildiği etkinlikte, Başkan Yaşar'a da Uluslararası Lions Kulüplerinin kurucusu olan Melvin Jones dostluk ödülü ve yaka iğnesi verildi.

Uluslararası hizmet kuruluşu Lions Kulübünün en büyük hizmet ödülü olan ve Lions kulüplerinin kurucusunun adını taşıyan ödüle layık görülen Başkan Yaşar, bir de engellilere olan desteklerinden ötürü plaket aldı.

Ödüller için emeği geçen herkese teşekkürlerini sunan Yaşar, madalya ve kupa alan engelli sporcuları kutlayarak, "Sizlerin bu başarısı bize gurur veriyor. Başarılarınızın devamını diliyorum. Her zaman size desteğim tam, kapım size daima açıktır" şeklinde konuştu.

"ENGELLİLER UMUT EVİ" PROJESİNİ MÜJDELEDİ

Belediyenin engellilere yönelik yaptığı ve yapacağı projelerden bahseden Başkan Yaşar, "Sizler için Görme Engelliler Spor Kulübü sahalarını ve idari binalarını yaptık. Hizmetinize sunduk. Aynı şekilde Zihinsel Engelliler Yaşam Merkezini ve Omurilik Yaşam Merkezini yaptık ve idaresini derneklerine verdik. Yenikart'ta önceliği engellilere verdik. Okullarımıza otistik sınıf kazandırdık. İki engelli hizmet aracını engellilerimizin hizmetine sunduk. Tekerlekli sandalye, akülü sandalye, baston yani araç gereç bakımından gücümüz yettiği kadar tüm engelli vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalıştık. İnşallah bu sene ihalesini yapacağımız Engelliler Umut Evi Projesi ile de Batıkent'te bütün engelli gruplarının yararlanacağı bir merkezin temelini atacağız" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yenimahalle'de Engelli Etkinlikleri Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement