Yenimahalle'ye 4 Kültür Merkezi Daha Yolda - Son Dakika
Güncel

Yenimahalle'ye 4 Kültür Merkezi Daha Yolda

Yenimahalle\'ye 4 Kültür Merkezi Daha Yolda

Yenimahalle’ye kazandırdığı Batıkent Meydan Kültür Merkezi ve Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi ile birçok sanatsal etkinliğe ev sahipliği yapan Yenimahalle Belediyesi, ilçeye 4 yeni kültür merkezi daha kazandıracak.

07.01.2018 10:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yenimahalle'ye kazandırdığı Batıkent Meydan Kültür Merkezi ve Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi ile birçok sanatsal etkinliğe ev sahipliği yapan Yenimahalle Belediyesi, ilçeye 4 yeni kültür merkezi daha kazandıracak.

Turgut Özal, Ata (Susuz), Serhat ve Kaletepe'de yapımına başlanan tesislerin inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Kültür merkezlerinin bu yıl içinde tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor. Yenimahalle'nin 4 ayrı mahallesinde inşaatları hızla devam eden kültür merkezleri bölgenin ihtilaçları doğrultusunda hizmet verecek. Kültür merkezleri içinde mahalle sakinlerinin taziye kabul edecekleri ve yemeklerini verecekleri birimler bulunacak. Bu nedenle taziye evlerinin içinde mutfak da yer alacak.

Kültürel ve sosyal etkinlikler için konferans salonlarının da yer alacağı kültür merkezleri içinde vatandaşların yürüme mesafesinde meslek ve hobi edinmeleri amacıyla YENİMEK kurslarına da yer ayrılacak. Mahallelerin emeklilerinin vakit geçirmeleri ve sosyalleşmeleri amacıyla İkinci Bahar Kültür ve Dayanışma Merkezlerinin de bulunacağı tesislerde, okuma ve eğitim için ihtiyaç olduğu düşünülerek kütüphaneler de yapılacak.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, projeleri vatandaşın ihtiyaçlarına göre belirlediklerini kaydederek, "Hemşehrilerimin yürüme mesafesinde belediyenin hizmetlerinden yararlanmasını planlayarak mahallelerimize kültür merkezleri inşa ediyoruz. Bu merkezler sayesinde hem taziyelerini kabul edecekler hem de nişan, kına gibi programlarını yapabilecekler. Kurslarımızdan, kütüphaneden, spor merkezlerinden yararlanacaklar. Sosyal belediyecilik vatandaşın ihtiyaçlarını ayağına götürmekle olur. Bizim hedefimiz de bu" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yenimahalle'ye 4 Kültür Merkezi Daha Yolda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement