Yenimahalle'de Ramazan Bir Başka Güzel - Son Dakika
Yerel

Yenimahalle'de Ramazan Bir Başka Güzel

Ramazan boyunca üçü sabit olmak üzere 19 noktada mahalle iftarı verecek olan Yenimahalle Belediyesi, üçüncü mahalle iftarında Uğur Mumcu mahallesi sakinleriyle buluştu.

21.06.2015 10:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ramazan boyunca üçü sabit olmak üzere 19 noktada mahalle iftarı verecek olan Yenimahalle Belediyesi, üçüncü mahalle iftarında Uğur Mumcu mahallesi sakinleriyle buluştu. Andaç Pazar Yeri'nde bin 200 vatandaşın katılımıyla gerçekleşen iftar yemeğine, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkanvekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcıları Erhan Aras, Yaşar Neslihanoğlu ve meclis üyeleri katıldı.

DUALARLA ORUÇLARINI AÇTILAR

Vatandaşların ilgi gösterdiği iftar programında, iftar öncesi seslendirdikleri ilahiler ve Kuran tilavetleri ile vatandaşlardan tam puan alan Esat Aydoğan ve Fazlı Çoban, "Yenimahalle Belediyesi iftar sofralarında sizlerle olmaktan çok mutluyuz. Ramazan ayı hepimize hayırlar güzellikler getirsin" dediler.

Ezanın okunmasıyla birlikte dualarla oruçlarını açan Yenimahalleliler, tarhana çorbası, tas kebabı, pirinç pilavı, salata ve tulumba tatlısından oluşan yemekle iftar yaptı.

"YENİMAHALLE'DE YAŞAMAK BİR AYRICALIK"

İftarın ardından vatandaşlara seslenen Başkan Yaşar, tüm Müslüman alemine Ramazan ayının barış ve huzur getirmesini dileyerek, "Ramazan bereket demektir, Ramazan sevgi demektir, Ramazan paylaşım demektir, Ramazan kardeşlik demektir. Dinimize göre bu ay yapacağımız duaların, hayırların Allah katında en yüksek değeri bulduğu aydır. İnşallah tuttuğumuz oruçların, yaptığımız ibadetlerin ve hayırların ülkemizin barışına, kardeşliğine, beraberce yaşamamıza vesile olmasını yüce Allah'tan diliyorum. Göreve geldiğim günden beri sizle beraber dini aylarımızı da, milli bayramlarımızı da coşkuyla kutluyoruz. Yenimahalle'de yaşamanın bir ayrıcalık olduğunu vatandaşlarımıza hizmet ederek göstermeye çalışıyorum. Ramazan'ın sonu bayram, bayramda da ailenizle huzurlu bir bayram geçirmenizi diliyorum" dedi.

7'DEN 70'E HERKES EĞLENDİ

İftar sonrası dağıtılan Ramazan şerbeti ve çayla keyif yapan Yenimahalleliler, düzenlenen geleneksel Ramazan eğlenceleri ile doyasıya bir akşam yaşadı. İlk olarak izledikleri Hacivat Karagöz gösterisiyle kahkahaya boğulan vatandaşlar, kukla gösterisini de çocuklarıyla birlikte dikkatle izleyerek eğlendiler. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yenimahalle'de Ramazan Bir Başka Güzel - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement