Yenimahalle'de Engelsiz Film - Son Dakika
Güncel

Yenimahalle'de Engelsiz Film

Yenimahalle Belediyesi, Anakent Sağırlar Derneği ve Sesli Betimleme Derneği’nin Atatürk Haftası dolayısıyla düzenlemiş olduğu “Atatürk’ü Anma ve Engelsiz Veda Filmi Gösterimi”ne ev sahipliği yaptı.

13.11.2017 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yenimahalle Belediyesi, Anakent Sağırlar Derneği ve Sesli Betimleme Derneği'nin Atatürk Haftası dolayısıyla düzenlemiş olduğu "Atatürk'ü Anma ve Engelsiz Veda Filmi Gösterimi"ne ev sahipliği yaptı.

Batıkent Meydan AVM Sinan Bengier Tiyatro Salonu'nda gerçekleşen ücretsiz gösterime, çok sayıda engelli vatandaş katıldı.

İşaret dili ve alt yazı, sesli betimleme ile izlediler

Engelli vatandaşlar, Zülfü Livaneli'nin senaryosunu yazdığı ve yönettiği Veda Filmi'ni hem işaret dili ve alt yazı ile hem de sesli betimleme ile izleme imkanı buldu.

Atatürk'ün askeri kimliği, vatan uğruna fedakarlıkları ve özel hayatından kesitlerin konu alındığı filmi işitme engelliler işaret dili ve alt yazı ile görme engelliler ise sesli betimleme ile dikkatle izledi.

"Bizler de kolaylıkla film izleyebilmeliyiz"

Gösterim, engelliler tarafından büyük beğeni topladı. Film sonunda Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'a desteklerinden ötürü teşekkürlerini sunan Anakent Sağırlar Derneği Başkanı Sinan Yıldırım, "Veda filmini konuşabilen görebilen insanların pek çoğu izleyebiliyor. Görme engelliler ne yapıldığını, filmin nasıl olduğunu göremiyorlar. İşitme engelliler ise görebiliyorlar, izleyebiliyorlar ama ne anlatılıyor duyamıyorlar. Bizler de kolaylıkla film izleyebilmeliyiz Çünkü filmler bizim hem düşünsel ve zihinsel anlamda gelişmemizi hem de izlediğimiz şeyden zevk almamızı sağlıyor. Biz burada sizlerin de bu filmi izlemesi için çalışmalar yaptık. Hepinize katılımınız için teşekkür ediyorum" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement